Несиметрична височина на задницата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Несиметрична височина на задницата
Здравейте,
Имам следния проблем с е46 320д - разстоянието от гумата до калника на двете задни колела е различно. На лявото колело имам разстояние 1 пръст, а на дясното 2. Смених задните анортисьори, пръжини и долни тампони на носачите с нови това лято и не се оправи. Няма проблеми с поведението на колата и ако човек не се вгледа не се забелязва, но мен ме дразни. Има и лека разлика и в предницата. Някакви идеи?
Имам следния проблем с е46 320д - разстоянието от гумата до калника на двете задни колела е различно. На лявото колело имам разстояние 1 пръст, а на дясното 2. Смених задните анортисьори, пръжини и долни тампони на носачите с нови това лято и не се оправи. Няма проблеми с поведението на колата и ако човек не се вгледа не се забелязва, но мен ме дразни. Има и лека разлика и в предницата. Някакви идеи?
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
Re: Несиметрична височина на задницата
Бегай да ти премерят диагонали и т.н., за да разбереш дали не е усукано самото купе.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Провери и дали не е късала ушетата на задния мост, и после да са ги залепили неправилно.
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за насоките от колегите. Междувременно чета и чуждестранни форуми на любимата марка.
Оказва се, че това е много често срещан проблем и до момента няма открито решение. Единствено има шанс да се оправи, ако е усукана стабилизиращата щанга - като се смени с нова. Казват, че най-вероятно е конструктивен дефект, който се появява с времето.
Другата седмица ще я закарам да и прегледат всичко по окачването отзад, пък да видим
Оказва се, че това е много често срещан проблем и до момента няма открито решение. Единствено има шанс да се оправи, ако е усукана стабилизиращата щанга - като се смени с нова. Казват, че най-вероятно е конструктивен дефект, който се появява с времето.
Другата седмица ще я закарам да и прегледат всичко по окачването отзад, пък да видим

- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
Колега имах същия проблем на моята кола 330д Комби. Оказаха се прожините, неравномерно износени и с времето губят свойствата си и омекват. От там идва и разликата, след като ги смених всичко си дойде на мястото. Проверо първо това като вариант понеже ми го каза доверен човек и смятам че и при теб ще се окаже това.
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
LoS BanditoS написа:Колега имах същия проблем...
Колега, както съм написал - пружините и амортисьорите са ми чисто нови, точно заради това ги смених това лято, но не е от тях.
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
Точно се връщам от преглед. Явно до сега съм мерил височината на неидеална равнина, въпреки че ми е изглеждала напълно равно. Имам отклонение 2 мм, което е нормално 

7 мнения
• Страница 1 от 1