проблем с e46 2.5 ti
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- gogo_tabakov
- Потребител
-
- Кара: bmw e46 325 ti
- Мечтае да кара: мечтата ми е сбъдната
проблем с e46 2.5 ti
колеги в германия съм.купих си преди 5 месеца bmw 325 ti (компакт) не съм карал колата през това време.когато я купих я пробвах всичко беше изрядно.през тези месеци сипвах бензин от туба и я палех 1 път седмично.сега доиде време да се пребирам и ми светнаха 4 жалти лампи.колата прекасва форсира се сама и сама подава гас, през ауспуха изхвърля калбета дим и се чуват страни шумове по колекторите.някой може ли да ме упъти какво точно става и дали да я карам в сервиз (в германия сервизите са непосилно скъпи) лампите са :от ляво с форма на малък мотор до нея EMO в средата колело с песъчинки и от дясно удивителна в скоби.моля пишете ми ще ви бъда благодарен!!!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: проблем с e46 2.5 ti
gogo_tabakov написа:колеги в германия съм.купих си преди 5 месеца bmw 325 ti (компакт) не съм карал колата през това време.когато я купих я пробвах всичко беше изрядно.през тези месеци сипвах бензин от туба и я палех 1 път седмично.сега доиде време да се пребирам и ми светнаха 4 жалти лампи.колата прекасва форсира се сама и сама подава гас, през ауспуха изхвърля калбета дим и се чуват страни шумове по колекторите.някой може ли да ме упъти какво точно става и дали да я карам в сервиз (в германия сервизите са непосилно скъпи) лампите са :от ляво с форма на малък мотор до нея EMO в средата колело с песъчинки и от дясно удивителна в скоби.моля пишете ми ще ви бъда благодарен!!!
Сложи една снимка, няма да си играем на познай картинката

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
На дроселовата клапа имаш два потенциометъра и серводвигател. Потенциметрите подават информация на ДМЕ за положението и. ДМЕ посредством серводвигателя я управлява. Предполагам, че в тази група нещо е дефектирало и не мисля, че ще успееш да се справиш сам, освен да отидеш на вариант смяна на дроселовата клапа с такава втора ръка взета от някоя морга, но самата смяна не е много приятна, особено ако не си я правил. Но за мен най-добрият вариант е най-напред да минеш през диагностика на двигателя, останалото са предположения.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
+1 за диагностиката на първо място иначе другото си е хвърляне на боб 

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- gogo_tabakov
- Потребител
-
- Кара: bmw e46 325 ti
- Мечтае да кара: мечтата ми е сбъдната
на същият ден в които колата направи проблема вечерта излезнах да я раздвижа.колата прекасваше ,форсираше се сама ,през ауспуха хвърляше вода и пушек 4-те лампи продалжаваха да светят.на другия ден паля колата никаф проблем 2 дена след случея я карам по 10-20 км никакъв проблем.единственото смущаващо е че лампата chek engine остана да свети.четох в нета за нея пишеше ,че най често светкала при поставяне на газова уредба.нямам на идея какво става с колата ми ,някои да помогне с някоя идея.
5 мнения
• Страница 1 от 1