Да дадем по едно мнение за "Българското"
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Да дадем по едно мнение за "Българското"
Здравейте колеги,
Искам да пусна тази тема да дадем по едно мнение за българско производство на части от една пловдивска фирма, която сама казва за себе си "ИЗРАБОТВАМЕ ВСИЧКО ОТ ГУМА И МЕТАЛ, ДАЙТЕ МОСТРА ИЛИ САМО РАЗМЕРИ И НИЕ ЩЕ ВИ ГО НАПРАВИМ"
Ако някои се е сблъсквал с части от тази фирма пък да напише какви са му наблюденията. Аз лично без да искам разбрах за тях, като поръчвах части за колата на приятел и като дойдеха какво да видя
българско производство и си изглеждаха, като истински
, а и магазинерката ми каза, че даже за някакви маншони давали гаранция по 10години
Днес ги монтирахме частите и не мога да споделя мнение веднага
Като разгледах цените "УАУ" те са в ПЪТИ по-малки от това, което се предлага за нашите Е46ци и ми дойде наум какво могат да изработят за нашите БМВ та във връзка с "всичко от гума и метал":
1. Тампони по ходова част- носачи, щанги, тампони на диференциала и т.н.;
2. Демферна шайба;
3. Тампони на двигателя и на ск. кутия и т.н. каквото има от гума и метал.............
Ето линк на фирмата зада не правя реклама - Подобни реклами се заплащат!
Кажете колеги какво мислите и вие по въпроса
П.С. Ако модераторите решат, че темата не е за тук да я преместят, но мисля, че ще бъде интересна
Искам да пусна тази тема да дадем по едно мнение за българско производство на части от една пловдивска фирма, която сама казва за себе си "ИЗРАБОТВАМЕ ВСИЧКО ОТ ГУМА И МЕТАЛ, ДАЙТЕ МОСТРА ИЛИ САМО РАЗМЕРИ И НИЕ ЩЕ ВИ ГО НАПРАВИМ"

Като разгледах цените "УАУ" те са в ПЪТИ по-малки от това, което се предлага за нашите Е46ци и ми дойде наум какво могат да изработят за нашите БМВ та във връзка с "всичко от гума и метал":
1. Тампони по ходова част- носачи, щанги, тампони на диференциала и т.н.;
2. Демферна шайба;
3. Тампони на двигателя и на ск. кутия и т.н. каквото има от гума и метал.............
Ето линк на фирмата зада не правя реклама - Подобни реклами се заплащат!
Кажете колеги какво мислите и вие по въпроса

П.С. Ако модераторите решат, че темата не е за тук да я преместят, но мисля, че ще бъде интересна

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Да дадем по едно мнение за "Българското"
Аз не мога да споделя мнение, но ще следя темата с интерес...
П.П. Мисля, че ако беше пуснал темата в "Извън темата" щеше да се види от повече хора

П.П. Мисля, че ако беше пуснал темата в "Извън темата" щеше да се види от повече хора

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Teklas, Кърджали
изработват пластмасови и каучукови тръби за BMW, Audi, Daimler, GM
продажбена цена (като за концерн и огромни партиди) на парче PVC тръба за охладителната система на AUDI с дължина 60-70 cm и сложна форма, с места за датчици итн - 2-3 евро
повече какво да коментираме...
продажбена цена (като за концерн и огромни партиди) на парче PVC тръба за охладителната система на AUDI с дължина 60-70 cm и сложна форма, с места за датчици итн - 2-3 евро
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- andy_forresite
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм с две ръце за българското. Не трябва да се подхожда с мнителност и черногледство към българското прозводство. Трябва да му дадем шанс, защото това е за доброто на всички българи. Докато няма реално функционираща икономика по валидни за цял свят пазарни принципи, няма да се промени ситуацията към по-добро, а може и по-зле да стане.
Имам български ъглошлайф, бормашина, клещи и други инструменти, които не изглеждат като нови (защото са купувани от баща ми на младини), но работят. Български свредла (бургии) които наистина пробиват. Не като някои ментета, които може да огънеш във форма, ограничавана само от въображението и после да ги върнеш също пръстите на ръцете в право положение. Нека дадем шанс на българското
Сигурно е излишно, но ще заявя - нямам нищо общо с тази фирма и с никоя производствена фирма, нямам лични облаги да споменавам който и да е производител. На мен ми е любопитно какво е качеството на продуктите им и при първа възможност ще ги опитам.
Имам български ъглошлайф, бормашина, клещи и други инструменти, които не изглеждат като нови (защото са купувани от баща ми на младини), но работят. Български свредла (бургии) които наистина пробиват. Не като някои ментета, които може да огънеш във форма, ограничавана само от въображението и после да ги върнеш също пръстите на ръцете в право положение. Нека дадем шанс на българското

