Проблем с Е46 2000д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с Е46 2000д

Мнение от Людмил » 21 Сеп 2013, 12:45

Здравейте,искам да попитам относно грешка която ми изписа при закачането на колата на диагностика.Значи проблема дойде с това,че колата изгасна по време на движение,след като спрях и постоях няколко минути запали отново.
При закачането на диагностика изписа следното"сензор на ъгъла на завъртане IWZ система.Свързване на плюса"
Някой знае ли какво точно е това с какво е свързано.Знам,че е проблем от нафтовата помпа,но само това.Колата преди палеше по-трудно като е топла.
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем с Е46 2000д

Мнение от oci » 21 Сеп 2013, 15:19

да не е датчика за обороти на помпата ако можеш дай грешката да я видим.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 21 Сеп 2013, 16:12

Ами като номер на грешка не помня,но изписа:
1."сензор на ъгъла на завъртане IWZ система"
2."Свързване на плюса"
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 21 Сеп 2013, 23:31

Людмил написа:Ами като номер на грешка не помня,но изписа:
1."сензор на ъгъла на завъртане IWZ система"
2."Свързване на плюса"

явно е датчика за обороти в помпата такава грешка както я цитираш с програма и по протокола на БМВ до сега не съм срещал.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 22 Сеп 2013, 9:27

Ами според темата на друг колега номера на грешката е- 73.

Потребител
Аватар
Кара: по сервизите
Мечтае да кара: без данъци
Детайли за колата: чупентия

Мнение от BM3d » 26 Ное 2013, 21:07

Ако си със 136к. мотора с VP44 (ГНП) много е вероятно да е точно в него проблема.На мен ми го направи същия номер-изгасна в движение и като изстина запали, работи няма и минута и пак изгасна.На диагностика излезе датчик обороти на въпросната помпа.В BOSH ми казаха към 250лв. само за датчика без ремонта.Другия вариант е дачик колянов вал,но там вече по-запознатите ще кажат.Малко късно видях темата-дано съм бил полезен....Поздрави.
If a man loves his wife more than his car,that mean he never had BMW...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 27 Ное 2013, 16:44

Не,колега не екъсно.."хвърлил"съм я в гаража...карам другата,най-вероятно на пролет ще я ремонтирам,така,че все още събирам мения..:):)Предполагам не е на коляновия вал,на помпата ще е:):Да,стози мотор съм (136)Щом си имал такъв проблем как го реши?

Потребител
Аватар
Кара: по сервизите
Мечтае да кара: без данъци
Детайли за колата: чупентия

Мнение от BM3d » 29 Ное 2013, 11:54

Проблема го реших с помпа втора ръка,защото никой по сервизите не му се занимаваше със сменяне само на този датчик защото било страшна играчка а и ми казваха страхотни цифри.Като се поразрових из нета за инфо,намерих едно място където правят цялостна профилактика на тези помпи с подмяна на части с оригинални такива и минаване на специализиран стенд.Вярно и там е цифра,но ако го бях намерил това по-рано със сигурност щях да прибягна до техните услуги.Нека не звучи сякаш правя реклама,просто споделям какво съм открил,ако това ще ти помогне - фирмата се казва Суперскан България. Ако администраторите преценят,че този пост не е за тук,да го изтрият ...Поздрави
If a man loves his wife more than his car,that mean he never had BMW...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 29 Ное 2013, 18:17

Благодаря,за мнението...за сега и аз се съм се спрял на варианта"помпа 2ра употреба"но до напролет има време,ще събирам мнения и впечатления..:):)Мерси още веднъж!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 01 Дек 2013, 1:00

BM3d написа:Проблема го реших с помпа втора ръка,защото никой по сервизите не му се занимаваше със сменяне само на този датчик защото било страшна играчка а и ми казваха страхотни цифри.Като се поразрових из нета за инфо,намерих едно място където правят цялостна профилактика на тези помпи с подмяна на части с оригинални такива и минаване на специализиран стенд.Вярно и там е цифра,но ако го бях намерил това по-рано със сигурност щях да прибягна до техните услуги.Нека не звучи сякаш правя реклама,просто споделям какво съм открил,ако това ще ти помогне - фирмата се казва Суперскан България. Ако администраторите преценят,че този пост не е за тук,да го изтрият ...Поздрави

е защо да не им се занима този датчик за обороти се сменя сравнително лесно дори и без да се сваля помпата, работа за 2 часа, правил съм го затова ти казвам, че не е кой знае какво, следващия път като ми се отвори възможност ще щракна някоя снимка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 01 Дек 2013, 10:50

Ами ако ти се занимава да постнеш някоя снимка,ще е доста добре.А и да запитам знаеш ли какъв е номера на електрониката и дали е еднаква с тази на Опел Астра 2000ТДИ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 01 Дек 2013, 11:43

Людмил написа:Ами ако ти се занимава да постнеш някоя снимка,ще е доста добре.А и да запитам знаеш ли какъв е номера на електрониката и дали е еднаква с тази на Опел Астра 2000ТДИ?

не са еднакви

Назад към E46