тресене на студен мотор n42b20

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е46 318Ci

тресене на студен мотор n42b20

Мнение от kpacKoOo » 24 Ное 2013, 0:15

Здравейте колеги
един проблем се появи наскоро с моята кола. Студена при палене мотора (не всеки път) тресе страшно и прекъсва също оборотите играят, топла не го прави този проблем НИКОГА
оборотите по принцип ми се струват ниски (около 650) не знам дали има някакво значение това. Така или иначе понеделник ще търся някой майстор да я погледне, но искам да чуя и вашите предположения :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: тресене на студен мотор n42b20

Мнение от barty » 24 Ное 2013, 10:43

Колата обслужена ли е наскоро: свещи, филтри, бобини....? Ако да, то може и някоя дюза да е? Имах подобен случай с Голф 2 КР и го оправих с бензин Vpower racing и добавка на Лики Моли, но там беше сигурно че е от дюза.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 24 Ное 2013, 12:04

kpacKoOo написа:Здравейте колеги
един проблем се появи наскоро с моята кола. Студена при палене мотора (не всеки път) тресе страшно и прекъсва също оборотите играят, топла не го прави този проблем НИКОГА
оборотите по принцип ми се струват ниски (около 650) не знам дали има някакво значение това. Така или иначе понеделник ще търся някой майстор да я погледне, но искам да чуя и вашите предположения :dunno:

Ами и аз имах същия проблем сутрин. Смених си клапана за картерните газове и се кротна, но не на 100% , пак има леко колебание в оборотите
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е46 318Ci

Мнение от kpacKoOo » 24 Ное 2013, 12:33

luizov написа:
kpacKoOo написа:Здравейте колеги

Ами и аз имах същия проблем сутрин. Смених си клапана за картерните газове и се кротна, но не на 100% , пак има леко колебание в оборотите

Колега къде се намира този клапан?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i '02
Мечтае да кара: по хубави пътища!

Мнение от jgf » 24 Ное 2013, 13:09

Колега , това е познат проблем при този двигател. Оправя се с ъпдейт на софтуера на колата. Прочети във форума , има няколко теми.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 24 Ное 2013, 17:58

jgf написа:Колега , това е познат проблем при този двигател. Оправя се с ъпдейт на софтуера на колата. Прочети във форума , има няколко теми.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Той проблема, който се отстранява с ъпдейт е не при палене на студен двигател, а когато температурата е към края на синия сектор.

А иначе клапана се намира точно под всмукателните колектори - N1 от схемата http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-C ... separator/
Изображение

Назад към E46