Почистване на глава - съвет
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Почистване на глава - съвет
Привет!
Моля някой да ми даде съвет как да си измия главата, която не е демонтирана. М52 мотор. Навсякъде има черен нагар а не искам да я свалям. Мисля за миене с нафта, като всичката мизерия да се източи в картера и от там да сменя маслото. Все пак предпочитам по-разбиращи от мен да споделят мнения.
Поздрави!
Моля някой да ми даде съвет как да си измия главата, която не е демонтирана. М52 мотор. Навсякъде има черен нагар а не искам да я свалям. Мисля за миене с нафта, като всичката мизерия да се източи в картера и от там да сменя маслото. Все пак предпочитам по-разбиращи от мен да споделят мнения.
Поздрави!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Почистване на глава - съвет
Според мен колега, ще съжаляваш и то много, ако аз те разбирам правилно искаш да измиеш главата като свалиш капака, всичко да се стече в картера и от там да източиш мизерията, всичко добре, НО
как ще се застраховаш че боклуците няма да запушат маслените магистрали, няма да се набият по тесните места и маслената помпа по обратния път?
как ще подсушиш двигателя след интервенцията от вътре, така че да не се смеси новото масло и течността с която промиваш било то нафта или обезмаслител ?
Не на последно място този нагар от какво се е получил - лошо масло, изпускащи клапани или?
Според мен ако интервенцията е наложителна, сваляш главата, шлайфаш, обслужваш - гумички клапани, напасване, шлайф легла ако трябва, почистване, повдигачи ако трябва, монтираш и забравяш, всичко останало ми звучи много опасно.
как ще се застраховаш че боклуците няма да запушат маслените магистрали, няма да се набият по тесните места и маслената помпа по обратния път?
как ще подсушиш двигателя след интервенцията от вътре, така че да не се смеси новото масло и течността с която промиваш било то нафта или обезмаслител ?
Не на последно място този нагар от какво се е получил - лошо масло, изпускащи клапани или?
Според мен ако интервенцията е наложителна, сваляш главата, шлайфаш, обслужваш - гумички клапани, напасване, шлайф легла ако трябва, почистване, повдигачи ако трябва, монтираш и забравяш, всичко останало ми звучи много опасно.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
iv4o9999 написа:Според мен колега, ще съжаляваш и то много, ако аз те разбирам правилно искаш да измиеш главата като свалиш капака, всичко да се стече в картера и от там да източиш мизерията, всичко добре, НО
Едва ли иска да направи това, което си помисли ти (((((((((:
Иначе по темата.. разкачаш всички датчици и пласмасарии, махаш входящия колектор и много хубаво запълваш всички дупки по главата с парцали. След това си купуваш индустриална химия Цунами и пълниш в пълнител, пръскаш, изчакваш 1ч. и след това с водоструйката измиваш.
Ще ти отнеме цял един ден, ако искаш да стане добре
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- iv4o9999
- ентусиаст
-
vangelov написа:Привет!
Мисля за миене с нафта, като всичката мизерия да се източи в картера и от там да сменя маслото.
Поздрави!
Това ме навява на мислите ми , дано да греша.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
iv4o9999 написа:vangelov написа:Привет!
Мисля за миене с нафта, като всичката мизерия да се източи в картера и от там да сменя маслото.
Поздрави!
Това ме навява на мислите ми , дано да греша.
Леле
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
Да, така искам да го направя. Предполагам нагара е от масло, но е навсякъде. Отделно старото масло Д-Партс 5-40 изглежда като катран. Не знам дали е от самото масло или просто е поразтворило стари отлагания, щото вчера си играх поне час да чистя касетата на изпускателните клапани и то само от долната и страна /странно
/. Другата възможност е да сложа много попивателна хартия и да чистя по малко. Просто нямам време да свалям глава в момента и търся алтернатива.
Само да споделя, че валовете и ваноса са свалени. Главата е гола и клапаните затворени. Въпроса е че магистралите са няколко отвора по 1 см близо от които тече директно в картера и от там направо в легена. Но все пак може нещо да пропускам...

Само да споделя, че валовете и ваноса са свалени. Главата е гола и клапаните затворени. Въпроса е че магистралите са няколко отвора по 1 см близо от които тече директно в картера и от там направо в легена. Но все пак може нещо да пропускам...

- iv4o9999
- ентусиаст
-
я дай една снимка да погледнем какъв е тоя нагар? Те хубаво текат в картера тези магистрали, но има и такива които качват маслото до там и идват от помпата, помисли колко време ще ти отнеме да търкащ на ръка с четка за зъби един вид и колко време ще ти отнеме свалянето на главата и миенето, то ти си разглобил голяма част от оборудването реално.
PS.
нямаше ли масла специално за промивка на нагари, с които се оставяше мотора да поработи и олавят голяма част от мизерията
PS.
нямаше ли масла специално за промивка на нагари, с които се оставяше мотора да поработи и олавят голяма част от мизерията
Преди да сменя маслото сложих лики моли добавка за почистване за 500мл за 30 мин. Колата не беше палена няколко месеца. Да не казвам какво чукане беше и прекъсване. След това сложих това Д-ПАРТС 5-40 и добавка пак на лики моли за повдигачи. Понеже сутрин ми чукат поне 2-3 повдигача и Ваноса ми прави въртели реших да го ревизирам и затова сега съм дотук. Ще направя снимки, макар че е останало само по самата глава.
8 мнения
• Страница 1 от 1