BMW 318i проблем с колата когато е студена
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
BMW 318i проблем с колата когато е студена
Здравейте започна да се захлажда времето да не кажа ,че си е студено направо и се появи следния проблем.Когато сутрин я запаля няма проблем докато завъртя ключа и е оган изчаквам 1-2 мин и когато тръгна колата не иска да върви почва да се клати на пред назад и не върви с почти натиснат до край педал на газта след като мине извесно време и колата мине синята зона на таблото или загрее това нещо изчезва.Познати ми казват ,че това е проблем с някакъв датчик който трябва да подава по концентриран бензин доколкото и аз разбрах от това което се опитваха да ми кажат за да върви колата.Явно той показва на колата ,че тя е загряла и не прави нужното подаване като е студена.Някой да е имал подовен проблем или да знае къде се намира този датчик мога ли аз да си го сменя сам или трябва да ходя в сервиз?
Благодаря
Благодаря
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Re: BMW 318i проблем с колата когато е студена
На мен това ми звучи като дебитомер...Моята беше така преди да го сменя...Докато беше студена не вървеше грам...Газта до ламарината и забиваше нос...Смених дебитомера и всичко заспа 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Phil написа:На мен това ми звучи като дебитомер...Моята беше така преди да го сменя...Докато беше студена не вървеше грам...Газта до ламарината и забиваше нос...Смених дебитомера и всичко заспа
дебитомера е окачи му баксата и пробвай една сутрин без дебитомер ако проблема изчезне си приготви 240 лв.
- AMERICANO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330 CI + e36 M3
- Мечтае да кара: e30 M3
Дебитомера може да е замърсен и просто да трябва да се изчисти, но по добре отиди на диагностика. Колата сама ще си каже какъв и е проблема.

- oci
- старши ентусиаст
-
AMERICANO написа:Дебитомера може да е замърсен и просто да трябва да се изчисти, но по добре отиди на диагностика. Колата сама ще си каже какъв и е проблема.
не съм видял някой до сега да го е почистил и после да не го е сменил. дебитомера замине ли си каквото и да му правиш няма спасение това с чистенето си е ала бала.
- AMERICANO
- кандидат ентусиаст
-
На личната си кола го чистих преди две години и после взех втори за всеки случай, но още си работи...

- oci
- старши ентусиаст
-
AMERICANO написа:На личната си кола го чистих преди две години и после взех втори за всеки случай, но още си работи...
малко става като офтопик, но ти как си сигурен, че работи гледал ли си го на живи данни в движение под товар дали дава точните единици

Щото то иначе всички дебитомери работят но важното е какво дава като стойност.
- AMERICANO
- кандидат ентусиаст
-
Аз така разбрах, че не работи. Мисля, че показваше около 4кпа, а трябваше да бъде около 14-16 кпа. Не знам дали са правилни фигурите, беше преди две години някъде като я вързах, един приятел забеляза, че фигурите са грешни. Изчистих мафа с "carb cleaner" и почна да си показва толкова, колкото трябва. Както не вярваш, така не вярвах и аз, но в бг нямаше евтини мафове и се пробвах. После си купих маф за всеки случай дори не съм го включвал, а минаха две години вече.

Здравейте
извинявам се ,че до сега не писах нещо просто една седмица ме нямаше в България по работа.Какво стана направих това с дебитомера издадих буксата и пробвах пак ми прави този номер като не иска да върви и забива предницата с гас до доло.Закачих я и на компютър колата за диагностика не показа никакви проблеми.Споменаха ми сега ,че можело да е от ламбда сондата.Някакви други идеи какво да правя или проверявам за да установя проблема?
извинявам се ,че до сега не писах нещо просто една седмица ме нямаше в България по работа.Какво стана направих това с дебитомера издадих буксата и пробвах пак ми прави този номер като не иска да върви и забива предницата с гас до доло.Закачих я и на компютър колата за диагностика не показа никакви проблеми.Споменаха ми сега ,че можело да е от ламбда сондата.Някакви други идеи какво да правя или проверявам за да установя проблема?
- oci
- старши ентусиаст
-
Arislan написа:Здравейте
ако е сондата на диагностика се вижда дали работи или не, може да има и паразитен въздух и от него да забива така щом не е дебитомера.
oci написа:Arislan написа:Здравейте
ако е сондата на диагностика се вижда дали работи или не, може да има и паразитен въздух и от него да забива така щом не е дебитомера.
А как да праверя и къде за този паразиден въздух?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Аз вече се отчаях напълно с тези безкрайно трошливи 318-ки Е46. Купих и оригинален немски датчик разпределителен вал и проблемите сутрин при ниски темп. продължават.
Пали веднага и гасне веднага и така десет пъти докато се задържи и спре да гасне

Последното - което ми казаха - след като смених дузина датчици е ъпдейт на софтуера на компа и прозвъняване на всички кабели.

Пали веднага и гасне веднага и така десет пъти докато се задържи и спре да гасне

Последното - което ми казаха - след като смених дузина датчици е ъпдейт на софтуера на компа и прозвъняване на всички кабели.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Демирев написа:Аз вече се отчаях напълно с тези безкрайно трошливи 318-ки Е46. Купих и оригинален немски датчик разпределителен вал и проблемите сутрин при ниски темп. продължават.![]()
![]()
![]()
Пали веднага и гасне веднага и така десет пъти докато се задържи и спре да гасне![]()
![]()
![]()
При мен няма проблем с паленето докато завъртя леко ключа и веднага пали.Двигателя е перфектен просто този проблем докато не мине към края на синята зона не иска да върви.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Ти си за нов дебитамер. И при мен забиваше яко на баири и паткаше и кювкаше. Сложих чисто нов оригинален Бош и литна.
Ама сега друг проблем! Пали си безпроблемно винаги - ама и угасва веднага на студ. Не държи оборотите - падат веднага и гасне първите 5-6 минути.
Продължава да показва че е проблемен датчик разпрл.вал - въпреки че е чисто нов немски
Ама сега друг проблем! Пали си безпроблемно винаги - ама и угасва веднага на студ. Не държи оборотите - падат веднага и гасне първите 5-6 минути.
Продължава да показва че е проблемен датчик разпрл.вал - въпреки че е чисто нов немски

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Казваш дебитомера ,ами да попитам защо когато махнах буксата му както ми казаха колегите по горе проблема не се махна ,а си остана?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2