Кое да сменя първо?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Кое да сменя първо?
Колеги пак се допитвам до вас за един съвет. става въпрос за м52туб28 колата е 328 купе с двойният ванос.
Поради финансови затруднения този месец и няколко грешки по колата през инпа четени имам 2 запитвания.
Кое според вас е по добре да сменя първо .
За какво говоря..
преди около месец ревизирах ваноса сменях О-рингове и Раттле репайр кит със продуктите на бейсан!
от тогава забелязах ,че старото масло мирише на бенз... колата я карам предимно на къси разстояния знам ,че има значение и това.
смених си както си трябва гарнитурата на капака на клапаните . Забелязах със старата гарнитура този проблем леко омасляване около цилиндър 1.
Така преди смяната на О-ринговете колата харчеше стабилно.. сега след тяхната смяна разхода намаля но пак си остава висок..
за една бърза справка зареждам само от Шел 100 октана няколко пъти я заредих за 20 лева като литрите бяха 6.7 по колонка.. с тези 6 литра и малко по километража на колата
успях да измина около 30км. Знам ,че сега е студено и колата я карам предимно сутрин докато отида на работа която е на 7км от нас и вечер в обратната посока когато пак е студена,но ми се струва нереално висок разход.. преди не бе така..
Ваносите ги рефрешвах понеже леко понатракваха и често компа ми набиваше грешка датчик на разпр. вал на изхода . триех я и след 3 4 дена пак се записва,мислех че може би О-ринговете правят бела и те да казват ,че датчика е умрял..
Уви НЕ сега грешката на този датчик се появява винаги.. трия и тя изкача веднага.. Явно вече е умрял найстина..
Знам ,че нов датчик е от сорта на 180 лева и трябва да е оригинален .
Тук идва дилемата.
Маслото пак намирисва леко на бенз когато помириша щеката и ми дава грешка за мисфаер на първи цилиндър двигателя е съвсем леко по шумен и по неспокоен.
Свещи не съм сменял никога на колата имам я от приблизително 2 години. Пали от раз в студено време без проблеми..
Поради финансови проблеми този месец няма да мога да купя свещи който са към 120 лева и датчика за разпределителният вал.
Тук е въпроса ми към вас кое да сменя първо а другото да изчака до другият месец.... колата е куца в ниските поради умрелият датчик.. ,а тея мисфаери са кофти проблем.. маслото е сменяно когато сменях ваносите кастрол едге 5 на 30.. колата не пуши ауспуха блести .. мирише малко на бенз когато я запяла около 1 2 мин..
П.П дайте съвет кое да сменя първо ,че ми е дилема да не би да да прецакам нещо така. Бобините и лулите нямаха никакви симптоми да са напукани или прочие. не съм пробвал да местя бобини мислех направо да сменя свещите.. но много лошо се засякоха 2 те грешки точно в тоя месец.

Поради финансови затруднения този месец и няколко грешки по колата през инпа четени имам 2 запитвания.
Кое според вас е по добре да сменя първо .
За какво говоря..
преди около месец ревизирах ваноса сменях О-рингове и Раттле репайр кит със продуктите на бейсан!
от тогава забелязах ,че старото масло мирише на бенз... колата я карам предимно на къси разстояния знам ,че има значение и това.
смених си както си трябва гарнитурата на капака на клапаните . Забелязах със старата гарнитура този проблем леко омасляване около цилиндър 1.

Така преди смяната на О-ринговете колата харчеше стабилно.. сега след тяхната смяна разхода намаля но пак си остава висок..
за една бърза справка зареждам само от Шел 100 октана няколко пъти я заредих за 20 лева като литрите бяха 6.7 по колонка.. с тези 6 литра и малко по километража на колата
успях да измина около 30км. Знам ,че сега е студено и колата я карам предимно сутрин докато отида на работа която е на 7км от нас и вечер в обратната посока когато пак е студена,но ми се струва нереално висок разход.. преди не бе така..
Ваносите ги рефрешвах понеже леко понатракваха и често компа ми набиваше грешка датчик на разпр. вал на изхода . триех я и след 3 4 дена пак се записва,мислех че може би О-ринговете правят бела и те да казват ,че датчика е умрял..
Уви НЕ сега грешката на този датчик се появява винаги.. трия и тя изкача веднага.. Явно вече е умрял найстина..
Знам ,че нов датчик е от сорта на 180 лева и трябва да е оригинален .
Тук идва дилемата.
Маслото пак намирисва леко на бенз когато помириша щеката и ми дава грешка за мисфаер на първи цилиндър двигателя е съвсем леко по шумен и по неспокоен.
Свещи не съм сменял никога на колата имам я от приблизително 2 години. Пали от раз в студено време без проблеми..
Поради финансови проблеми този месец няма да мога да купя свещи който са към 120 лева и датчика за разпределителният вал.
Тук е въпроса ми към вас кое да сменя първо а другото да изчака до другият месец.... колата е куца в ниските поради умрелият датчик.. ,а тея мисфаери са кофти проблем.. маслото е сменяно когато сменях ваносите кастрол едге 5 на 30.. колата не пуши ауспуха блести .. мирише малко на бенз когато я запяла около 1 2 мин..
П.П дайте съвет кое да сменя първо ,че ми е дилема да не би да да прецакам нещо така. Бобините и лулите нямаха никакви симптоми да са напукани или прочие. не съм пробвал да местя бобини мислех направо да сменя свещите.. но много лошо се засякоха 2 те грешки точно в тоя месец.

