Молба за тест на 330и срещу заплащане
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Молба за тест на 330и срещу заплащане
Здравейте, колеги. Миналата седмица публикувах мнение в раздела за съвети и избор на е46, в което помолих колеги, притежаващи е46 330и, при желание за услуга и добра воля, да ме повозят в колата си, с цел добиване на преки впечатления относно динамичните й характеристики. Оттогава получих лично съобщение и от друг потребител, който ме попита дали вече съм намерил услужлив колега, защото той също иска да се повози, с оглед на което вече желаещите сме двама. Това е добре както за нас, така и за собственика на е46, защото ще му дадем повече пари за гориво, или пък ние с колегата ще си разделим и така ще ни излезе по-евтино.
Копирам и мнението си от другата тема:
Колеги, насочил съм се към закупуването на е46 330и, ръчни скорости. В тази връзка, въз основа на прочетеното и консултираното из автомобилните форуми, останах с впечатлението, че докато не се пробва колата в реални условия, лично и на живо, няма как да се придобие обективна представа относно динамичните й характеристики.
Използвам настоящата тема за да попитам има ли колега, който е готов да ми съдейства като ме повози в неговата е46 330и, срещу заплащане на изразходеното гориво, с цел придобиване на по-пълна представа относно ускорението на автомобила.
Досега съм карал 1.8Т с чип /185 коня/, в купето на Пасат, само на предно предаване, но нещата, които ме отказаха от този мотор са: изключително слаба тяга и турбо-лаг до 2200 оборота, гаден звук, слабо ускорение, дори след чип и особено на четвърта и пета, висок разход за това, което предлага /11-12 на 100 смесено/и т.н. Общо-взето това си е един малолитражен миксер, пък бил той и с 500 коня.
Предполагам, че е46 е друга порода. Най-малкото е с двоен обем и шест цилиндъра. Аз търся по-класно и масивно поведение, като например: тяга още от ниски обороти, добър звук, широк работен диапазон и силно ускорение.
Та има ли колега, който може да ми направи тази услуга? Предполагам, че някои от вас ще предложат аз лично да карам колата, но не мисля да приемам, защото ако недай Боже стане нещо, после не желая да съм отговорен. Предпочитам собственикът да си кара, да я изреже няколко пъти и просто да ме повози. Предполагам ще е достатъчно да добия по-задълбочена представа от тази, която бих придобил, четейки субективни мнения по автофоруми.
Аз съм от София, така че ще се радвам на предложенията ви на лично съобщение.
Копирам и мнението си от другата тема:
Колеги, насочил съм се към закупуването на е46 330и, ръчни скорости. В тази връзка, въз основа на прочетеното и консултираното из автомобилните форуми, останах с впечатлението, че докато не се пробва колата в реални условия, лично и на живо, няма как да се придобие обективна представа относно динамичните й характеристики.
Използвам настоящата тема за да попитам има ли колега, който е готов да ми съдейства като ме повози в неговата е46 330и, срещу заплащане на изразходеното гориво, с цел придобиване на по-пълна представа относно ускорението на автомобила.
Досега съм карал 1.8Т с чип /185 коня/, в купето на Пасат, само на предно предаване, но нещата, които ме отказаха от този мотор са: изключително слаба тяга и турбо-лаг до 2200 оборота, гаден звук, слабо ускорение, дори след чип и особено на четвърта и пета, висок разход за това, което предлага /11-12 на 100 смесено/и т.н. Общо-взето това си е един малолитражен миксер, пък бил той и с 500 коня.
Предполагам, че е46 е друга порода. Най-малкото е с двоен обем и шест цилиндъра. Аз търся по-класно и масивно поведение, като например: тяга още от ниски обороти, добър звук, широк работен диапазон и силно ускорение.
Та има ли колега, който може да ми направи тази услуга? Предполагам, че някои от вас ще предложат аз лично да карам колата, но не мисля да приемам, защото ако недай Боже стане нещо, после не желая да съм отговорен. Предпочитам собственикът да си кара, да я изреже няколко пъти и просто да ме повози. Предполагам ще е достатъчно да добия по-задълбочена представа от тази, която бих придобил, четейки субективни мнения по автофоруми.
Аз съм от София, така че ще се радвам на предложенията ви на лично съобщение.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Re: Молба за тест на 330и срещу заплащане
Ако няма желаещи, защо не се обадиш на някой обява и направо да видиш колата.
Ще те повозят със сигурност, даже могат да ти дадат и да караш, за да усетиш колата!
За мен 330i няма нищо общо с 1.8T на VAG. Направил си добър избор и със съгурност ще останеш приятно изненадан, а като чуеш звука...
направо ще купиш колата.
Успех!
Ще те повозят със сигурност, даже могат да ти дадат и да караш, за да усетиш колата!
За мен 330i няма нищо общо с 1.8T на VAG. Направил си добър избор и със съгурност ще останеш приятно изненадан, а като чуеш звука...

Успех!
- surfboard
- младши ентусиаст
-
И аз обмислях вариант за обявата, обаче когато избирах старата си кола /1.8Т/ гледах над 10 коли и нито един собственик не предложи, нито пък допусна опция за шофиране. А реално погледнато ако само се разкарам за да я видя отвън, огледът няма да има особен смисъл.
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Офф:
Братле, какви са тези "търговци", които си продават колите и не дават да се направи едно кръгче...
Нали като си купуваш автомобил, трябва да добиеш някаква предства за състоянието му. Смисъл такъв - може да пише отзад 335и ...ама да не върви и за 318д.
Успех с търсенето.
Братле, какви са тези "търговци", които си продават колите и не дават да се направи едно кръгче...

Нали като си купуваш автомобил, трябва да добиеш някаква предства за състоянието му. Смисъл такъв - може да пише отзад 335и ...ама да не върви и за 318д.
Успех с търсенето.

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Явно на някакви особняци и чешити съм попадал. Ще поизчакам да видя дали някой колега от форума ще се отзове и ако не, наистина ще се обадя на някой продавач.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колега аз съм щастлив собственик на 330ci 2003-та. Двигателя е уникален ... ускорението е около 6,7-7,0 сек от 0-100. Това е кола при която можеш на 205km/h да вкараш 5-та. Разхода е с половин литър повече от е36 320и. Извънградско гори 9 при скорост 140-160. В градски условия 10-13 в зависимост от тежестта на крака. 2-литровия 6-так има нужда от повечко обороти за да върви, това нещо съвсем НЕ е така при 3-литровия .... и при ниските обороти колата откача 
Единствения минус при мен е SMG кутията ... това е единственото нещо, което бих заменил по колата .. моя съвет е само чисто ръчна кутия !!!
Иначе с удоволствие бих те повозил, но съм чак във Варна
Успех с търсенето !!!

Единствения минус при мен е SMG кутията ... това е единственото нещо, което бих заменил по колата .. моя съвет е само чисто ръчна кутия !!!
Иначе с удоволствие бих те повозил, но съм чак във Варна

Успех с търсенето !!!

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
Брато, ти не си ли Cake-bars от един друг форум ?? Нали кара с такова БМВ , видя колко върви ........ а и не го ли помоли да те повози ?
if your car isn't scary - it's just not fast enough!
и защо за този тест трябва да има специална тема?
пишете си във важната тема за избор на Е46 или пък се пробвайте в Извън темата
това тук е технически раздел
пишете си във важната тема за избор на Е46 или пък се пробвайте в Извън темата
това тук е технически раздел
9 мнения
• Страница 1 от 1