Кое да сменя първо?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Кое да сменя първо?

Мнение от hacker4eto1 » 16 Ное 2013, 16:45

Колеги пак се допитвам до вас за един съвет. става въпрос за м52туб28 колата е 328 купе с двойният ванос.
Поради финансови затруднения този месец и няколко грешки по колата през инпа четени имам 2 запитвания.
Кое според вас е по добре да сменя първо .
За какво говоря..
преди около месец ревизирах ваноса сменях О-рингове и Раттле репайр кит със продуктите на бейсан!
от тогава забелязах ,че старото масло мирише на бенз... колата я карам предимно на къси разстояния знам ,че има значение и това.
смених си както си трябва гарнитурата на капака на клапаните . Забелязах със старата гарнитура този проблем леко омасляване около цилиндър 1.
Изображение
Така преди смяната на О-ринговете колата харчеше стабилно.. сега след тяхната смяна разхода намаля но пак си остава висок..
за една бърза справка зареждам само от Шел 100 октана няколко пъти я заредих за 20 лева като литрите бяха 6.7 по колонка.. с тези 6 литра и малко по километража на колата
успях да измина около 30км. Знам ,че сега е студено и колата я карам предимно сутрин докато отида на работа която е на 7км от нас и вечер в обратната посока когато пак е студена,но ми се струва нереално висок разход.. преди не бе така..
Ваносите ги рефрешвах понеже леко понатракваха и често компа ми набиваше грешка датчик на разпр. вал на изхода . триех я и след 3 4 дена пак се записва,мислех че може би О-ринговете правят бела и те да казват ,че датчика е умрял..
Уви НЕ сега грешката на този датчик се появява винаги.. трия и тя изкача веднага.. Явно вече е умрял найстина..
Знам ,че нов датчик е от сорта на 180 лева и трябва да е оригинален .
Тук идва дилемата.
Маслото пак намирисва леко на бенз когато помириша щеката и ми дава грешка за мисфаер на първи цилиндър двигателя е съвсем леко по шумен и по неспокоен.
Свещи не съм сменял никога на колата имам я от приблизително 2 години. Пали от раз в студено време без проблеми..
Поради финансови проблеми този месец няма да мога да купя свещи който са към 120 лева и датчика за разпределителният вал.
Тук е въпроса ми към вас кое да сменя първо а другото да изчака до другият месец.... колата е куца в ниските поради умрелият датчик.. ,а тея мисфаери са кофти проблем.. маслото е сменяно когато сменях ваносите кастрол едге 5 на 30.. колата не пуши ауспуха блести .. мирише малко на бенз когато я запяла около 1 2 мин..
П.П дайте съвет кое да сменя първо ,че ми е дилема да не би да да прецакам нещо така. Бобините и лулите нямаха никакви симптоми да са напукани или прочие. не съм пробвал да местя бобини мислех направо да сменя свещите.. но много лошо се засякоха 2 те грешки точно в тоя месец. :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Re: Кое да сменя първо?

Мнение от intention » 16 Ное 2013, 17:42

Колега не претендирам за компетентност но моето мнение е да смениш датчика.
След като колата пали добре и не прекъсва... свещите дори да имат нужда от смяна, ще видиш първо как е с новия датчик и чак тогава ще ги смениш. Според мен могат да изчакат и да купи си качествени свещи.
Колата на бензин ли се кара ?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 16 Ное 2013, 17:46

Колега да ти споделя на сингъл вануса разхода с 95 Газпром 40лв при 2.56 на литър са 130км градско с леееекички изцепки и отсечки от около 4-8км пробег в градско и на студен и на топъл мотор. А двойния ванус би трябвало да е още по-добре. Това на мотор с разход 400гр масло на 8000км .

Тва е тази седмица при температурите които са си били, да си направиш сметка с твоя сегашен разход.

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 16 Ное 2013, 18:03

intention написа:Колега не претендирам за компетентност но моето мнение е да смениш датчика.
След като колата пали добре и не прекъсва... свещите дори да имат нужда от смяна, ще видиш първо как е с новия датчик и чак тогава ще ги смениш. Според мен могат да изчакат и да купи си качествени свещи.
Колата на бензин ли се кара ?

Да колега колата се кара само на бензин нямам газова уредба и не мисля да слагам такава ,Бензина винаги е 100 октана.
host написа:Колега да ти споделя на сингъл вануса разхода с 95 Газпром 40лв при 2.56 на литър са 130км градско с леееекички изцепки и отсечки от около 4-8км пробег в градско и на студен и на топъл мотор. А двойния ванус би трябвало да е още по-добре. Това на мотор с разход 400гр масло на 8000км .

Тва е тази седмица при температурите които са си били, да си направиш сметка с твоя сегашен разход.

