В съединителя ли е проблема
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- stas
- Потребител
-
- Кара: BMW 318d; E46;
- Мечтае да кара: Mercedes
В съединителя ли е проблема
Здравейте на всички във форума. Много бих се радвал, ако получа някакви съвети или мнения по моя проблем. От скоро (от както времето е по-студено)забелязвам , че колата тресе при потегляне, понякога доста, дори веднъж изгасна. Това го прави само при студен двигател. Загрее ли веднъж проблема изчезва. Тресене няма нито при палене, нито при гасене, нито на празен ход. Всичко друго си е наред. Само сутрин при студен мотор става всичко. Има много писано във форума за подобни проблеми, но поне до сега не срещнах точно с моите. Забелязах като че ли, че ако подам повечко газ тресенето намалява или спира. Колата е 318D фейслифт.
Re: В съединителя ли е проблема
Така, както си го написал май просто не даваш достатъчно газ? Моята е по същия начин, сутрин на студен двигател си подавам маааалко повечко газ от нормалното. Като си позагрее с по-малко газ тръгвам. Мисля, че е нормално поведение.

- stas
- Потребител
-
Благодаря за отговора колега, но това не ми е първата кола. Понякога подаването на газ не е от значение, а тресенето е доста силно.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
На мен ми се струва, че съединителя ти е тръгнал.
Si non confectus, non reficiat.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Ха сега- аз мога да сложа по един плюс и на двете мнения преди мен
1. Наистина, като тръгваш с по-малко газ колата претриса- случва ми се и на мен, НО при мен става и на студена и загряла кола като се лигавя и тръгвам едвам едвам, а при теб само студена
От тук:
2. Горното може да потвърди мнението на колегата за съединителя

1. Наистина, като тръгваш с по-малко газ колата претриса- случва ми се и на мен, НО при мен става и на студена и загряла кола като се лигавя и тръгвам едвам едвам, а при теб само студена

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
русиабн написа:Ха сега- аз мога да сложа по един плюс и на двете мнения преди мен![]()
1. Наистина, като тръгваш с по-малко газ колата претриса- случва ми се и на мен, НО при мен става и на студена и загряла кола като се лигавя и тръгвам едвам едвам, а при теб само студена![]()
От тук:
Аз мога да сложа един "-" на първото..никъв шанс ако колата всичко е наред по тампони,маховик,съденител и т.н да претриса сутрин ако ще и - 23 да е
Ще претриса ако съединителя изпуска,гументо каре на кардана не става,висящия лагер (най-вероятно е отишъл),карето на кардана е проблемно,дифа се усуква и тампоните са отишли,проблем при самата генерация..
Много причини може да има ,но тва да даваш повече газ - няма такъв филм,при здрав съединител ако ще и рязко да го отпуснеш колата се "изтрелва" и не гасне при дизела...и точно сутрин ,ако не е загряла държи на 900 оборота - още по-малко газ трябва...послено,ако не си свикнал с колата,на мен от време на време ми се случва,прсото да изпускам момента с тръгването щото ме е домързяло нещо или не ми е ден

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:никъв шанс ако колата всичко е наред по тампони,маховик,съденител и т.н да претриса сутрин ако ще и - 23 да е
Aко ще и чисто нова кола да е, ако не подадеш достатъчно газ ще претресе и е възможно да я угасиш. Особено на по-мощни коли, които си искат повече обороти.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
taratora написа:Gqbriel написа:никъв шанс ако колата всичко е наред по тампони,маховик,съденител и т.н да претриса сутрин ако ще и - 23 да е
Aко ще и чисто нова кола да е, ако не подадеш достатъчно газ ще претресе и е възможно да я угасиш. Особено на по-мощни коли, които си искат повече обороти.
Да ако са над 300 коня мощни..не и на 150 умрели коня дизел

