Проблем с климатика Е46 318 бензин

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с климатика Е46 318 бензин

Мнение от dettoox » 29 Авг 2013, 1:38

Здравейте колеги. Тази сутрин забелязах странно поведение на климата.
Пуснах климатика да работи и след около 10-20 мин спря да духа студено.
На същия ден вечерта като го пуснах да духа не спря изобщо... преди един ден имах работа и пътувах около 100км и не спря всичко нормално отворих капака перката върти ремъка на компресора също върти нормално.
Днес пускам климата и пак не духа студено всякаш компресора не се включва оборотите не спадат на колата а по принцип би трябвало... и го изгасих и след 5 мин го пуснах пак тръгна и след 2-3 мин пак спря.
Моля ви колеги помогнете! Мерси предварително

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Проблем с климатика Е46 318 бензин

Мнение от Atsalov » 29 Авг 2013, 8:11

Провери си пак перката,ако си работи виж дали не са зацапани радиаторите,най добрия вариант е да идеш да ти я закачат на манометри. Така ще се разберат повече нещата. Но има логика по това което разказваш да е от охлаждането, затова и в движение се охлажда по добре и не спира.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 29 Авг 2013, 9:01

Потърси в търсачката ,,таралеж'', ако проблемът е във вентилатора.

Потребител
Аватар

Мнение от dettoox » 29 Авг 2013, 21:29

Благодаря ти колега но съм от Сливен :| , междо другото днес забелязах че климата спира когато дам жега на колата на 2 пъти ми спря когато я понатиснах малко, а преди малко когато се прибирах карах си нормално и нямаше проблем не спря изобщо, незнам или тва е няква опция на климата или има някъв проблем ...

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 31 Авг 2013, 12:09

Имаш проблем с охлаждането на конданзатора,когато и даваш повече газ върти повече компресора и вдига високо налягане,а тя не може да си охлади системата и изключва по защита,ако продължиш така ще търсиш и компресор!

Потребител
Аватар

Мнение от dettoox » 31 Авг 2013, 18:03

Ако карам нормално няма проблем значи? аз така или иначе ще го оправя но няма смисал вече лятото мина, още няколко дена ще го ползвам.
Благодаря ти колега много за помоща!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 31 Авг 2013, 20:28

dettoox написа:Благодаря ти колега но съм от Сливен :| , междо другото днес забелязах че климата спира когато дам жега на колата на 2 пъти ми спря когато я понатиснах малко, а преди малко когато се прибирах карах си нормално и нямаше проблем не спря изобщо, незнам или тва е няква опция на климата или има някъв проблем ...

колегата вече ти е казал проблема ти е в охлаждането на кондензатора, пипни го през бъбреците като вдигнеш капака ако всичко е наред когато работи колата и климатика не трябва да пари а ръка да ти стои там, ако пари провери перката ако не работи я смени, че после освен перка ще търсиш и компресор.

Назад към E46