Сигурно е излишно, но ще заявя - нямам нищо общо с тази фирма и с никоя производствена фирма, нямам лични облаги да споменавам който и да е производител. На мен ми е любопитно какво е качеството на продуктите им и при първа възможност ще ги опитам.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
дано да са качествени и се наложат на пазара ако не са вече, какво му струва на човек да пробва при положение че пазара е пълен с ментета на бош, мейле, лемфьордер и какво ли не, или ще е ок или поредното менте, дай боже първото
- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
Според мен почти всеки Българин би купил стока произведена в България.Че останалите страни по този начин водят икономиката но произвеждат и за износ от всичко
.Последно доколкото чувам даже олиото в Бг е произведена в Румъния и е бутилирана тука. 

- andy_forresite
- кандидат ентусиаст
-
Близо до нас има маслена фабрика, където се прави слънчогледово олио. Откакто се помня цялата консумация на "оливие" у дома е от тази фабрика. Тя си е българска, с български работници... Стоката е много качествена. Не съм пил от шишето
, но то си личи като го ползваш. Даже имам към 50-60 литра залежало от много години и не е покафеняло, гангренасяло и т.н. Ще го предложа на съграждани със стари дизели да го оползотворят ако искат.
За да заработи икономиката трябва да се подава ръка на българската стока при всяка възможност. Когато е боклук - не, но ако е качествена редно е да се избере българското. Така ще има работни места, ще влизат данъци в хазната, ще се правят социални бюджети и т.н. и т.н. Все хубави следствия. Всички видяхте какво става когато производството се разпродаде, разграби, унищожи и ликвидира и продължаваме да гледаме ... всеки ден и така ще бъде докато не обърнем внимание на родното.
Внася се всичко. Чуждите производители подбиват цените с мащабно производство, което им дава възможност да намалят цената. Бедният потребител търси по-ниската цена от една страна, а търговецът от друга страна - например домат, който може да се търкаля в буса две седмици без да се развали. На вкус обаче българският домат и чуждият нямат сравнение. Българският е сочен и вкусен, а чуждият обичайно е вглетен, т`връд, няма сок и вкусът му ... трябва да призная че все пак прилича на домат.
Затова е трудно българите да купуват само българско когато може (по-ниска цена за вноса), а вносителите пък се възползват от нашата бедност за да стават още по-богати. Въобще положението е зле и затова във втори и последен постинг обръщам внимание на този факт.

За да заработи икономиката трябва да се подава ръка на българската стока при всяка възможност. Когато е боклук - не, но ако е качествена редно е да се избере българското. Така ще има работни места, ще влизат данъци в хазната, ще се правят социални бюджети и т.н. и т.н. Все хубави следствия. Всички видяхте какво става когато производството се разпродаде, разграби, унищожи и ликвидира и продължаваме да гледаме ... всеки ден и така ще бъде докато не обърнем внимание на родното.
Внася се всичко. Чуждите производители подбиват цените с мащабно производство, което им дава възможност да намалят цената. Бедният потребител търси по-ниската цена от една страна, а търговецът от друга страна - например домат, който може да се търкаля в буса две седмици без да се развали. На вкус обаче българският домат и чуждият нямат сравнение. Българският е сочен и вкусен, а чуждият обичайно е вглетен, т`връд, няма сок и вкусът му ... трябва да призная че все пак прилича на домат.
Затова е трудно българите да купуват само българско когато може (по-ниска цена за вноса), а вносителите пък се възползват от нашата бедност за да стават още по-богати. Въобще положението е зле и затова във втори и последен постинг обръщам внимание на този факт.
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Наскоро си закупих професионален усилвател - Български.Не можах да повярвам,че това изделие е Българско.Толкова с акъла си е направено,а и работи по същия начин.Всеки ден като го погледна и му се радвам,а и още повече се радвам,че не инвестирах в някой китайски боклук,а в наша стока.Последва закупуване и на тонколони - също родно производство.Еми в пъти по-добри от китайците.Няма да казвам фирмата,за да не става реклама.Мисълта ми е,че в нашата страна има много кадърни хора и можем да произвеждаме много неща,както някога сме го правили,който ще са много по-добри от китайските ментета,който наводниха пазара...
The Power of Dreams!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Хаос написа:Teklas, Кърджали
У наше село се правят доста неща с високо качество