Въпреки,че съединителя ми вече е в средата на живота си - мога да ти покажа на живо какво имам предвид...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Ми моя е към края си, но и аз не я гася. Това не е критерий. Дадох го като реален пример. Както и да е. Предлагам да не разводняваме темата на колегата. Да си провери нещата и да пише какъв е бил проблема.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
според мен притискателя ти дава фира, при мен го има тоя момент от време на време като карам в задръствания полусъединителя изчезва и колата започва да скача буквално при потегляне, иначе проблеми с боксуване на съединител нямам, оправя се понякога като на място натисна няколко пъти съединителя от до, но решението е нов, при мен проблема е че времето все не ми стига да го сменя, но до края на годината и това ще направя.
- stas
- Потребител
-
Gqbriel написа:русиабн написа:Ха сега- аз мога да сложа по един плюс и на двете мнения преди мен![]()
1. Наистина, като тръгваш с по-малко газ колата претриса- случва ми се и на мен, НО при мен става и на студена и загряла кола като се лигавя и тръгвам едвам едвам, а при теб само студена![]()
От тук:
Аз мога да сложа един "-" на първото..никъв шанс ако колата всичко е наред по тампони,маховик,съденител и т.н да претриса сутрин ако ще и - 23 да е
Ще претриса ако съединителя изпуска,гументо каре на кардана не става,висящия лагер (най-вероятно е отишъл),карето на кардана е проблемно,дифа се усуква и тампоните са отишли,проблем при самата генерация..
Много причини може да има ,но тва да даваш повече газ - няма такъв филм,при здрав съединител ако ще и рязко да го отпуснеш колата се "изтрелва" и не гасне при дизела...и точно сутрин ,ако не е загряла държи на 900 оборота - още по-малко газ трябва...послено,ако не си свикнал с колата,на мен от време на време ми се случва,прсото да изпускам момента с тръгването щото ме е домързяло нещо или не ми е ден
Благодаря колега за "-", но казах , че колата е наред с оглед на това, че други симптоми аз не откривам за съединител или каквото и да е там. То ясно, че проблем има и за това пиша тук за някакви идеи и предположения.

- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Колега,откри ли проблема?
Моята е със същите симптоми и съм се насочил към съединител+притискател?
Моята е със същите симптоми и съм се насочил към съединител+притискател?
The Power of Dreams!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
вчера смених съединителя на моята и какво да видя, феродов диск като нов буквално, притискателя видимо добре, но пружинките са се отпуснали на макс, вероятно трябва да се натегнатна обратно, ако някой знае как да ми обясни , лагера тотал щета и в крайна сметка сложих новия, колата заспа и останах с комплект феродов и притискател за продан. по всяка вероятнос лагера е правил мизерията с претрисането и гадния скърцащ звук от натиска на съединителя, а разхлабения притискател е давал високата точна на отлепяне
- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
Моя съединител също скърца при натискане... дали е помпата или лагера не знам, но не ми прави чакмаци за сега...
А относно проблема на колегата, е странен като с проблема с колата на баща ми, също с съединителя. При нас, нито тресе, нито нищо, когато е студена, а точно обратното, когато загрее и започва да буксува, когато е студена нищо..... Питаме вече 1000 човека, повечето казват, че съединителите са рециклирани и са ментаци, други казват че демпфера е заминал (маховика)... Така, че и при колегата си мисля че е едно от двете...
Моя компакт тресе единственно и много рядко, когато съм спрял тракшъна и се правя на състезател и то само на първа при рязко тръгване...
А относно проблема на колегата, е странен като с проблема с колата на баща ми, също с съединителя. При нас, нито тресе, нито нищо, когато е студена, а точно обратното, когато загрее и започва да буксува, когато е студена нищо..... Питаме вече 1000 човека, повечето казват, че съединителите са рециклирани и са ментаци, други казват че демпфера е заминал (маховика)... Така, че и при колегата си мисля че е едно от двете...
Моя компакт тресе единственно и много рядко, когато съм спрял тракшъна и се правя на състезател и то само на първа при рязко тръгване...

- stas
- Потребител
-
[quote="NicKo_8"]Колега,откри ли проблема?
Моята е със същите симптоми и съм се насочил към съединител+притискател?[/quote
Още не съм се занимавал поради липса на време. Интересното е , обаче че на задна скорост няма никакво тресене. Само на 1-ва
Моята е със същите симптоми и съм се насочил към съединител+притискател?[/quote
Още не съм се занимавал поради липса на време. Интересното е , обаче че на задна скорост няма никакво тресене. Само на 1-ва
15 мнения
• Страница 1 от 1