Губи антифриз

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325DА touring

Губи антифриз

Мнение от kkrumov » 14 Ное 2013, 18:17

Здравейте, колеги!
имам проблем с колата и не мога да открия на какво се дължи. Първоначално имах спукан разширителен съд, който смених, след това ми се счупи пробката за обезвъздушаване на охладителната система и колата се опита да ме остави на 100 км от София, но криво-ляво с доливане успях да се прибера. Сега забелязвам, че отново губи антифриз и то не с много малки темпове. За около 400 км вече е под минимума. Минах през няколко сервиза и не се вижда и капка, но загубата е факт. Моля да ми препоръчате сервиз, където могат да ми направят тест с нагнетяване на въздух, за да видя дали ще задържи налягането или наистина изтича от някъде. Колата няколко пъти минава диагностика и няма никакви грешки.

Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 сажда
Мечтае да кара: CB1000R

Re: Губи антифриз

Мнение от jojko » 14 Ное 2013, 18:35

може да имаш проблем в главата 136к. често пукат глави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 14 Ное 2013, 19:23

А тройника зад мотора здрав ли е ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kkrumov » 14 Ное 2013, 19:28

jojko написа:може да имаш проблем в главата 136к. често пукат глави

Моята е 150 кс

BMW_TO написа:А тройника зад мотора здрав ли е ?

Поне ми казаха, че не виждат от никъде течове. Аз мога ли да го проверя този тройник по някакъв начин, за да го отхвърля като вариант?

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 14 Ное 2013, 19:43

Пусни търсачката, има много информация. Накратко на студен мотор си плъзни ръката между мотора и купето и ще го усетиш, ако е мокро /ако колата ти има тройник?/.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kkrumov » 15 Ное 2013, 10:20

Мерси, колега. Що се отнася до търсачката- пускал съм я и съм чел много, въпреки че не намерих решение :banghead: . Като цяло въпросът ми беше, къде мога да отида да ми направят тест на системата с нагнетяване на въздух и помолих да ми препоръчате нещо, ако знаете такова място :dunno: , защото ме очаква пътуване и искам да избегна евентуални проблеми

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 15 Ное 2013, 20:51

Колега огледай хубаво и радиатора и то когато е студен защото като загрее колата и ако сълзи леко от някъде веднага се изпарява и не може да хванеш теча.Аз така го бях ял един път с колата на жена ми.Изпотява ли ти стъклата вътре по време на движение?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kkrumov » 16 Ное 2013, 22:30

tekabg написа:Колега огледай хубаво и радиатора и то когато е студен защото като загрее колата и ако сълзи леко от някъде веднага се изпарява и не може да хванеш теча.Аз така го бях ял един път с колата на жена ми.Изпотява ли ти стъклата вътре по време на движение?

Колега,
радиатора го сваляха да го чистят и го оглеждаха. Казаха ми, че няма никакви проблеми. Що се отнася до стъклата- не, не се изпотяват стъклата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Мнение от Edifice » 18 Ное 2013, 0:23

Колега провери ли всички тройници, имах подобен проблем с тройника зад мотора. От там си течеше доволно но трудно го хванах защото изтичаше върхо скоростите и се изпаряваше. Хванах до чак като тегна силно и за 2 км долях 1.5л вода, но вече се бях прибрал. Пипай с ръка където е овлажнило там е проблема, няма как да сбъркаш антифриза.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kkrumov » 18 Ное 2013, 10:20

Колега, аз не виждам да е мокро никъде. Дори в единия сервиз бях под колата и гледах и аз, но не се вижда нищо. Сега ще отида до един друг сервиз да ми направят тест на системата, за да се види има ли проблем и къде е

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 18 Ное 2013, 15:21

И аз да се включа. Имаш ли газова? Ако да огледай и там какво става. При мен от сума си време леко по леко си изчезваше и нямаше хващане. След като правих един сериозен ремонт на двигателя ми сложиха червен антифриз но той е някъж по мазен. Благодарение на него открих че проблема е спукан трипътник при охлаждането за газовата. Преди си изчезваше без следи докато сега си се вижда червения добре, но това е хубаво да се гледакато си е заграяла коалта добре за да си е избило.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Мнение от kacaro89 » 18 Ное 2013, 20:47

[quote="mistyrain"]И аз да се включа. Имаш ли газова? Ако да огледай и там какво става. При мен от сума си време леко по леко си изчезваше и нямаше хващане. След като правих един сериозен ремонт на двигателя ми сложиха червен антифриз но той е някъж по мазен. Благодарение на него открих че проблема е спукан трипътник при охлаждането за газовата. Преди си изчезваше без следи докато сега си се вижда червения добре, но това е хубаво да се гледакато си е заграяла коалта добре за да си е избило.[/quo
колегата е с дизел !

Потребител
Аватар
Кара: E70 , E83
Мечтае да кара: E34 M5
Детайли за колата: E70 xDrive 30d, E83 3.0d

Мнение от barbaron » 19 Ное 2013, 17:54

И моята губи на 1500-2000 км по половин литър някъде.
Чакам да застудее стабилно , за да се види евентуално някаква пара ...

При купуването на колата тройника течеше и го сменяха в един сервиз , възможно ли да не е затегнат , или нещо гарнитура ?

:banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Мнение от Edifice » 09 Дек 2013, 15:13

Възможно е от гарнитурата или да изпуска по малко. Ако е възможно бръкни с рака и опипай около тройника има ли мазно там е проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kkrumov » 09 Дек 2013, 15:34

Колеги,

за момента си реших проблема. Оказа се, че тече от малкия термостат, но само когато се приложи някакво усилие върху него. Допълнително перката разпръсква теча и правеше по сложно откриването му. След смяната не термостата се получи отново проблем с антифриза. Карам си аз и изведнъж лампата светна. Отварям капака и какво да видя- всичко мокро. Долях около 2 литра и газ към Ванката. Оказа се, че е се е счупила една пробка малко под термостата и изхвърля антифриза. За празниците ме чака път с колата извън БГ и се чудя дали няма да ми направи някоя и друга магария отново, че вече ми стана навик да изтича охладителната течност....

Следваща

Назад към E46