Силни вибрации при спиране от висока скорост.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ganchetty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 2002 330ci Convertible
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
Силни вибрации при спиране от висока скорост.
Здравейте, колеги.
От известно време имам един проблем с колата и все още не мога да открия източника.
При нормално каране, колата спира перфектно, накладките са окей, дисковете са супер. Направих баланс на гумите, реглаж (като преди това смених задните тампони на предните носачи, защото бяха разбити) и при прегледа преди реглажа това беше единствения проблем по окачването.
Проблема се появява единствено при спиране от 150-60+ км/ч и тресе цялата кола доста сериозно и се усещат силни вибрации и върху педала. Джантите също са перфектно прави. Колата е 330ci automat.
От известно време имам един проблем с колата и все още не мога да открия източника.
При нормално каране, колата спира перфектно, накладките са окей, дисковете са супер. Направих баланс на гумите, реглаж (като преди това смених задните тампони на предните носачи, защото бяха разбити) и при прегледа преди реглажа това беше единствения проблем по окачването.
Проблема се появява единствено при спиране от 150-60+ км/ч и тресе цялата кола доста сериозно и се усещат силни вибрации и върху педала. Джантите също са перфектно прави. Колата е 330ci automat.
Live and learn... Life is a lesson and i'm the teacher!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Силни вибрации при спиране от висока скорост.
Дисковете как си сигурен, че са супер?
Какви тампони си сложил? Щото някой ментаци си вибрират от нови ...
Какви тампони си сложил? Щото някой ментаци си вибрират от нови ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Аз залагам на разбити шарнири. Колкото и да е странно, при Е46 това е проявлението на проблема! Смея да твърдя че тропане не се чува, но могат да бъдат диагностицирани /шарнирите / в сервиз. Преди да го установя лично, два пъти шлайфах дисковете, изправях джантите и балансирах гумите без никакъв успех!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Криви или износени дискове
- Macaveli
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i E46
- Мечтае да кара: Хеликоптер
Ganchetty написа:Здравейте, колеги.
Колега имах подобен проблем. Аз съм с Е46 318и 1999г. Само че при мен го правеше на каквато скорост поиска. Натисна ли педала да обере скоростта и почваше да ми тресе и педала и волана а при висока скорост беше още по-весело.Окачването беше в перфектно състояние. Предните ми дисковете бяха криви. Реших и взех нови дискове с накладки. След като ги свалихме, видяхме че главините на лагерите са доста ръждясали. Зачистихме ги но корозията беше по-дълбока. Наложи се да ги пусна на стругар за да ги зачисти добре, защото ако диска не ляга плътно на главината луфта който се получава е много неприятен.След тази процедура всичко при мен е ОК. Така че си погледни хубаво главините и предните дискове.

Хубавият живот бил скъп,имало и по-евтин,но не бил хубав....!!! 

- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Ако наистина си проверил дисковете и те са ОК, проблема може и да идва от шарнирите. Другия вариант е новите тампони да са някакво менте (има и такива случаи).

- Ganchetty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 2002 330ci Convertible
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
Благодаря колеги
Шарнирите уж са здрави, но ще прегледам отново какво се случва и се надявам да открия проблема!

Live and learn... Life is a lesson and i'm the teacher!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Криви дискове или кофти тампони.
Шарнир - на 100коли - веднъж

А дискове какви сложи, защото съм хвърлял няколко нови комплекта на премиум марки и докато не сложих оригинални все си тресеше. Става въпрос за 5-ца, но все тая.
Sent from my LT26i using Tapatalk [url='http://tapatalk.com/m?id=10']now Free[/url]
Sent from my LT26i using Tapatalk [url='http://tapatalk.com/m?id=10']now Free[/url]
- ivan_hrc
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d
При мен силни вибрации при спиране от висока скорост се получаваха от дефектни гуми (добре балансирани). Размени предни със задните за проба.
Последна промяна ivan_hrc на 09 Окт 2013, 15:17, променена общо 1 път
Dimitroff написа:Криви дискове или кофти тампони.
На колко от колите с кофти тампони им е треперил педала на спирачката?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
+1 за кофти дискове 

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
JTD написа:Dimitroff написа:Криви дискове или кофти тампони.
На колко от колите с кофти тампони им е треперил педала на спирачката?
На 2 - и двете бяха с една и съща марка тампони.
При Е60 се усеща най-силно от тампоните.
Един сигурен начин за хващане - рязко, но много често натискане на спирачката при скорост от 40-60км - съпровожда го глухо тупкане ... Тампони.
- danielgenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 1.9 316i / F36 440xi
Здравейте, бих искал да споделя и моето мнение относно вибрациите. При мен също при спиране от висока скорост се появяват вибрации, не са фатални, но все пак. Бях с лети джанти 16 и стари летни гуми. При скорост от около 110 и нагоре имах и вибрации във волана. Преди два дни си купих нови зимни гуми Нокиан и ги сложих на колата със стоманени джанти 15-ки. Вибрациите на волана изчезнаха. Смених всичките накладки с нови TEXTAR, но проблема с вибрациите при спиране остана. Колата няма видими забележки по тампони, шарнири и т.н., също така по време на движение не се чува никакво хлопане, тропане и т.н. Остава само да сменя спирачните дискове, за да се изключи проблема да е от спирачната система, но незнам дали си заслужава, защото ми прегледаха дисковете и са в мн. добро състояние. Колата е бмв е46 316i 1999 г.
Незнам дали има значение, но гледах клип в youtube за подмяна на накладки и човека в клипа използва някакво лепило за накладките от страната на супорта, което помагало против вибрации ??? http://www.youtube.com/watch?v=q3spy5jtvXo
Незнам дали има значение, но гледах клип в youtube за подмяна на накладки и човека в клипа използва някакво лепило за накладките от страната на супорта, което помагало против вибрации ??? http://www.youtube.com/watch?v=q3spy5jtvXo
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Имал съм проблем с криви дискове.Не са износени но са деформирани и тресат при спиране.Не знам дали е това но трябва да се изключват различни възможности за да се стигне до проблема.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2