Доста добре звучи,аз също бих взел българските - а като не са добри няма да взема,принципно гледам да купувам неща произведени в Бг от храни до стоки за дома..не трябва да мислим,че тук не разбира никой от нищо...напротив има толкова много фирми,чиято продукция е уникална,НО пазара и не е тук - жалко..защото се научихме всичко да ни е китайско..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
То Теклас е Турска собственост мисля ,че беше но все пак нали работят Българи все тая
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Без значение е народноста, важното е кракния продукт да е максимално добрър в качество и цена.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Ако мислите, че темата трябва да се премести в раздела "извън темата" нека модераторите я метнат там! Нямам нищо напротив! За мен лично ще е интересно да се включи някой колега, който има пряко наблюдение и да коментираме по-конкретно за това БГ прозводство
нали се сещате, че ако колега каже, че е останал с добри впечатления веднага свалям половината от тампоните по Е46 цата ми и ще се "прежаля" да ги пратя на човека да разшири гамата
, та да видим и конкретните цени за нашите коли.
В тази връзка доколкото си спомням в една тема по-рано за демпферна шайба се коментираше, че също май някаква пловдивска фирма ги рециклирали, но колегата беше споделил, че не изкарала дълго
от тук започват моите размишления да пусна темата пък и ако някой, който вече се е навил да използва услугите, като е разбрал вече за фирмата да сподели 

В тази връзка доколкото си спомням в една тема по-рано за демпферна шайба се коментираше, че също май някаква пловдивска фирма ги рециклирали, но колегата беше споделил, че не изкарала дълго

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- andy_forresite
- кандидат ентусиаст
-
Питах един много печен майстор за тази фирма. Каза че отдавна е ползвал услугите им и не е доволен. Каза че частите не изкарали и година. Ако добре си спомням ставаше дума за маншони, които се нацепвали бързо.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Сега някоѝ може да ми се смее, но независимо от това:
Почти винаги поглеждам щрих кодовете когато купувам стоки и принципно избирам българското, дори и да е по-скъпо.Неща започващи кодовете им с 38 си ги предпочитам винаги.Наѝ-далеч седя съответно от стоки, кодовете на които започват с 869(турция).
За инфо-40 Германия,60 Италия,33 до 35 ФР,52 Гърция,02 до 07 Сащ и други.Списъка съвсем,съвсем не е точен и пълен разбира се, но грубо и набързо толкова.
Почти винаги поглеждам щрих кодовете когато купувам стоки и принципно избирам българското, дори и да е по-скъпо.Неща започващи кодовете им с 38 си ги предпочитам винаги.Наѝ-далеч седя съответно от стоки, кодовете на които започват с 869(турция).
За инфо-40 Германия,60 Италия,33 до 35 ФР,52 Гърция,02 до 07 Сащ и други.Списъка съвсем,съвсем не е точен и пълен разбира се, но грубо и набързо толкова.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Macaveli
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i E46
- Мечтае да кара: Хеликоптер
Да се включа и аз в темата
Случайно познавам шефа на фирмата. Металите които пазарува за частите ги купува от фирмата в която работя и не само от нея. До скоро смятах че прави части само за износ.
Мой голям пропуск. Очаквам скоро да дойде да пазарува от нас и мога да го поразпитам какво може да направи и на какви цени естествено. Веднага ще споделя с вас колеги. Аз лично мисля да си поръчам нещо от него, но само времето ще покаже колко ще издържи.

Хубавият живот бил скъп,имало и по-евтин,но не бил хубав....!!! 

43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3