Губи антифриз
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Губи антифриз
Здравейте, колеги!
имам проблем с колата и не мога да открия на какво се дължи. Първоначално имах спукан разширителен съд, който смених, след това ми се счупи пробката за обезвъздушаване на охладителната система и колата се опита да ме остави на 100 км от София, но криво-ляво с доливане успях да се прибера. Сега забелязвам, че отново губи антифриз и то не с много малки темпове. За около 400 км вече е под минимума. Минах през няколко сервиза и не се вижда и капка, но загубата е факт. Моля да ми препоръчате сервиз, където могат да ми направят тест с нагнетяване на въздух, за да видя дали ще задържи налягането или наистина изтича от някъде. Колата няколко пъти минава диагностика и няма никакви грешки.
Благодаря предварително!
имам проблем с колата и не мога да открия на какво се дължи. Първоначално имах спукан разширителен съд, който смених, след това ми се счупи пробката за обезвъздушаване на охладителната система и колата се опита да ме остави на 100 км от София, но криво-ляво с доливане успях да се прибера. Сега забелязвам, че отново губи антифриз и то не с много малки темпове. За около 400 км вече е под минимума. Минах през няколко сервиза и не се вижда и капка, но загубата е факт. Моля да ми препоръчате сервиз, където могат да ми направят тест с нагнетяване на въздух, за да видя дали ще задържи налягането или наистина изтича от някъде. Колата няколко пъти минава диагностика и няма никакви грешки.
Благодаря предварително!
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
Re: Губи антифриз
може да имаш проблем в главата 136к. често пукат глави
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
jojko написа:може да имаш проблем в главата 136к. често пукат глави
Моята е 150 кс
BMW_TO написа:А тройника зад мотора здрав ли е ?
Поне ми казаха, че не виждат от никъде течове. Аз мога ли да го проверя този тройник по някакъв начин, за да го отхвърля като вариант?
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Пусни търсачката, има много информация. Накратко на студен мотор си плъзни ръката между мотора и купето и ще го усетиш, ако е мокро /ако колата ти има тройник?/.
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
Мерси, колега. Що се отнася до търсачката- пускал съм я и съм чел много, въпреки че не намерих решение
. Като цяло въпросът ми беше, къде мога да отида да ми направят тест на системата с нагнетяване на въздух и помолих да ми препоръчате нещо, ако знаете такова място
, защото ме очаква пътуване и искам да избегна евентуални проблеми

- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Колега огледай хубаво и радиатора и то когато е студен защото като загрее колата и ако сълзи леко от някъде веднага се изпарява и не може да хванеш теча.Аз така го бях ял един път с колата на жена ми.Изпотява ли ти стъклата вътре по време на движение?
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
tekabg написа:Колега огледай хубаво и радиатора и то когато е студен защото като загрее колата и ако сълзи леко от някъде веднага се изпарява и не може да хванеш теча.Аз така го бях ял един път с колата на жена ми.Изпотява ли ти стъклата вътре по време на движение?
Колега,
радиатора го сваляха да го чистят и го оглеждаха. Казаха ми, че няма никакви проблеми. Що се отнася до стъклата- не, не се изпотяват стъклата.
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Колега провери ли всички тройници, имах подобен проблем с тройника зад мотора. От там си течеше доволно но трудно го хванах защото изтичаше върхо скоростите и се изпаряваше. Хванах до чак като тегна силно и за 2 км долях 1.5л вода, но вече се бях прибрал. Пипай с ръка където е овлажнило там е проблема, няма как да сбъркаш антифриза.
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
Колега, аз не виждам да е мокро никъде. Дори в единия сервиз бях под колата и гледах и аз, но не се вижда нищо. Сега ще отида до един друг сервиз да ми направят тест на системата, за да се види има ли проблем и къде е
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
И аз да се включа. Имаш ли газова? Ако да огледай и там какво става. При мен от сума си време леко по леко си изчезваше и нямаше хващане. След като правих един сериозен ремонт на двигателя ми сложиха червен антифриз но той е някъж по мазен. Благодарение на него открих че проблема е спукан трипътник при охлаждането за газовата. Преди си изчезваше без следи докато сега си се вижда червения добре, но това е хубаво да се гледакато си е заграяла коалта добре за да си е избило.
- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330disel
[quote="mistyrain"]И аз да се включа. Имаш ли газова? Ако да огледай и там какво става. При мен от сума си време леко по леко си изчезваше и нямаше хващане. След като правих един сериозен ремонт на двигателя ми сложиха червен антифриз но той е някъж по мазен. Благодарение на него открих че проблема е спукан трипътник при охлаждането за газовата. Преди си изчезваше без следи докато сега си се вижда червения добре, но това е хубаво да се гледакато си е заграяла коалта добре за да си е избило.[/quo
колегата е с дизел !
колегата е с дизел !
- barbaron
- Потребител
-
- Кара: E70 , E83
- Мечтае да кара: E34 M5
- Детайли за колата: E70 xDrive 30d, E83 3.0d
И моята губи на 1500-2000 км по половин литър някъде.
Чакам да застудее стабилно , за да се види евентуално някаква пара ...
При купуването на колата тройника течеше и го сменяха в един сервиз , възможно ли да не е затегнат , или нещо гарнитура ?

Чакам да застудее стабилно , за да се види евентуално някаква пара ...
При купуването на колата тройника течеше и го сменяха в един сервиз , възможно ли да не е затегнат , или нещо гарнитура ?

- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Възможно е от гарнитурата или да изпуска по малко. Ако е възможно бръкни с рака и опипай около тройника има ли мазно там е проблема.
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
Колеги,
за момента си реших проблема. Оказа се, че тече от малкия термостат, но само когато се приложи някакво усилие върху него. Допълнително перката разпръсква теча и правеше по сложно откриването му. След смяната не термостата се получи отново проблем с антифриза. Карам си аз и изведнъж лампата светна. Отварям капака и какво да видя- всичко мокро. Долях около 2 литра и газ към Ванката. Оказа се, че е се е счупила една пробка малко под термостата и изхвърля антифриза. За празниците ме чака път с колата извън БГ и се чудя дали няма да ми направи някоя и друга магария отново, че вече ми стана навик да изтича охладителната течност....
за момента си реших проблема. Оказа се, че тече от малкия термостат, но само когато се приложи някакво усилие върху него. Допълнително перката разпръсква теча и правеше по сложно откриването му. След смяната не термостата се получи отново проблем с антифриза. Карам си аз и изведнъж лампата светна. Отварям капака и какво да видя- всичко мокро. Долях около 2 литра и газ към Ванката. Оказа се, че е се е счупила една пробка малко под термостата и изхвърля антифриза. За празниците ме чака път с колата извън БГ и се чудя дали няма да ми направи някоя и друга магария отново, че вече ми стана навик да изтича охладителната течност....
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2