Проблем със Valvetronic

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със Valvetronic

Мнение от Devil boy » 30 Окт 2013, 13:38

Собственик съм на BMW 318i e46 (143 PS ) “ 2003 „ / 116 000 Км

Преди два дена започна да ми прави проблеми, втория цилиндър не иска да работи.
На малки обороти се дави.

Сменях свещи, не стана. Докарах го на техник в германия казаха че е от Valvetronic така показвало компютъра. Поръчахме чисто ново Valvetronic, но проблема не се оправи.
Докарах го в BMW сервиз и те казаха че е от Valvetronic, показах им че имам чисто ново и въпреки това
проблеми си го има. Уш го разгледаха и накрая ми казаха че предполагали че е разяден КОЛЯНОВИЯ ВАЛ.

Интересното от това че като махна кабелчето от валтроника. Мотора си работи като часовник.
Но няма я тази мощност каквато трябва да е.

Някои да е имал същия проблем, или да има идея къде може да е проблема?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Re: Проблем със Valvetronic

Мнение от desoxr » 30 Окт 2013, 18:43

Колега каква беше грешката за валвтроника и какво точно сте сменили,защото валвтроника е цяла механична система (вал с рамена)+моторче което го управлява+електронен блок,който управлява цялата система!Срещан проблем с валвтроника е управляващия ел.блок който се намира под акумулатора,но в този случай колата влиза в авариен режим и свети ELM на таблото!Провери си бобините на свещите!

Потребител
Аватар

Re: Проблем със Valvetronic

Мнение от Devil boy » 31 Окт 2013, 3:06

desoxr написа:Колега каква беше грешката за валвтроника и какво точно сте сменили,защото валвтроника е цяла механична система (вал с рамена)+моторче което го управлява+електронен блок,който управлява цялата система!Срещан проблем с валвтроника е управляващия ел.блок който се намира под акумулатора,но в този случай колата влиза в авариен режим и свети ELM на таблото!Провери си бобините на свещите!

Сменихме само моторчето.

Назад към E46