Диагностика
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Диагностика
Здравейте. След много време не бях карал колата си, а и проблемът е от преди това. Колата няма палене от стартер. С дърпане пали и няма разлика в звука на двигателя и във вървежа. Ходих на диагностика, тук, в Ботевград, но няма никой с DIS. Всички сервизи са с някакви четци и измислени диагностични уреди. На техните диагностики ми дава грешка за ниско налягане в реила. Проверих помпата в резервоара (работи), смених датчик на налягането на реила, смених горивен филтър. В един от сервизите ми казаха, че няма запушване по горивопровода. Проблемът е, че ми е изтекъл сега и прегледа, а в това състояние е ясно, че няма как да мина на годишен преглед и да стигна до София за истинска диагностика. Моля, ако има някой колега от Ботевград или някой, който пътува и разполага съответно с DIS и му е възможно да направим диагностиката да ми каже. Разбира се, ще си платя. Не ми се иска да купувам и ГНП след като не съм сигурен дали е от него или дюзи.
- cave troll
-
-
- Кара: Е46 330xd
- Мечтае да кара: E92 M3
- Детайли за колата: Икономична
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Диагностика
Високото налягане се прави от помпата за високо налягане и клапана върху нея, датчика само отчита, но ако не отчита правилно и дава информация за прекалено ниско налягане, дюзите няма да започнат да работят и двигателя няма да запали. Сменил си датчика, виж евентуално да почистиш буксата на клапана за високо налягане. Също така пробвай да запалиш с извадена букса на датчика. Може би когато палиш на акумулатор напрежението пада прекалено много и клапана не работи добре. Може да премериш и какво става с напрежението на акумулатора когато завъртиш стартера- не трябва да пада под 10- 10.5V. Огледай и за външни течове на гориво. Предполагам, че в някой сервиз ще имат манометър и ще могат да премерят какво е налягането на изхода на горивният филтър- трябва да е около 5 бара и с това ще изключиш от проблема участието на подкачващата помпа. Може проблема да е и в прекалено голямо количество на обротното гориво. Също така е добре да се премери обратното гориво на всяка дюза за да се прецени състоянието им и дали нямат нужда от почистване- ако имат задължително не се прави с ултразвук.
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Акумулаторът е чисто нов 100Ah. С контактен спрей ли да почистя буксата на клапана? И той къде се намира? Около горивният филтър или ?
- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 323ciA
- Мечтае да кара: BMW E92 M3
Колега, в Троян има един майстор, който прави диагностики на всякакви автомобили, но с BMW-тата е на "ти" по електрониките. Ако имаш интерес мога да дам координати 

5 мнения
• Страница 1 от 1