Няма мощност...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Няма мощност...
Здравейте, колеги
Да си кажа и мойта мъка, че дадох сумати пари за прилична е46-ца и сега неще да ме забавлява така както в началото...
Проблема идва от там, че не ускорява достатъчно добре (представете си я като 1.7 опел астра от 2000-та година - кажи речи моята не е по-бърза), а под капака е стария 3.0 дизелов със 184 коня и до колкото знам с чип... Ускорението особено при ниските обороти е направо плачевно, а дори и заедно с турбото е далеч от това, което беше преди година. Заедно с това има и огромен разход на гориво и под огромен имам предвид от сорта на 15-17 л/100 градско и около 10-11 извън при това спокойно на педала (че се ядосвам, че неще да върви). Масло и всички филтри са сменени преди месец, не е карана на диагностика.
Моля дайте някакъв съвет/предположение...
Да си кажа и мойта мъка, че дадох сумати пари за прилична е46-ца и сега неще да ме забавлява така както в началото...
Проблема идва от там, че не ускорява достатъчно добре (представете си я като 1.7 опел астра от 2000-та година - кажи речи моята не е по-бърза), а под капака е стария 3.0 дизелов със 184 коня и до колкото знам с чип... Ускорението особено при ниските обороти е направо плачевно, а дори и заедно с турбото е далеч от това, което беше преди година. Заедно с това има и огромен разход на гориво и под огромен имам предвид от сорта на 15-17 л/100 градско и около 10-11 извън при това спокойно на педала (че се ядосвам, че неще да върви). Масло и всички филтри са сменени преди месец, не е карана на диагностика.
Моля дайте някакъв съвет/предположение...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Няма мощност...
Клапана на турбината, дебитомер, вакумни маркучи и още поне 2-3, но форума не дава решения, а предположения - решението е оглед и диагностика, колега...
Пиша темата тук с цел някой с опит да прочете и да даде мнение, да го прочета и да си направя сметката имам ли пари да оправям проблема спешно или не... студент съм 
Иначе ако е турбото защо колата я няма на ниските обороти въобще? Ако е дебитометъра ще дава ли такъв луд разход на гориво...?

Иначе ако е турбото защо колата я няма на ниските обороти въобще? Ако е дебитометъра ще дава ли такъв луд разход на гориво...?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Аз ти пиша .... от опит (почти ежедневен) и ти казвам - най-евтиният ти вариант е един оглед и диагностика на колата...
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Аз залагам на дебитомер, иначе причините може да са много, както е написал колегата Димитров.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега това е несериозно..в форума може да попиташ за някакъв конкретен проблем...а това колата ми не върви както каза Dimitroff,може да е от 100 различни неща..отиди на диагностика да я погледнат колата да се разбере какво и е,знае ли човек с тоя разход може и само с дебиломер да минеш 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Колега,
аз също имах проблем с невървежа на колата и предположенията бяха много, но единствено диагностиката ми даде точен отговор, на какво се дължи проблема. Закарай си колата и тогава ще си направиш всички изводи
аз също имах проблем с невървежа на колата и предположенията бяха много, но единствено диагностиката ми даде точен отговор, на какво се дължи проблема. Закарай си колата и тогава ще си направиш всички изводи
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Да колега на първо място наистина направи диагностика за да се разбере конкретния проблем. По колите ни има толкова много неща, който могат да сдадат багажа и признаците да са същите
Варианта проба грешка е най-лошия и води до даването на планина от пари и проблема не се решава та даже се задълбочава
/личен опит/. Една хубава диагностика е най-евтиния вариант на първо време за да разбереш, къде точно е проблема
другото е гадаене и ходене по мъките
Във форума има много колеги, който могат да ти свършат работа. Пиши от къде си може някой да те насочи към точния човек 

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Котлон
- Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
- Детайли за колата: E38 740i
Колега, спомена че си студент - ако си в Студентски ела да я качим на една диагностика да прегледаме какво що. 0886125828 - Христо. Ще ти струва някоя бира 

- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Ванката много правилно отговори. То всяка втора тема "дизела не върви" най- накрая се оказва дебитомер, вакуум маркуч, клапан на геометрията "и още 2- 3 неща".
Аз съм "ЗА" бот във форума, който при постване на тема с тагове "дизел, губи, мощност, не върви" директно да отговаря както Ванката примерно 

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Ако си от Варна, мога да ти я закача на компа и да я видим с DIS-a. Пиши ми лс. През деня пия биричка 
Ето малко полезно инфо:
Най-малкото сам можеш да погледнеш вакуумните маркучи които често се напукват и губят вакуума който управлява геометрията на турбината. Отпред до разширителния съд има едно маркуче дето е за флапите на радиатора. Откачи го и виж при работещ двигател дали смуче въздух. Ако не, купи си някой хубав маркуч и смени напуканите.
Ако се окаже клапана на геометрията - струва към 150 - 200 лв по последен спомен.
Ако се окаже дебитомера ще ти излезе солено - 250 -400 лв
Успех!

Ето малко полезно инфо:
Най-малкото сам можеш да погледнеш вакуумните маркучи които често се напукват и губят вакуума който управлява геометрията на турбината. Отпред до разширителния съд има едно маркуче дето е за флапите на радиатора. Откачи го и виж при работещ двигател дали смуче въздух. Ако не, купи си някой хубав маркуч и смени напуканите.
Ако се окаже клапана на геометрията - струва към 150 - 200 лв по последен спомен.
Успех!
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
tosh написа:Ако си от Варна, мога да ти я закача на компа и да я видим с DIS-a. Пиши ми лс. През деня пия биричка
Ето малко полезно инфо:
Успех!
Не плаши колегата с цените, особено на дебитомера

Иначе не "погледни ги", а "смени ги". Евтина е процедурата, не се изисква ходене по майстори. Дори и да не е маркучите пак ще е добре за колата. Изключваш ги и продължаваш напред с решаването на проблема

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
SHTILL написа:tosh написа:Ако си от Варна, мога да ти я закача на компа и да я видим с DIS-a. Пиши ми лс. През деня пия биричка
Ето малко полезно инфо:
Успех!
Не плаши колегата с цените, особено на дебитомераКакви са тия 400 лева?
Иначе не "погледни ги", а "смени ги". Евтина е процедурата, не се изисква ходене по майстори. Дори и да не е маркучите пак ще е добре за колата. Изключваш ги и продължаваш напред с решаването на проблема
Някъде във форума имаше на промоция дебитомери за 320 и 330d на промоция Bosch за ~ 250 лв по спомен и като сложиш пари за работата по смяна стават ~300лв но може и сам да си го смени. Писал съм ориентировъчни цени.
13 мнения
• Страница 1 от 1