Турдно пали - пуши

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Детайли за колата: M47D20

Турдно пали - пуши

Мнение от released » 08 Сеп 2013, 14:27

Здравейте! Имам Е46 Компакт 320td 150hp, но пали тежко и пуши (черен пушек) при малко повече газ. Когато го гъделичкам не пуши! Купих я преди 2 седмици и веднага и смених масла филтри една паразитна и обтяжна ролка на ремъка на хидравликата + водна помпа, също така накладки! Колата върви доста добре за мощноста си, единственно в началото е малко по-мудна, но може би на мен така ми се струва, защото до преди това не съм карал дизел на БМВ, а правя разлика от P.D на Фолксваген... Акумолатора ми е оригиналния на BMW (фабричния с който е излязла от завода) сух е, но окото му е черно - не зелено, т.е. след известно време и той ще иска подмяна... Изчистил съм и дебитомера, нямам филтър на него (фабрично е така, някои и имат и когато се задръсти започва да не върви и надува щеката все едно има счупен сегмент). От какво може да пали тежко и да пуши? ЕГР, задръстени изпускателни колектори??? ........
Моля помагайте!!

Посъветваха ме от време на време да и давам всичката газ, да може да се прочисти от натупаните газове, направих го 2-3 пъти (от 2-ра до 4-та на 4500 об/мин) но продължава да пуши.... Преди мен са я карали 2-ма човека аз съм 3-тия собственник, предния собственник е бил 35 набор така че едва ли я е мачкал... На прав път ли съм или може да имам сериозен проблем с нея?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Турдно пали - пуши

Мнение от hacker4eto1 » 08 Сеп 2013, 15:36

На диагностика не е ли пускана колата ? грешки някакви чел ли си от екуто..
Ако не вържия на комп и виж какво ще си каже .. може да имаш някой датчик разпределителен вал за смяна.. може и клапана за изгорелите газове да е дал фира.. само се гадае така..
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 08 Сеп 2013, 18:18

Закачал съм я забравих да кажа, няма ядове всичко казва че си е нормално....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 11 Сеп 2013, 17:25

Трудноти палене е по-вероятно да е от вече изтощеният акумулатор (окото му е черно)...
Относно пушенето - колата върви и то доста няма ядове, докато я сриташ и тръгва, но и тогава започва да пуши стабилно черен пушек...
Проблема е там, че когато започне да пуши, пуши постоянно, а не да изчисти и да спре и дори когато върна газта без да изключа от скорост също продължава да пуши...

Ако я оставя така, ще имам ли проблеми с турбото или е добре да отворя ЕГР-а и да го изчистя...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Мнение от MoToPuCT » 11 Сеп 2013, 17:26

released написа:Здравейте! Имам Е46 Компакт 320td 150hp ...

Колега, след като си нов собственик на дизелово BMW те съветвам преди всичко да провериш какво е състоянието на смукателния колектор, освен ако вече не си го направил. Ако имаш вихрови клапи е желателно незабавно да се отървеш от тях (потърси темата за "пеперудки"-те). Оттам нататък след като и без това се сваля колектора може да го почистиш, а също и AGR-а.
Относно пушека и невървенето - виж турбопътищата, може някъде да има спукано. Може и някъде по вакуума да има проблем (добре е да смениш маркучите), може дебитомера да е фира ... но най-добре е да започнеш с диагностика.
Относно паленето - кога го прави? На студен/загрял мотор? Едва ли е от свещи или реле (макар че и тях е добре да провериш), времето е мноооого топло за да не пали заради свещи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 11 Сеп 2013, 23:24

За пушенето - почистване на колектор и егр, проверка на съединенията по системата ( да няма някое спукано) са основни неща.
За трудното палене - еми да, ако върти трудно като на умрял акумулатор пробвай първо с това. Иначе може да е някой датчик, времето е прекалено топло за подгрева.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 12 Сеп 2013, 8:32

Не върти чак на умиране, но не върти и чакмак. На 2-3-тото завъртане и тогава пали...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VanDal » 12 Сеп 2013, 16:01

Пробвай с още едно акумулаторче и кабели, ако няма промяна може някой от датчиците на разпр. или колянов вал да се е гътнал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 17 Сеп 2013, 11:01

Чуя ли турбото да се включва и започва да пуши... Ще изчистя ЕГР-а и ще видя какво ще стане!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Сеп 2013, 11:09

VanDal написа:Пробвай с още едно акумулаторче и кабели, ако няма промяна може някой от датчиците на разпр. или колянов вал да се е гътнал.

Ще запали от 3-я път на изтощен акумуалтор друг път!!На 3-я няма и помпата в резервоара да чуе..

Тоя номер всичко в норми ама не пали - не достатъчно добър майстор...не може да няма грешка за разпределителен или колянов вал и да са се гътнали - не само ,че няма да върви ами няма и да запали въобще..
Пушенето черно е кофти смес ,тука само някой който е на ти с нещата може да ти каже по време на движение дали всичко е нормално..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VanDal » 17 Сеп 2013, 11:15

Е хубаво де, съгласен съм - кофти смес. Ама нали човека няколко мнения по-нагоре казва че я е закачал на комп и всичко е наред.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 17 Сеп 2013, 11:24

Gqbriel написа:
VanDal написа:Пробвай с още едно акумулаторче и кабели, ако няма промяна може някой от датчиците на разпр. или колянов вал да се е гътнал.

Ще запали от 3-я път на изтощен акумуалтор друг път!!На 3-я няма и помпата в резервоара да чуе..

Тоя номер всичко в норми ама не пали - не достатъчно добър майстор...не може да няма грешка за разпределителен или колянов вал и да са се гътнали - не само ,че няма да върви ами няма и да запали въобще..
Пушенето черно е кофти смес ,тука само някой който е на ти с нещата може да ти каже по време на движение дали всичко е нормално..

Ако имаше кофти смес, нямаше ли да дава голям разход? А то е точно обратното, особено на дълъг път, по каталог колата и дават 4,4/100 л/км, а аз преминавах през София и Враца когато я купих и до Бургас по-магистралата, ми даде разход от 4.7-4.8 л/км - в София беше отврат от задръстване, точно на обяд минавах, в Враца също и въпреки това ми даде такъв разход. В момента при смесен разход, макар че я карам повече на късо въртя я из града, ми качва към 6 л. ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 17 Сеп 2013, 12:44

VanDal написа:Е хубаво де, съгласен съм - кофти смес. Ама нали човека няколко мнения по-нагоре казва че я е закачал на комп и всичко е наред.

Ако компа е някой универсален скенер... само дето са я закачали ;)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от released » 17 Сеп 2013, 15:17

В Сервиз Тойота ми го закачиха, не съм ходил в някакви сервизчета дето не знаят как сменя носач...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 17 Сеп 2013, 18:00

released написа:В Сервиз Тойота ми го закачиха, не съм ходил в някакви сервизчета дето не знаят как сменя носач...

Ако беше Тойота - щеше всичко да е наред. Тези хора разбират от коли, но надали имат по-различни от стандартни тестери за БМВ. Виж в раздела Сервизно обслужване на БМВ и си харесай някой. Там ще ти направят качествена диагностика, пък и ще ти кажат какво и е на колата без да хвърлят боб.

Следваща

Назад към E46