Смяна на кормилни накрайници - задължително ли е и носача?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Смяна на кормилни накрайници - задължително ли е и носача?
Ходих на реглаж и след оглед се оказа че съм за смяна на кормилните накрайници на предните колела.
Да ама вървят комплект с носачите казва монтьора! Честито вика - всичко ще ти излезе 750-800 лв. за двете колела!
Ебахти сервизите - каквото хлопне по ходовата част веднага искат да сменям целият носач - сякаш е 50-60 лв.

Да ама вървят комплект с носачите казва монтьора! Честито вика - всичко ще ти излезе 750-800 лв. за двете колела!

Ебахти сервизите - каквото хлопне по ходовата част веднага искат да сменям целият носач - сякаш е 50-60 лв.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Re: Смяна на кормилни найкрайници - задължително ли е и носа

Потърси услугите на друг сервиз,колега.Накрайниците нямат нищо общо с носачите.Ако,обаче,носачите са разбити,е вече друга работа.
- Демирев
- ентусиаст
-
Re: Смяна на кормилни накрайници - задължително ли е и носач
Хем викаш нямат нищо общо с носача хем зависи дали не е разбит. И ти объркваш и си противоречиш!
Ако нямат нищо общо какво значение има дали е разбит?
Питам може ли да се сменят само накрайниците? Все пак два накрайника са 110-115 лв. без труда - а два носача са 600 лв.!
Питам може ли да се сменят само накрайниците? Все пак два накрайника са 110-115 лв. без труда - а два носача са 600 лв.!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Демирев написа:Хем викаш нямат нищо общо с носача хем зависи дали не е разбит. И ти объркваш и си противоречиш!
Ами може да имаш разбити накрайници или разбити носачи или и двете. Сменяш само това което е разбито.
Tool - Fear Inoculum
Демирев написа:Хем викаш нямат нищо общо с носача хем зависи дали не е разбит. И ти объркваш и си противоречиш!
Не си противереча,колега.Нали питаш дали се сменят комплект с носачите?Казвам ти -не,не са в комплект с накрайниците.Сменят се ,ако и те са разбити.Това е.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Ето колега когато аз сменях носач с тампон.. заради хлопащ шарнир:

Както казаха колегите нямат нищо общо....
И сам можеш да го видиш
но както се казва ако са заминали и 2 те е хубаво да се смени 
П.п какъв е проблема на колата защо е ходела на реглаж

Както казаха колегите нямат нищо общо....
И сам можеш да го видиш

П.п какъв е проблема на колата защо е ходела на реглаж
От няколкото поста в темата заключавам, че нищо не разбираш от ходовата част на е46.Демирев написа:Ходих на реглаж...
Според мен "майстора" е разбрал същото и се опитва да те измами с цел печалба.
Колегата Sachs много добре го е обяснил.
Ето ти инфо за колата: BMW parts catalog
- Демирев
- ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:Ето колега когато аз сменях носач с тампон.. заради хлопащ шарнир:
Ужассс - два ужаса!

На Мондеото за 6 г. нито един път не съм сменял чак носачи без да съм го жалил.
На тази кашкавалка явно след всяка зима ще хвърлям по 650-700лв.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
hacker4eto1 написа:Ето колега когато аз сменях носач с тампон.. заради хлопащ шарнир:
Ами купи си носачи със сменяеми шарнири ?!

Демирев, както са ти казали, носач и накрайник нямат общо !
Сега, ако монтьора е имал предвид накрайниците на носача (шарнирите), всичко е точно ... Доизяснете се какво трябва да смениш, и така !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
ивчо написа:hacker4eto1 написа:Ето колега когато аз сменях носач с тампон.. заради хлопащ шарнир:
Ами купи си носачи със сменяеми шарнири ?!![]()
Демирев, както са ти казали, носач и накрайник нямат общо !
Сега, ако монтьора е имал предвид накрайниците на носача (шарнирите), всичко е точно ... Доизяснете се какво трябва да смениш, и така !
Да колега такива съм сложел Mayle HD усилени със сменяеми шарнири.. това е май май най-добрият вариант....

Така като казваш директно накрайници... може от друго да е та за това питам какво и е на колицата

- Демирев
- ентусиаст
-
Дам - има луфт и волана като са направо гумите е леко мръднат накриво.
Единия носач сменян миналата година преди 9000км. някъде вече му бил за смяна тампона и тъй като е трв ще трябва да го хвърлям и него целия.
Единия носач сменян миналата година преди 9000км. някъде вече му бил за смяна тампона и тъй като е трв ще трябва да го хвърлям и него целия.

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Демирев написа:Дам - има луфт и волана като са направо гумите е леко мръднат накриво.
Колега защо ще хвърляш носача като тампона е отделно взимаш си един тампон с ухото комплект ,щото има и по отделно ама не вярвам да имаш преса и малко течен сапун и готово...

Ето тук погледни аз как се справих в домашни условия

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=3705149
А това е комплекта който си взех :

П.П сигурни ли сте че хлопа от шарнир.. ако е така смяна колега .. може да хлопа и от тампона... ако е от тампона няма смисъл да сменяш и шарнира барабар с носача...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Демирев написа:Ходих на реглаж и след оглед се оказа че съм за смяна на кормилните накрайници на предните колела.
Да ама вървят комплект с носачите казва монтьора! Честито вика - всичко ще ти излезе 750-800 лв. за двете колела!![]()
![]()
![]()
Ебахти сервизите - каквото хлопне по ходовата част веднага искат да сменям целият носач - сякаш е 50-60 лв.![]()
![]()

Сподели къде ДА НЕ ХОДИМ a също като отидеш го питай,какво държат носачите и какво държат корминлните накрайници

И в темата гледам некви носачи и чудесии - ако от сервиза е имал предвид тампоните на носача - тогава да хитрее но кормилен накрайник НЯМА НИЩО ОБЩО с носачите и както каза колегата отговорил първо,АКО човека е гледал И носачите дали са отишли и затова да е казал така е друга бира..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Накрайник на носача - такова нещо няма
Отиди на некъв читав сервиз, да ти обяснят като хората и да свършат само нужната работа. То може и по междудругото и колата да смениш
Ако сменяш носач/и не забравяй да минеш реглаж, макар и някои майстори да казват, че не е необходим.

- Демирев
- ентусиаст
-
Gqbriel написа:Сподели къде ДА НЕ ХОДИМ
град Варна жк.Възраждане м-т Пчелина
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2