Стъклото на багажника на комби се отваря автоматично

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d Touring и E21 316
Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател

Стъклото на багажника на комби се отваря автоматично

Мнение от E.Alexandrov » 27 Авг 2013, 17:48

Колеги , днеска забелязах един досаден проблем, когато отключих колата сутринта , стъклото на комбито ми започна да се отваря. Първия момент си помислих ,че съм натиснал ключа. Но то продължи да си цъка.Ефекта се появява когато колата е отключена.Когато е заключена нищо не се случва.По-късно следобед я проверих, но симптомите са отшумели. Въпросът ми е следният: Къде точно дава на късо ? Предполагам ,че уплътнението е пропуснало вода и прахоляк. Какво е вашето мнение? ;) :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Стъклото на багажника на комби се отваря автоматично

Мнение от oci » 28 Авг 2013, 17:07

E.Alexandrov написа:Колеги , днеска забелязах един досаден проблем, когато отключих колата сутринта , стъклото на комбито ми започна да се отваря. Първия момент си помислих ,че съм натиснал ключа. Но то продължи да си цъка.Ефекта се появява когато колата е отключена.Когато е заключена нищо не се случва.По-късно следобед я проверих, но симптомите са отшумели. Въпросът ми е следният: Къде точно дава на късо ? Предполагам ,че уплътнението е пропуснало вода и прахоляк. Какво е вашето мнение? ;) :?:

лентовия кабел който върви по стъклото е окислил някъде и затова така се бъзика, виждал съм го поне 10 пъти това нещо и проблема е точно там, на ще трябва да махнеш пластмасите и да го търсиш, най-вероятно е там където се събира на едно като топче, трябва да го разровиш и почистиш и си готов.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d Touring и E21 316
Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател

Re: Стъклото на багажника на комби се отваря автоматично

Мнение от E.Alexandrov » 28 Авг 2013, 23:05

Под пластмаси имаш предвид онази която скрива болтовете за спойлера така ли? Защото тя е лесна работа. Наскоро разглабях цялата кора на вратата на багажника ,защото контролиращия модул на задната чистачка си беше починал в мир. :D

Назад към E46