Проблем с Check engine

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с Check engine

Мнение от vl@di4@ » 21 Ное 2013, 22:14

Здравейте, тъй като съм относително нов във форума и не успях да открия точно подобен пост и след няколко часово търсене и четене се осмелявам да питам директно, а ако модераторите преценят, че не и е тук мястото на темата няма да им се сърдя :)
Взех си 330D преди около месец и за момента нямам никакви забележки с изключение на това: преди 2 седмици пътувах на дълъг път и ми светна "Check engine" датчика. Карах си така до мястото, където се бях запътил и се върнах съответно, без никаква загуба на мощност или друго притеснително поведение от страна на колата. Запазих час в BMW Варна за диагностика. Но след като се прибрах и съответно трябваше да чакам 3 дни докато ми дойде реда за диагностиката, имах около 150 км. градско и датчика си угасна. Отидох в BMW и там ми казаха, че нямало смисъл да ми вземат парите и да правят диагностика след като е угаснал датчика-нямало да видят нищо относно проблема(въпреки, че според мен трябва да си има някакъв log file, където да е записана грешката) и ме върнаха. След това си карах 2 седмици градско без никакви проблеми, но в неделя тръгнах отново на път и датчика светна отново. Пак си запазих час в BMW и пак ми казаха след 3 дни, т.е утре трябва да съм на диагностика, но датчика след каране около 100км. градско отново угасна днес...изпаднах в пълен шах отново. Някой ако има идея какво може да е това странно поведение ще се радвам да сподели. Иначе ще се чуя утре със сервиза дали да ходя на диагностика или не. Благодаря Ви предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Проблем с Check engine

Мнение от dr.peshev » 21 Ное 2013, 23:15

Грешка винаги се записва и дори да изгасне си стои в паметта.
Друг е въпроса дали си заслужава да плащашаш за диагностика в оторизиран сервиз за подобен проблем.
Потърси колега от твоя град , да ти я прочете за 2 минути! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 21 Ное 2013, 23:33

Коя година е колата, колега?
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

Потребител
Аватар

Мнение от vl@di4@ » 21 Ное 2013, 23:36

Благодаря за бързите отговори! Колата е 2005г.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 22 Ное 2013, 0:37

Колега тръгни отново на път преди да минеш през Варна Карс :mhihi: ако не ти се чака дни мога да те пратя при човек който си разбира от работата ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 23 Ное 2013, 13:53

Интересно колеги.. аз до сега незнаех ,че лампата тази жълтата лампа с двигателя (чек еднжин) може сама да изгасне след като е светнала... Сега го чувам това.. може с новите коли (2005) да е така при моята 2000год. светне ли тази лампа само кабела и Инпата я гасят :mhihi:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от vl@di4@ » 23 Ное 2013, 14:28

Тази седмица ще пътувам около 1500-2000 км. и ще видя дали пак ще светне датчика. Иначе от BMW пак ме върнаха под предлога, че нямало смисъл ако не светела индикацията за проблема. А на колегата от Варна, ще се радвам ако даде координати на проверен човек. Благодаря отново!

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 23 Ное 2013, 16:06

hacker4eto1 написа:Интересно колеги.. аз до сега незнаех ,че лампата тази жълтата лампа с двигателя (чек еднжин) може сама да изгасне след като е светнала... Сега го чувам това.. може с новите коли (2005) да е така при моята 2000год. светне ли тази лампа само кабела и Инпата я гасят :mhihi:

Гаси се гаси се.. Поне при мен като ми светне за богата смес ... след това примерно 1-2 дена, ако проблема не се е появил пак, лампата изгасва. Колата ми е 2000г също.

Потребител
Аватар

Мнение от vl@di4@ » 03 Дек 2013, 0:06

Благодаря на всички Ви за съветите и помощта! След диагностиката се оказа, че не ми работи турбината, някакво реле и няколко свещи. Клапан за турбината и ремонт с диагностика-230лв. Смяна на всички свещи и въпросното дефектирало реле-380лв. Филтър картерни газове 137лв.-поведението и шофирането на колата след ремонта-безценно! :)

Назад към E46