Пали и гасне веднага - бензин.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Пали и гасне веднага - бензин.
Светна ми чека преди дни. След закачане със софттуер се оказа че грешката я дава за датчик разпределителен вал.
На 9 май 2013г. от евро 07 Варна купих такъв датчик разпределителен вал с марка Марели - но тази сутрин на +3 градуса едвам потеглих.
Наложи се да стартирам над 15 пъти докато спре да гасне! Пали веднага - но и гасне веднага!
Наложи се след 15 пъти така да задържа съединителя за повече от 2 минути и да давам леко газ с поддържане 2 мин. на 1500-1700 об. и накрая тръгна без да гасне като пусна съединителя.
Спрях след 2 км. и я оставих да изстине добре на 5 градуса на въздуха и вече запали веднага без да изгасне! Но първото палене беше ужассс!
На 9 май 2013г. от евро 07 Варна купих такъв датчик разпределителен вал с марка Марели - но тази сутрин на +3 градуса едвам потеглих.
Наложи се да стартирам над 15 пъти докато спре да гасне! Пали веднага - но и гасне веднага!
Наложи се след 15 пъти така да задържа съединителя за повече от 2 минути и да давам леко газ с поддържане 2 мин. на 1500-1700 об. и накрая тръгна без да гасне като пусна съединителя.
Спрях след 2 км. и я оставих да изстине добре на 5 градуса на въздуха и вече запали веднага без да изгасне! Но първото палене беше ужассс!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Пали и гасне веднага - бензин.
Какъв е мотора колега? Кой датчик смени inlet или outlet ако е този на входа нищо чудно да не можеш да запалиш... Другото което е тези датчици се купуват само ОригиналдЪ....Верно са една цифра от 150 пари ама.... 

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Колега минах по твоя път в ЕВРО 07 продават китайски датчици и не стават(купих си от там) ,след това си взех китайски директно от Англия пак не става !!!
накрая реших проблема с това : оригинален датчик на БМВ !!!!

накрая реших проблема с това : оригинален датчик на БМВ !!!!

- Демирев
- ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:Какъв е мотора колега? Кой датчик смени inlet или outlet ако е този на входа нищо чудно да не можеш да запалиш... Другото което е тези датчици се купуват само ОригиналдЪ....Верно са една цифра от 150 пари ама....
Е46 318и със стария мотор 118 коня и газов инекцион.
Датчик разпределителен вал - импулсен датчик BMW E46 made in Italy - така пише на кутийката.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Демирев написа: Датчик разпределителен вал - импулсен датчик BMW E46 made in Italy - така пише на кутийката.
Датчика не е италиански а китайски не гледай какво пише но кутията пълен меток е не става пробвал съм го

След доста четене за този датчик и този мотор повече от всички в този форум съм стигнал до заключението че става само оригиналният

Последна промяна ilia1984 на 04 Окт 2013, 19:33, променена общо 2 пъти
- Демирев
- ентусиаст
-
Откъде взе немски датчик и за колко лв.?
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Демирев написа:Откъде взе немски датчик и за колко лв.?
Номенклатурен номер 12147518628
Описание Сензор разпределителен. вал
Ед. цена с ДДС
199.98 лв
склад Пловдивв наличност
склад Ст. Загора няма наличност
Ако го намериш по евтино взимай !
- Демирев
- ентусиаст
-
200 лева! Е не вече ще повърна! От май за 4 месеца съм пръснал над 2500 лв. за тази бракма.
Всичките и части по-скъпи от Е39 530и

Всичките и части по-скъпи от Е39 530и

- Johnnie
- Потребител
-
- Кара: Е46 323 Ci
- Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY
Аз смених същият датчик outlet позиция в NicyCar Пловдив за 74лв ( това е цената на датчика ).Първо ми предложиха оригинален на 155лв,но после ми казаха,че имат и този в наличност,който бил пак на BMW,но без щампите.За сега нямам никакъв проблем.
Приятна вечер.
Приятна вечер.
Drive the emotion
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Колега, първо си провери всички маси в коша на матора, включително и минуса на акумулатора. Има 2-3 теми за този датчик и извода е, че можеш да караш и с развален такъв и изобщо няма да усетиш разлика. Ако имаш желание можеш да ги потърсиш. 
п.п. Един съвет, не си купувай части от Евро 07!

п.п. Един съвет, не си купувай части от Евро 07!

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
vavilon написа:Има 2-3 теми за този датчик и извода е, че можеш да караш и с развален такъв и изобщо няма да усетиш разлика.
Всъщност разлика има каза го колегата Slitter въпреки че той твърди че може да се кара и така !!! До това как се усеща зависи от много фактори по колата !!!
- Демирев
- ентусиаст
-
Johnnie написа:Аз смених същият датчик outlet позиция в NicyCar Пловдив за 74лв ( това е цената на датчика ).
Във Варна ми предложиха Swag за същите пари - немски бил??? Да го купувам ли?
http://www.autopower.bg/%D0%B4%D0%B0%D1 ... 13657.html
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Демирев написа:Johnnie написа:Аз смених същият датчик outlet позиция в NicyCar Пловдив за 74лв ( това е цената на датчика ).
Във Варна ми предложиха Swag за същите пари - немски бил??? Да го купувам ли?
http://www.autopower.bg/%D0%B4%D0%B0%D1 ... 13657.html
Колега имам един такъв датчик точно като този е на снимката не го знам обаче дали работи или не Аз го свалях като неработещ но после сложих работещ и след 3 дена пак ми записа грешката .. ваноса ми прави на мене мизериите ..Ако искаш мога да ти го пратя ще покараш колата една седмица тествай го как ще се държи с нея и ако всичко е окау ще ти го дам за 30 40 лева Ако си съгласен драсни едно ЛС

Ще ползвам темата на колегата да питам и аз за моя датчик,а положението е следното - Грешка на inlet датчика , чистя я и следва трудно запалване ,записва пак грешката и почва да си пали нормално.. други признаци са голяма разлика между показанията на борд и колонка(има няма 4-5 литра разлика).
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2