Проблем със изрязан катализатор ? ПОМОЩ ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hitreca
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i Coupe
Проблем със изрязан катализатор ? ПОМОЩ ?
Здравейте, колеги преди около 1 година почни си закупих е46 318 купе М43б19 и в момента имам следния проблем
изрязали са катализатора и в момента ми светна CHECK ENGINE като я закачих с компа ми показа бедна смес и там нещо свързано с катализатора и ламб сондата таа въпроса ми е какво мога да направя да ми изгасне чека и да не ми отчита борд комп. грешка бедна смес защото колата сутрин студена прекъсва леко
изрязали са катализатора и в момента ми светна CHECK ENGINE като я закачих с компа ми показа бедна смес и там нещо свързано с катализатора и ламб сондата таа въпроса ми е какво мога да направя да ми изгасне чека и да не ми отчита борд комп. грешка бедна смес защото колата сутрин студена прекъсва леко
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем със изрязан катализатор ? ПОМОЩ ?
hitreca написа:Здравейте, колеги преди около 1 година почни си закупих е46 318 купе М43б19 и в момента имам следния проблем
Трябва да се смени софтуера на екуто по евро 2 и тогава всичко си идва на мястото, това е варианта щом нямаш катализатор.
- hitreca
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i Coupe
oci написа:Трябва да се смени софтуера на екуто по евро 2 и тогава всичко си идва на мястото, това е варианта щом нямаш катализатор.
Колега това изобщо не ми изглежда като удачен и евтин вариант
- oci
- старши ентусиаст
-
hitreca написа:oci написа:Трябва да се смени софтуера на екуто по евро 2 и тогава всичко си идва на мястото, това е варианта щом нямаш катализатор.
Колега това изобщо не ми изглежда като удачен и евтин вариант
защо колега това струва около 40-50 лв зависи къде и при кой го правиш, а разлика няма никаква, за толкова години включително и аз съм сменил на един куп коли по ред причини, колеги които четат темата ще ти пишат, че това е най-евтиния и удачен вариант.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
провери цената на катализаторите и ще се обедиш че смяната на софта е най-удачна, няма алтернатива или сменяш софта или слагаш катализатори.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Колега прегледай тази тема viewtopic.php?f=34&t=204891&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8 Доста колеги са писали по проблема и може да се ориентираш какво да предприемеш 

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

...или си караш с лампичката
И при мен от това свети, но изобщо не й обръщам внимание. (Предния собственик я е затъмнил де
) Добре, че беше Oci да ми реши проблема с паленето и прекъсването 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Лошото като караш със светеща лампа е че при наличие на следващ проблем от друг характер вече няма как да разбереш за него
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
А нормално ли е да му показва на колегата "бедна смес" ?
- oci
- старши ентусиаст
-
dido0o``` написа:А нормално ли е да му показва на колегата "бедна смес" ?
НЕ
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
oci написа:dido0o``` написа:А нормално ли е да му показва на колегата "бедна смес" ?
НЕ
Няколко човека му обяснявате как трябвало да мине на евро2 пък това дефакто няма да му оправи проблема с бедната смес

Да, ако задните сонди отчитат, че няма катализатор ще му светне чека, но по-големия му проблем е бедната смес, която няма общо с катализатора.
- iriney stoyanov
- Потребител
-
- Кара: bmw 318 ci
- Мечтае да кара: Dacia Logan hahaha
Колеги и на мен ми свети лампата и пише бедна смес или на ДИС-а изкарва това "Check fuek supply system(EUIII code P0170Mixture too lean-Mixture induction B1214_B0GAB), Какво може да е това, възвожно ли е да е от газта или е по скоро от сондите или запушен катализатор? Колата си работи както трябва просто лампата свети и ме дразни и за това я закарах на диагностика, някои знае ли записана та грешка какво озна4ава?
- oci
- старши ентусиаст
-
dido0o``` написа:oci написа:dido0o``` написа:А нормално ли е да му показва на колегата "бедна смес" ?
НЕ
Няколко човека му обяснявате как трябвало да мине на евро2 пък това дефакто няма да му оправи проблема с бедната смес![]()
Да, ако задните сонди отчитат, че няма катализатор ще му светне чека, но по-големия му проблем е бедната смес, която няма общо с катализатора.
еми обясняваме му да, евро 2 ще му оправи проблема с грешката заради вредните емисий от това, че няма катализатор, но бедната смес е свързана с друго нещо. Ти ако беше прочел щеше да видиш, че колегата в темата е написал, че има проблеми с няколко неща не сама с бедната смес. А сега ако ти имаш предложение от дистанция без да видиш колата дай да видя, че ми е интересно.
- oci
- старши ентусиаст
-
iriney stoyanov написа:Колеги и на мен ми свети лампата и пише бедна смес или на ДИС-а изкарва това "Check fuek supply system(EUIII code P0170Mixture too lean-Mixture induction B1214_B0GAB), Какво може да е това, възвожно ли е да е от газта или е по скоро от сондите или запушен катализатор? Колата си работи както трябва просто лампата свети и ме дразни и за това я закарах на диагностика, някои знае ли записана та грешка какво озна4ава?
Имаш ли газ колега на колата

- iriney stoyanov
- Потребител
-
- Кара: bmw 318 ci
- Мечтае да кара: Dacia Logan hahaha
Да има газ, самата уредба е определено много добра "Easy Jet", колата работи добре на газ но свети лампата, моето мнение е 4е може да е от ниско налягане на газ, но все пак да 4уя и друго мнение по въпроса.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2