(Решен) Проблем след почистване на дебитомер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
(Решен) Проблем след почистване на дебитомер
Добро утро, колеги.
Тази сутрин, палейки колата (318i 118hp М43TU) за да отида на работа, угасна и ме остави. Пак я паля, тя пали и веднага гасне. Дори и подаване на газ не ебава.
Вчера чистих дебитомера с обезмаслител Meglio и след като сглобих всичко обратно, запалих колата и си работеше (но на място, не съм я карал, да проверя дали всичко е наред).
Та днес като загасна и след 5-6 опита да запаля ми хрумна за дебитомера и откачих буксата. Колата си запали без никакви ядове. Докато работи закачам буксата на дебитомера и веднага започна да променя обороти и да тресе. Влизам вътре - оборотомера играе 400 - 1300 без да подавам газ. Дебна я за малко да се спре на 800-900, подавам газ - оборотите падат на 300-400 вместо да се вдигат
Ето така ми изглежда дебитомера:

Вчера телчето 1 съм го бърсал с клечка с памук, напоена с Meglio
В отвора (3) пръсках Meglio - по принцип там му е работния елемент, дето трепти за да мери въздуха.
В отвора (2) също пръсках - от там излиза въздуха, влязъл през (3)
И така пръснах няколко пъти, мисля че добре изцедих течността и сглобих дебитомера обратно. Запалих колата - нямаше ядове (на място)... и така до таз-сутрешната ми одисея.
Та сега се чудя аз ли съм направил нещо на дебитомера или...
Да не би да е влязла течност в електрониката на дебитомера и да го ебава, или просто Meglio-то е съсипало работния елемент?
Тази сутрин, палейки колата (318i 118hp М43TU) за да отида на работа, угасна и ме остави. Пак я паля, тя пали и веднага гасне. Дори и подаване на газ не ебава.
Вчера чистих дебитомера с обезмаслител Meglio и след като сглобих всичко обратно, запалих колата и си работеше (но на място, не съм я карал, да проверя дали всичко е наред).
Та днес като загасна и след 5-6 опита да запаля ми хрумна за дебитомера и откачих буксата. Колата си запали без никакви ядове. Докато работи закачам буксата на дебитомера и веднага започна да променя обороти и да тресе. Влизам вътре - оборотомера играе 400 - 1300 без да подавам газ. Дебна я за малко да се спре на 800-900, подавам газ - оборотите падат на 300-400 вместо да се вдигат

В отвора (3) пръсках Meglio - по принцип там му е работния елемент, дето трепти за да мери въздуха.
И така пръснах няколко пъти, мисля че добре изцедих течността и сглобих дебитомера обратно. Запалих колата - нямаше ядове (на място)... и така до таз-сутрешната ми одисея.

Да не би да е влязла течност в електрониката на дебитомера и да го ебава, или просто Meglio-то е съсипало работния елемент?
Последна промяна yellowsubmarine на 27 Сеп 2013, 9:28, променена общо 1 път

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Проблем след почистване на дебитомер

С какъв акъл си чистил с меглио?

Има специялен спрей за него. Жичката не се бара, с каквото и да е било. Сега ти е набило грешка и си в авариен режим. Отиди на диагностика. Колегите: И. Димитров, Oci, Sliter...
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
vavilon написа::kuku: Добре де, 30 страници за почистване на дебитомера има в тая тема! viewtopic.php?f=34&t=168174&p=3747475&hilit=%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80#p3747475
С какъв акъл си чистил с меглио?
Има специялен спрей за него. Жичката не се бара, с каквото и да е било. Сега ти е набило грешка и си в авариен режим. Отиди на диагностика. Колегите: И. Димитров, Oci, Sliter...
Ами, колега, чел съм темата, знам за специалните спрейове, но също така съм видял и коментари, за колеги дето са чистили с Меглио:
Така колеги аз карам две 525 ТДС-и автоматици, при едната се получи следното: паля колата тръгвам и всичко си е наред докато не натисна спирачката, от там нататък колата въобще я няма, давам газ влиза в обороти обаче не вдига километрите най-много 60-70. Свалям дебитомера изпръсках го целия с обезмаслител от този жълто-зеления Meglio изчаках 15 минути сложих го под леко течаща вода да отмие мръсотията оставих го да изсъхне и беше като нов, а и колата се съживи, тоест вървеше си нормално.
Така е - във WD40 и контактния спрей има масло - то остава по жичката, изгаря от температурата и отлага нагар, който е противопоказен на самия процес на почистване. Със спирт може би също ще стане, но не съм пробвал. Чувал съм да чистят и с Меглио

