Заключен багажник на е46 330д(кожа)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Заключен багажник на е46 330д(кожа)

Мнение от lordlosh » 22 Ное 2013, 15:23

Привет. Ситуацията е следната: едните ми ключове бяха само за багажника, като ключалката там е различна от тази на вратите и багажника не се отваря с централното и си ги заключих в багажника. Колата е кожа и няма как да вляза/отворя багажника от задните седалки.
Какви варианти имам и ако трябва да се ходи на ключар колко пари горе-долу да приготвя ?
Благодаря предварително.

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Re: Заключен багажник на е46 330д(кожа)

Мнение от LuBo1 » 22 Ное 2013, 15:35

Хахаха , и аз съм го правил този номер. Има лек , и тои е доста лесен. :D

Нужни инструменти бяха кръстата/права отверка и камък 8 ! Сваляш декоративната пластмасова решетка на тонколоната. Развиваш болтовете и я вадиш нагоре ! След това ако си някои с много голяма ръка , караш някои с по малка да бръкне и да се пробва да достигне до закопчалката, като в този момент ти или с другата ръка дърпаш седалките към предните за да се откопчае !
Н.Б ! Ако не достигате до ръкохватката за откопчаване :arrow: пробваи с отверката да я натиснеш. Посоката е към стоповете !
Успех !
:mhihi:
Пиши как е минала операцията :)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 22 Ное 2013, 15:36

Седалките се свалят, без значение дали са от кожа, плат или от вестник. След това ако нямаш "ски сак " то има заготовка на ламарината която махаш и пак имаш достъп до багажника. И това че колата е 330 д в случая пак няма значение защото двигателя е отпед, а не в багажника.
И при всичкото това си пропуснал да кажеш най-важното : колата седан, комби, купе или кабрио е? Защото тук вече има разлика в багажниците и задните седалки.

П.П.
Писъл съм за седан. ;)

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 22 Ное 2013, 18:28

Абе колегата иска даси вземе ключовете от багажника. Колата е или седан или купе, то ако е комби няма да има проблеми. Дай газ и набий спирачки така, че всичко да отиде понапред в багажника. Махни 1 тонколона и бракни с ръка или нещо дълго и си вземи ключовете. И си оправи централното да нямаш проблеми.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Ное 2013, 19:01

LuBo1 написа:Хахаха , и аз съм го правил този номер. Има лек , и тои е доста лесен. :D

Нужни инструменти бяха кръстата/права отверка и камък 8 ! Сваляш декоративната пластмасова решетка на тонколоната. Развиваш болтовете и я вадиш нагоре ! След това ако си някои с много голяма ръка , караш някои с по малка да бръкне и да се пробва да достигне до закопчалката, като в този момент ти или с другата ръка дърпаш седалките към предните за да се откопчае !
Н.Б ! Ако не достигате до ръкохватката за откопчаване :arrow: пробваи с отверката да я натиснеш. Посоката е към стоповете !
Успех !
:mhihi:
Пиши как е минала операцията :)

Това за купе, седана няма такива екстри, ако се падащи седалките ръчките са си им на тях :)
Вероятно за да пита колегата колата не е с падащи седалки и няма ски сак (а пък може да има?!)
През колоната е варианта и с магнит (тези дето са като отверка и имат чупещо удължение, и накрая е магнит) хващаш ключа и си ти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 22 Ное 2013, 19:42

Стига с тази колона! Сваляш задния подлакътник,отлепваш кожата зад нея- на лепенка в долния край е и зад нея , както споменаха преди мен има заготовка за ски сак-ламарина заводски перфорирана околовръстно.С по-смели уаъри махни ламарината-като консервна кутия е и после бъркаш под мокета с 2 ръце! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 22 Ное 2013, 20:15

Вие някога пробвали сте да я махнете тази заводска ламарина на мястото на ски сака. Аз съм абсолютно сигурен че никой не я махал с удари . . . защото аз съм се пробвал , и после много мацана работа става !

Да , най вероятно става дума за купе и там начина е през тонколоната . . .
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 22 Ное 2013, 20:32

Аз я махнах , за да си монтирам ски сак!
Става и с отверка , става и с удари , а най-добре и с двете :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 23 Ное 2013, 11:29

Забравил съм да пиша най-важното. :Д Седан е колата. Иначе кожата отзад се маха и слага доста трудно, направо си е мазало, да не говорим, че трябва много се внимава, че има едни остри, като шишове, уж "щипки". :D
Цял ден бях на работа и чак сега видях какво сте писали, ще пробвам през тази ламаринка, а ако не стане и през колоните.
Мерси много за помощта и съветите, сега лягам да спа, че съм след нощна и като стана отивам да се мъча и утре ще пиша какво е станало. :D

Назад към E46