Колега излиза по груби сметки с 15,5 литра минаваш 130 км... пу пу да не ти уруки :driving: моята в момента по мой изчисления харчи като м3 :mrgreen: слагам за 20 лева 100 октана и минавам 30 км ххх не ми се смята по на горе как е :) преди разхода по борд на компа (не че му вярвах) но със 98 или 100 октана лятно време не мърдаше от 11,4 а с тежък крак едвам до 12 я докарвах..
Сега тази зима която още не е почнала винаги стой на 13л/100 рядко до 12,8 ...
Знам ,че от датчика за разпределителният вал може да се вдигне разхода.. но ако найстина не изгаря сместа добре в цилиндър "1" или има проблемна дюза .. и като ги събера тези 2 проблема разхода верно ще хвърчи...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 16 Ное 2013, 18:47

Така като гледам кви са ти финансите, май колата смени първо ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 16 Ное 2013, 19:35

Що не размениш местата на датчиците на ванусите и да видим каква ще е грешката тогава?
Аз съм почти убеден,че проблема не е в датчиците. Но все пак......
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 16 Ное 2013, 21:49

BaDxBoY написа:Така като гледам кви са ти финансите, май колата смени първо ..

"КОЛЕГА" ако обичаш с тези твой "УМНИ" изказвания и 17 мнения от 2009 на сам... по-добре да не коментираш на посоки! Пръскай си със здраве голямата заплата или парите на вашите и се въздържай от такива изказвания... :banghead: :banghead:
Нито ми знаеш доходите нито нищо...Със ЗДРАВЕ!
bgpavlp написа:Що не размениш местата на датчиците на ванусите и да видим каква ще е грешката тогава?
Аз съм почти убеден,че проблема не е в датчиците. Но все пак......

Колега датчиците са различни смисъл ,че единият е с кабел другият директно с букса . Според теб къде другаде може да е проблема ..Мисля като сменя тези 2 неща да обърна внимание на Дюзите :dunno: Ламбда сондите според инпа са добре нямам проблеми със загряването на колата ,че да я кара студена... :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Ное 2013, 16:46

Колегата е прав за финансите. Най-малкото като зареждаш за по 20лв., колкото да изгасне лампата, яко те лъжат още от колонката... Колкото повече "припомпвания" правят, толкова повече те лъжат в количеството... А и си има методи как да те слъгват с 50-100гр в самия маркуч, което по нощните смени... познати са казвали по 2 литра на нощна смяна събират.

Освен технически да си оправиш колата, започни да зареждаш и айде не догоре, ама за 80лв. примерно. Така ще ти падне още разхода. С тези зареждания по 20лв. се чувствай излъган с няколко литра месечно :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 18 Ное 2013, 17:06

На ШЕЛ не зареждат ли само с набиране на количеството/сумата и после без да барат "пистолета" докато не е готова? Или аз се бъркам? На газпром е така поне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 18 Ное 2013, 17:20

Все си мисля, че мисфайър-а е по-големия проблем и би следвало именно запалването да се оправи първо.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 18 Ное 2013, 18:45

Колеги мисля да сменя датчика първо а другият месец свещите и ще видя как ще се държи колата след това
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 18 Ное 2013, 22:33

hacker4eto1 написа:Колеги мисля да сменя датчика първо а другият месец свещите и ще видя как ще се държи колата след това

:yes:

Сподели какъв е резултатът след това?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 19 Ное 2013, 16:50

intention написа:
hacker4eto1 написа:Колеги мисля да сменя датчика първо а другият месец свещите и ще видя как ще се държи колата след това

:yes:

Сподели какъв е резултатът след това?

Нямат наличност в края на другата седмица....... :cry:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 29 Ное 2013, 22:37

Колеги днес смених датчика с оригинален такъв на БМВ
в Ляво е този който смених от колата годината беше 99 когато е и датата на автомобила... кажи речи 14 години е работел :clap: :clap: Дано и новият издържи толкова :mhihi:
Изображение
На пръв поглед мотора взе да работи по-равномерно не бях я палел от 6 дена и я запалих на -1 и не записа Мисфаер :bowdown: Заредих колата ,и покарах малко понеже имах работа, но скокнах малко на педала и светна Чек Енджин с инпата като видях Богата смес ламбдата след и преди катализатора... и записан Мисфаер.. Явно свеща на цилиндър едно е за смяна.. другият месец сменям свещите дано е от тях ако не Лули или Бобини ... дано мина леко :)
П.П за сега разхода на пръв поглед по се ядва... нямах много време да го следя де... но колата стана по пъргава и по тиха и спокойна
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 29 Ное 2013, 23:05

Колега, размени 2 съседни бобини да видиш дали ще се смени цилиндъра на мисфайъра. Поне да изключиш един от възможните проблеми, пък може и да си покаже болката. Успех
Изображение

Следваща

Назад към E46