330д - кой мотор е по-безпроблемен за чип?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
330д - кой мотор е по-безпроблемен за чип?
Здравейте, колеги. Искам да попитам кой от двата мотора на е46 /330д 184 коня и 330д 204 коня/ е по-безпроблемният за чип? Доколкото съм чел, при стария мотор колегите споделят за повече проблеми, но все пак не ми се иска да обобщавам, защото проблемът вероятно до голяма степен зависи и от чипьора. Та, според вас, кой от двата мотора е по-благоприятен за чип? Постигат ли се добри резултати след чипа? 330д 204 коня + чип повече ли върви от 330и 231 коня, бензин?
- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
Re: 330д - кой мотор е по-безпроблемен за чип?
surfboard написа:Здравейте, колеги. Искам да попитам кой от двата мотора на е46 /330д 184 коня и 330д 204 коня/ е по-безпроблемният за чип? Доколкото съм чел, при стария мотор колегите споделят за повече проблеми, но все пак не ми се иска да обобщавам, защото проблемът вероятно до голяма степен зависи и от чипьора. Та, според вас, кой от двата мотора е по-благоприятен за чип? Постигат ли се добри резултати след чипа? 330д 204 коня + чип повече ли върви от 330и 231 коня, бензин?
ами според мен 330д 204 коня версията е най-добрия вариант за повече мощност,но има някой недостатъци като тръбния колектор както и всмукателния колектор,единия се сменя,а другия се корегира.184 коня също не е лош мотор и пак става и може да се постигнат добри резултати и само със смяна на турбо,но иначе не се надявай на кой знае голям прираст,както е при 204 коня версията,a колкото до проблемите идват най-вече от небрежно отношение и в изпускане от контрол на важни детайли като турбо пътища,воден радиатор,интеркулер,пренадуване на турбото,каране с кофти нафта и т.н
Най общо казано който и да избереш не е грешка и при двата мотора,за да получиш добър резултат си има заигравка и влагане на средства
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Дизеляка ще е по-икономичен от бензина, това е предимство. И след намеса ще има доста силен въртящ момент. Но пък бензина звучи доста добре и все мисля, че е по-издръжлив на напъни 

BMW only!
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Ако трябва да ти отговорим,философски ,по безпроблемния мотор за чип е ЗДРАВИЯ, и този направен от точния човек . Като база 204 коня е по новия и ест по бързия с повече нютон метри и повече коне и е по добрата платформа за тунинг. Обаче има едно ,но , в случая ако е автомат кутията му е по слаба от тази на 184 коня мотора .
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И двата мотора са екстра за чипване, стига да са в кондиция. Естествено по-мощният ще има предимството на повече коне след интервенцията, но и по-слабия става 215-220 коня след чипване, което е достатъчно за почти всяка ситуация 

Si non confectus, non reficiat.
5 мнения
• Страница 1 от 1