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Re: Кое да сменя първо?
Колега не претендирам за компетентност но моето мнение е да смениш датчика.
След като колата пали добре и не прекъсва... свещите дори да имат нужда от смяна, ще видиш първо как е с новия датчик и чак тогава ще ги смениш. Според мен могат да изчакат и да купи си качествени свещи.
Колата на бензин ли се кара ?
След като колата пали добре и не прекъсва... свещите дори да имат нужда от смяна, ще видиш първо как е с новия датчик и чак тогава ще ги смениш. Според мен могат да изчакат и да купи си качествени свещи.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Колега да ти споделя на сингъл вануса разхода с 95 Газпром 40лв при 2.56 на литър са 130км градско с леееекички изцепки и отсечки от около 4-8км пробег в градско и на студен и на топъл мотор. А двойния ванус би трябвало да е още по-добре. Това на мотор с разход 400гр масло на 8000км .
Тва е тази седмица при температурите които са си били, да си направиш сметка с твоя сегашен разход.
Тва е тази седмица при температурите които са си били, да си направиш сметка с твоя сегашен разход.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
intention написа:Колега не претендирам за компетентност но моето мнение е да смениш датчика.
Да колега колата се кара само на бензин нямам газова уредба и не мисля да слагам такава ,Бензина винаги е 100 октана.
host написа:Колега да ти споделя на сингъл вануса разхода с 95 Газпром 40лв при 2.56 на литър са 130км градско с леееекички изцепки и отсечки от около 4-8км пробег в градско и на студен и на топъл мотор. А двойния ванус би трябвало да е още по-добре. Това на мотор с разход 400гр масло на 8000км .
Колега излиза по груби сметки с 15,5 литра минаваш 130 км... пу пу да не ти уруки

Сега тази зима която още не е почнала винаги стой на 13л/100 рядко до 12,8 ...
Знам ,че от датчика за разпределителният вал може да се вдигне разхода.. но ако найстина не изгаря сместа добре в цилиндър "1" или има проблемна дюза .. и като ги събера тези 2 проблема разхода верно ще хвърчи...
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Що не размениш местата на датчиците на ванусите и да видим каква ще е грешката тогава?
Аз съм почти убеден,че проблема не е в датчиците. Но все пак......

Ако нема у глава, има у Google.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
BaDxBoY написа:Така като гледам кви са ти финансите, май колата смени първо ..
"КОЛЕГА" ако обичаш с тези твой "УМНИ" изказвания и 17 мнения от 2009 на сам... по-добре да не коментираш на посоки! Пръскай си със здраве голямата заплата или парите на вашите и се въздържай от такива изказвания...

Нито ми знаеш доходите нито нищо...Със ЗДРАВЕ!
bgpavlp написа:Що не размениш местата на датчиците на ванусите и да видим каква ще е грешката тогава?
Колега датчиците са различни смисъл ,че единият е с кабел другият директно с букса . Според теб къде другаде може да е проблема ..Мисля като сменя тези 2 неща да обърна внимание на Дюзите

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Колегата е прав за финансите. Най-малкото като зареждаш за по 20лв., колкото да изгасне лампата, яко те лъжат още от колонката... Колкото повече "припомпвания" правят, толкова повече те лъжат в количеството... А и си има методи как да те слъгват с 50-100гр в самия маркуч, което по нощните смени... познати са казвали по 2 литра на нощна смяна събират.
Освен технически да си оправиш колата, започни да зареждаш и айде не догоре, ама за 80лв. примерно. Така ще ти падне още разхода. С тези зареждания по 20лв. се чувствай излъган с няколко литра месечно
Освен технически да си оправиш колата, започни да зареждаш и айде не догоре, ама за 80лв. примерно. Така ще ти падне още разхода. С тези зареждания по 20лв. се чувствай излъган с няколко литра месечно

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
На ШЕЛ не зареждат ли само с набиране на количеството/сумата и после без да барат "пистолета" докато не е готова? Или аз се бъркам? На газпром е така поне.
Все си мисля, че мисфайър-а е по-големия проблем и би следвало именно запалването да се оправи първо.

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Колеги мисля да сменя датчика първо а другият месец свещите и ще видя как ще се държи колата след това
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
hacker4eto1 написа:Колеги мисля да сменя датчика първо а другият месец свещите и ще видя как ще се държи колата след това

Сподели какъв е резултатът след това?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
intention написа:hacker4eto1 написа:Колеги мисля да сменя датчика първо а другият месец свещите и ще видя как ще се държи колата след това
![]()
Сподели какъв е резултатът след това?
Нямат наличност в края на другата седмица.......

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Колеги днес смених датчика с оригинален такъв на БМВ
в Ляво е този който смених от колата годината беше 99 когато е и датата на автомобила... кажи речи 14 години е работел
Дано и новият издържи толкова

На пръв поглед мотора взе да работи по-равномерно не бях я палел от 6 дена и я запалих на -1 и не записа Мисфаер
Заредих колата ,и покарах малко понеже имах работа, но скокнах малко на педала и светна Чек Енджин с инпата като видях Богата смес ламбдата след и преди катализатора... и записан Мисфаер.. Явно свеща на цилиндър едно е за смяна.. другият месец сменям свещите дано е от тях ако не Лули или Бобини ... дано мина леко 
П.П за сега разхода на пръв поглед по се ядва... нямах много време да го следя де... но колата стана по пъргава и по тиха и спокойна
в Ляво е този който смених от колата годината беше 99 когато е и датата на автомобила... кажи речи 14 години е работел

На пръв поглед мотора взе да работи по-равномерно не бях я палел от 6 дена и я запалих на -1 и не записа Мисфаер

П.П за сега разхода на пръв поглед по се ядва... нямах много време да го следя де... но колата стана по пъргава и по тиха и спокойна
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Колега, размени 2 съседни бобини да видиш дали ще се смени цилиндъра на мисфайъра. Поне да изключиш един от възможните проблеми, пък може и да си покаже болката. Успех
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2