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега дебитомер се чисти само с това:

Никакви други химии ,нито контакти спрейчета нито Браке клеанер... само с това...
Приятел си пръска дебитомера с контактен спрей и му ... мамата
П.П просто си го прецакал

Никакви други химии ,нито контакти спрейчета нито Браке клеанер... само с това...
Приятел си пръска дебитомера с контактен спрей и му ... мамата
П.П просто си го прецакал

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
yellowsubmarine написа:Добро утро, колеги.
Та днес като загасна и след 5-6 опита да запаля ми хрумна за дебитомера и откачих буксата. Колата си запали без никакви ядове. Докато работи закачам буксата на дебитомера и веднага започна да променя обороти и да тресе. Влизам вътре - оборотомера играе 400 - 1300 без да подавам газ. Дебна я за малко да се спре на 800-900, подавам газ - оборотите падат на 300-400 вместо да се вдигат![]()
Колега, купи си един спрей /CRC/ за дебитомери и пробвай наново да промиеш елемента от меглиото,което сигурно е засъхнало.
Ако имаш късмет може и да се оправи. Ако не - нов дебитомер и заапред ще имаш спрей за него ,а не меглио

- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
От опит мога да кажа, че дебитомер с меглио НЕ се чисти.
По принцип има разлика дали дебитомера работи на обемен или масов принцип и в зависимост от това има или няма жичка. И в двата случая обаче си има специални спрейове като показания горе.
По принцип има разлика дали дебитомера работи на обемен или масов принцип и в зависимост от това има или няма жичка. И в двата случая обаче си има специални спрейове като показания горе.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
E аз го почистих с контактен спрей и освен, че колата се подобри нищо друго не стана...вече 2ри месец
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Вероятно дебитомера ти е бил пътник и Меглиото го е довършило. Ако с откачена букса колата си върви прилично и не гасне, ще трябва да си взимаш нов. За всеки случай може да пробваш да го изчистиш и със спрей за дебитомери - може и да се оправи.
Проблема с чистене на дебитомера с неподходящи течности е, че те оставят един лек слой по почистваната повърхност и после при нагряване на жичката се образуват разни витамини, които просто скапват платинения елемент вътре. Специализираните спрейове се изпаряват и не оставят нищо по жичката.
Проблема с чистене на дебитомера с неподходящи течности е, че те оставят един лек слой по почистваната повърхност и после при нагряване на жичката се образуват разни витамини, които просто скапват платинения елемент вътре. Специализираните спрейове се изпаряват и не оставят нищо по жичката.
Si non confectus, non reficiat.
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Вероятно дебитомера ти е бил пътник и Меглиото го е довършило. Ако с откачена букса колата си върви прилично и не гасне, ще трябва да си взимаш нов. За всеки случай може да пробваш да го изчистиш и със спрей за дебитомери - може и да се оправи.
Дебитомерът е четен и беше в края на живота си

Явно наистина меглиото го е погребал.
Ще пробвам да го изчистя от меглиото, ако стане, стане, ако ли не нов 43657658678976978987 лв

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Zagy написа:Проблема с чистене на дебитомера с неподходящи течности е, че те оставят един лек слой по почистваната повърхност и после при нагряване на жичката се образуват разни витамини, които просто скапват платинения елемент вътре. Специализираните спрейове се изпаряват и не оставят нищо по жичката.
всъщност на повечето пише, че не оставят нищо, но само и единствено на CRC може да се гласува 100% доверие.
Колегите пръскащи с обезмаслители, контактни спрейове, спрей за дросели и т.н. .... просто си играят на руска рулетка и пестейки 15 лева...рано или късно ще се набутат за много по 15... (за дебитомер)

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
Здравейте отново, купих си нов дебитомер и нещата заспаха
Старият беше на границата на живота си и малко Меглио явно му е дошло в повече.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
yellowsubmarine написа:Здравейте отново, купих си нов дебитомер и нещата заспаха![]()
А така, сега остава да се разпишеш и в темата за части, за колко парици и от къде.

12 мнения
• Страница 1 от 1