BMW то ми пуши бял дим на място !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
BMW то ми пуши бял дим на място !
Моя проблем е следния ! Имам ВМW 320 дизел 99 година ! При запалване и оставяне колата на място пуши синкав дим това се получава и при потегляне , иначе колата си върви нормално , но забелязах че губи и антифриз не мога да си дам равносметка от какво точно може да бъде маркучите не се надуват не загрява може и термостата да е заминал .Правих му и диагностика нищо не показа ..... ! Ще очаквам от вас колеги мнения за което благодаря предварително !
Последна промяна maxson87 на 01 Окт 2013, 15:20, променена общо 1 път
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: здравейте колеги
Сложи си проблема в заглавието на темата, това "здравейте" не е технически въпрос.
Never mistake motion for action...
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: здравейте колеги
Да колега смени заглавието.... ,че с това заглавие всеки ще ти отговори така :
"Здравей Колега"
Другото което е има доста изписано ползвай лупата
Наистина може да е от всичко...
Като тръгнеш от теч та до пукната глава.... надува ли маркучите ? има доста теми колега потърси...
"Здравей Колега"
Другото което е има доста изписано ползвай лупата

Наистина може да е от всичко...
Като тръгнеш от теч та до пукната глава.... надува ли маркучите ? има доста теми колега потърси...
Re: BMW то ми пуши бял дим на място !
Интересното е че пуши слаб бял пушек когато е на място , при потегляне , при форсиране ( но отначало после спира като форсирам продължително ) !
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
maxson87 написа:Интересното е че пуши слаб бял пушек когато е на място , при потегляне , при форсиране ( но отначало после спира като форсирам продължително ) !
Както искаш го извъртай,но губи ли антифриз е хуабво да се погледне колата в сервиз а не по форума..диагнози много..
От турбо - през дюзи - глава - и т.н

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Същия проблем с пушека при мен се оказа филтъра на картерните газове... но не губеше антифриз (пази, Боже)

- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
И моята изкарва бял пушек сутрин като я запаля, но това си е от студеното време и конденза, щом поработи малко спира да изкарва бяло - нормално,
но :
съгласен съм с колегата Gqbriel, губи ли антифриз бързо в сервиза, че да не стане от нищо, нещо
но :
Gqbriel написа:maxson87 написа:Интересното е че пуши слаб бял пушек когато е на място , при потегляне , при форсиране ( но отначало после спира като форсирам продължително ) !
Както искаш го извъртай,но губи ли антифриз е хуабво да се погледне колата в сервиз а не по форума..диагнози много..
От турбо - през дюзи - глава - и т.н
съгласен съм с колегата Gqbriel, губи ли антифриз бързо в сервиза, че да не стане от нищо, нещо

- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330ci Stahlgrau
Имам съшият проблем, колега. Когато я запаля сутрин започва да се чува едно свистене като на чайник след което почва да излиза бях пушек и така докато не потегля :X. Карал съм я няколко пъти в сервиз и не могат да открият проблем и се чудя при кой да я закарам вече, че ми писна.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
asotsf написа:Имам съшият проблем, колега. Когато я запаля сутрин започва да се чува едно свистене като на чайник след което почва да излиза бях пушек и така докато не потегля :X. Карал съм я няколко пъти в сервиз и не могат да открият проблем и се чудя при кой да я закарам вече, че ми писна.
На митко турвото,реал турбо и т.н

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
maxson87 написа:Интересното е че пуши слаб бял пушек когато е на място , при потегляне , при форсиране ( но отначало после спира като форсирам продължително ) !
Колега успя ли да отстраниш проблема?
При мен е същата работа пуши при първоначално палене, бял пушек и има миризма на антифриз. Също така забелязах, че преди да почне да го прави мотора притриса при палене. Смених си охладителя на егр-а с надеждата да е от него, но все още виждам пушеци отзад. Леко полеко си отиваме към гарнитура май?

- Petar Yordanov 330D
- Потребител
-
Ако не мирише на нафта този бял пушек рано сутрин(зимата), значи е от конденза. И миналата ли зима си пускал тая тема ?
Моето бмв сяка зима сутринта си пуши така.

- lordtwister
- кандидат ентусиаст
-
Ако сте от Пловдив може да помогнем 

- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Ако не сме от Пловдив кабете как да си помогнем. Какъв може да е проблема?lordtwister написа:Ако сте от Пловдив може да помогнем
- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Моята зимата такъв чадел правеше от конденз отзад че се чудих подпалих ли се или какво стана

- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е, че моята го прави от лятото и отделно има загуба на вода. Пушекът мирише на антифриз, а има вероятност и от дюзите да е, но по-скоро ме интересува да оправя загубата на антифриз. Няма течове, гори го отнякъде и не е от охладителя на егр вече го смених и пак същата пушлявица. 

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2