Въпрос лагери е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Въпрос лагери е46
Колеги от известно време ми вият лагерите,но за съжаление не мога да доловя дали са предни или задни.Интересува ме как мога да разбера кои лагери по точно са заминали?Вдигах колата въртях,но така и не мога да разбера кои са за смяна 

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: Въпрос лагери е46
Отиди в сервиз.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Като въртиш волана леко в движение не се ли долавя? Пробвай на вдигнат на подемника автомобил да видиш дали имат луфт или врътни по интензивно . Проблема да не идва от гумите?
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Имах същият проблем.Купих е46 318 99 година с доста сериозно виене.Първоначално мислех,че е диференциала (поне 10 пъти оглед на подемник и нито диференциала нито лагер имаше за смяна) и след 1 година каране и близо 50 000 км изминати с нея, се оказа заден ляв лагер
Ако не излезе на подемник какво е и не хванеш лагер - карай така и рано или късно ще си покаже 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Вдига се всяко едно колело и се завърта максимално скоростно. Човек, който знае как звучи заминал лагер ще го долови веднага. Най-добре отиди в сервиз, да не смениш нещо здраво.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Вдига се всяко едно колело и се завърта максимално скоростно. Човек, който знае как звучи заминал лагер ще го долови веднага. Най-добре отиди в сервиз, да не смениш нещо здраво.
Явно четеш през редовете

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Не се ядосвай де, по-спокойно! Аз за това му казах да ходи на сервиз, не да ни слуша нас как става, щото очевидно момчето не може да разпознае лагера. Един лагер или се износва, или се получава питинг и започва да вие. В първият случай отваря луфт, което не вярвам човек да не може да види. При вторият обикновено виенето е достатъчно силно, за да се чуе или при завъртане на колелото (на ръка или на предавка) или в движение (ама да знаеш какво да слушаш). При толкова силно виене явно не си уцелил сервиза, щом 1 година си карал така. Подемникът не е универсално средство за установяване на тая работа. И ако обичаш да се изказваме без нерви, защото не е приятно за четене после 

- Atsalov
- Ацалов
-
Dirty M5 driveR написа:Не се ядосвай де, по-спокойно! Аз за това му казах да ходи на сервиз, не да ни слуша нас как става, щото очевидно момчето не може да разпознае лагера. Един лагер или се износва, или се получава питинг и започва да вие. В първият случай отваря луфт, което не вярвам човек да не може да види. При вторият обикновено виенето е достатъчно силно, за да се чуе или при завъртане на колелото (на ръка или на предавка) или в движение (ама да знаеш какво да слушаш). При толкова силно виене явно не си уцелил сервиза, щом 1 година си карал така. Подемникът не е универсално средство за установяване на тая работа. И ако обичаш да се изказваме без нерви, защото не е приятно за четене после

- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Много често ми се налага да сваля колелото и накладките с апарата. Просто като се върти цялото колело има странични шумове от допиране на накладките в диска. Да, работата е много, ама точно заради сервизи, в които ми казват "карай, няма страшно" започвам да се страхувам.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Не се ядосвай де, по-спокойно! Аз за това му казах да ходи на сервиз, не да ни слуша нас как става, щото очевидно момчето не може да разпознае лагера. Един лагер или се износва, или се получава питинг и започва да вие. В първият случай отваря луфт, което не вярвам човек да не може да види. При вторият обикновено виенето е достатъчно силно, за да се чуе или при завъртане на колелото (на ръка или на предавка) или в движение (ама да знаеш какво да слушаш). При толкова силно виене явно не си уцелил сервиза, щом 1 година си карал така. Подемникът не е универсално средство за установяване на тая работа. И ако обичаш да се изказваме без нерви, защото не е приятно за четене после
Колега извинявай,че така се изказах - вината е моя.Аз работя в автосервиз и повярввай ми всеки ден правя поне по 1 главинен лагер (предимно на Дачия Логан

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Такива моменти винаги има, но обикновено все в някой сервиз успяват да кажат къде е проблема. Аз също това работя и общо взето досега е нямало виещ лагер, който да не може да се локализира за повече от 5 мин. Разбира се допускам, че някога може да се случи като при теб и ако аз не успея, то все някой друг ще разбере къде е грешката. Поздрави и от мен 

А няма ли шанс да е от гумите. Понякога и те издават такъв шум все едно е лагер. Я съл го по този начин на предишната ми кола и ми идваше да убия майстора: смени 4-те лагера и пак същият звук - и с най-голяма наглост ми казва незнам не е от лагерите. Тогава сложих пак зимните за 10 километра проба и всичко заспа.
ПС: Без да обиждам никой от досега изказалите се майстори. Просто споделям опит.
ПС: Без да обиждам никой от досега изказалите се майстори. Просто споделям опит.
- Atsalov
- Ацалов
-
sin_fen написа:А няма ли шанс да е от гумите. Понякога и те издават такъв шум все едно е лагер. Я съл го по този начин на предишната ми кола и ми идваше да убия майстора: смени 4-те лагера и пак същият звук - и с най-голяма наглост ми казва незнам не е от лагерите. Тогава сложих пак зимните за 10 километра проба и всичко заспа.
И аз попитах малко по горе,защото ми се е случвало!
би трябвало в завой (ляв или десен) да вие повече
след това сменяш задния и си готов .. даже почти съм сигурен, че е заден ляв

след това сменяш задния и си готов .. даже почти съм сигурен, че е заден ляв

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Е чак пък от гумите да вие така ме съмнява.Интересно как само единия лагер споменахте че може да е заминал,но звука се чува като че ли отзад.Тези дни ще завъртя задна лява гума.Гумите са мишелин пилот 225/45/17 цола.Между другото ми прави впечатление че при ниски гуми лагерите веднага се обаждат защото вероятно натоварването им идва повечко...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2