Въпрос за загряване на радиатор М43В19ТU

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Въпрос за загряване на радиатор М43В19ТU

Мнение от StelllsKi » 02 Ное 2013, 12:45

Колеги сменях радиатор този който сложих беше на 325-ца и отдолу пробката за източване беше дългата с двата О пръстена.За да стане за моето казанче сложих моята пробка от стария ми радиатор която е по-къса и е само с един О пръстен.Сега забелязвам ,че дори и колата да загрее и термостата да отвори винаги дъното на радиатора и около 5 сантиметра нагоре от питата цялата е студена от там нагоре до горния край на радиатора няма проблеми загрява си нормално.Въпроса ми е ако имате наблюдения по вашите коли как стоят нещата да споделите.
Иначе на скритото меню температурата стига до 107 рядко 108 градуса после пада до към 104 и така си цикли независимо дали съм пуснал или не парното и в двата случая си я поддържа тази температура а дъното на радиатора остава студено,независимо дали съм навъртял и 200 километра наведнъж.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Re: Въпрос за загряване на радиатор М43В19ТU

Мнение от Николай К » 02 Ное 2013, 14:35

StelllsKi написа:Колеги сменях радиатор този който сложих беше на 325-ца и отдолу пробката за източване беше дългата с двата О пръстена.За да стане за моето казанче сложих моята пробка от стария ми радиатор която е по-къса и е само с един О пръстен.Сега забелязвам ,че дори и колата да загрее и термостата да отвори винаги дъното на радиатора и около 5 сантиметра нагоре от питата цялата е студена от там нагоре до горния край на радиатора няма проблеми загрява си нормално.Въпроса ми е ако имате наблюдения по вашите коли как стоят нещата да споделите.
Иначе на скритото меню температурата стига до 107 рядко 108 градуса после пада до към 104 и така си цикли независимо дали съм пуснал или не парното и в двата случая си я поддържа тази температура а дъното на радиатора остава студено,независимо дали съм навъртял и 200 километра наведнъж.

Това на затлачен радиатор ми мирише...
Пробвай да го измиеш с течаща вода, ако не си го сторил вече...
Поздрави!
Николай Кадийски

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 02 Ное 2013, 15:17

Николай К написа:
StelllsKi написа:Колеги сменях радиатор този който сложих беше на 325-ца и отдолу пробката за източване беше дългата с двата О пръстена.За да стане за моето казанче сложих моята пробка от стария ми радиатор която е по-къса и е само с един О пръстен.Сега забелязвам ,че дори и колата да загрее и термостата да отвори винаги дъното на радиатора и около 5 сантиметра нагоре от питата цялата е студена от там нагоре до горния край на радиатора няма проблеми загрява си нормално.Въпроса ми е ако имате наблюдения по вашите коли как стоят нещата да споделите.

И аз така си мисля че вероятно е задръстен радиатора но го свалихме от една много запазена 325ца и радиатора си личеше че е сменян и външно беше много чист нямаше и драскотина по питата а и пишеше произведен в германия някаква марка МД или нещо подобно.... дори имаше и малко червен антифриз вътре,и аз затова се навих да го взема предпочетох го пред нов полски но май съм сбъркал.
Иначе съм чувал че с кислол се прочиствали затлачени радиатори
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 04 Ное 2013, 1:12

StelllsKi написа:
Николай К написа:

И аз така си мисля че вероятно е задръстен радиатора но го свалихме от една много запазена 325ца и радиатора си личеше че е сменян и външно беше много чист нямаше и драскотина по питата а и пишеше произведен в германия някаква марка МД или нещо подобно.... дори имаше и малко червен антифриз вътре,и аз затова се навих да го взема предпочетох го пред нов полски но май съм сбъркал.
Иначе съм чувал че с кислол се прочиствали затлачени радиатори

Колега,няма значение от каква кола го сваляш, имам предвид запазена или не, също външния вид пак не е критерий.
След като взимаш радиатор втора употреба, би следвало да му пуснеш една водица бистра и да видиш дали аджеба ще тръгнат мизерии от вътре.
Аз лично преди година май беше сменях радиатор и си взех нов, точно поради същите опасения... втора употреба радиатор си е нож с две остриета.
Пробвай да го промиеш с някакъв препарат, но според мен недей с кислол. Виж интернет какво се предлага и дано стане. Успех :yes:
Поздрави!
Николай Кадийски

Назад към E46