Проблем с Check engine
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с Check engine
Здравейте, тъй като съм относително нов във форума и не успях да открия точно подобен пост и след няколко часово търсене и четене се осмелявам да питам директно, а ако модераторите преценят, че не и е тук мястото на темата няма да им се сърдя 
Взех си 330D преди около месец и за момента нямам никакви забележки с изключение на това: преди 2 седмици пътувах на дълъг път и ми светна "Check engine" датчика. Карах си така до мястото, където се бях запътил и се върнах съответно, без никаква загуба на мощност или друго притеснително поведение от страна на колата. Запазих час в BMW Варна за диагностика. Но след като се прибрах и съответно трябваше да чакам 3 дни докато ми дойде реда за диагностиката, имах около 150 км. градско и датчика си угасна. Отидох в BMW и там ми казаха, че нямало смисъл да ми вземат парите и да правят диагностика след като е угаснал датчика-нямало да видят нищо относно проблема(въпреки, че според мен трябва да си има някакъв log file, където да е записана грешката) и ме върнаха. След това си карах 2 седмици градско без никакви проблеми, но в неделя тръгнах отново на път и датчика светна отново. Пак си запазих час в BMW и пак ми казаха след 3 дни, т.е утре трябва да съм на диагностика, но датчика след каране около 100км. градско отново угасна днес...изпаднах в пълен шах отново. Някой ако има идея какво може да е това странно поведение ще се радвам да сподели. Иначе ще се чуя утре със сервиза дали да ходя на диагностика или не. Благодаря Ви предварително!

Взех си 330D преди около месец и за момента нямам никакви забележки с изключение на това: преди 2 седмици пътувах на дълъг път и ми светна "Check engine" датчика. Карах си така до мястото, където се бях запътил и се върнах съответно, без никаква загуба на мощност или друго притеснително поведение от страна на колата. Запазих час в BMW Варна за диагностика. Но след като се прибрах и съответно трябваше да чакам 3 дни докато ми дойде реда за диагностиката, имах около 150 км. градско и датчика си угасна. Отидох в BMW и там ми казаха, че нямало смисъл да ми вземат парите и да правят диагностика след като е угаснал датчика-нямало да видят нищо относно проблема(въпреки, че според мен трябва да си има някакъв log file, където да е записана грешката) и ме върнаха. След това си карах 2 седмици градско без никакви проблеми, но в неделя тръгнах отново на път и датчика светна отново. Пак си запазих час в BMW и пак ми казаха след 3 дни, т.е утре трябва да съм на диагностика, но датчика след каране около 100км. градско отново угасна днес...изпаднах в пълен шах отново. Някой ако има идея какво може да е това странно поведение ще се радвам да сподели. Иначе ще се чуя утре със сервиза дали да ходя на диагностика или не. Благодаря Ви предварително!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Проблем с Check engine
Грешка винаги се записва и дори да изгасне си стои в паметта.
Друг е въпроса дали си заслужава да плащашаш за диагностика в оторизиран сервиз за подобен проблем.
Потърси колега от твоя град , да ти я прочете за 2 минути!
Друг е въпроса дали си заслужава да плащашаш за диагностика в оторизиран сервиз за подобен проблем.
Потърси колега от твоя град , да ти я прочете за 2 минути!

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Коя година е колата, колега?
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колега тръгни отново на път преди да минеш през Варна Карс
ако не ти се чака дни мога да те пратя при човек който си разбира от работата ...

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Интересно колеги.. аз до сега незнаех ,че лампата тази жълтата лампа с двигателя (чек еднжин) може сама да изгасне след като е светнала... Сега го чувам това.. може с новите коли (2005) да е така при моята 2000год. светне ли тази лампа само кабела и Инпата я гасят 

Тази седмица ще пътувам около 1500-2000 км. и ще видя дали пак ще светне датчика. Иначе от BMW пак ме върнаха под предлога, че нямало смисъл ако не светела индикацията за проблема. А на колегата от Варна, ще се радвам ако даде координати на проверен човек. Благодаря отново!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
hacker4eto1 написа:Интересно колеги.. аз до сега незнаех ,че лампата тази жълтата лампа с двигателя (чек еднжин) може сама да изгасне след като е светнала... Сега го чувам това.. може с новите коли (2005) да е така при моята 2000год. светне ли тази лампа само кабела и Инпата я гасят
Гаси се гаси се.. Поне при мен като ми светне за богата смес ... след това примерно 1-2 дена, ако проблема не се е появил пак, лампата изгасва. Колата ми е 2000г също.
Благодаря на всички Ви за съветите и помощта! След диагностиката се оказа, че не ми работи турбината, някакво реле и няколко свещи. Клапан за турбината и ремонт с диагностика-230лв. Смяна на всички свещи и въпросното дефектирало реле-380лв. Филтър картерни газове 137лв.-поведението и шофирането на колата след ремонта-безценно! 

9 мнения
• Страница 1 от 1