шум в двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- igracha60
- Потребител
-
- Кара: е46 318i
шум в двигателя
Здравейте,преди около месец си купих бмв е46 318и 118к.с,с газов инжекцион в началото нямах никакви проблеми ,но в последствие нещо почна да трака помислих си че са ролките и ги смених обаче тракането остана след което се усили закарах го на майстор и той каза че веригата е хлабава отвори капачката за маслото и я бараше с пръст и тракаше след което смени обтегача и веригата се обтегна ,но тракането остана.Някои ако има идея от какво може да е,моля да помага.Благодаря предварително!
- GDobrev
- Потребител
-
- Кара: BMW E63 645ci
- Мечтае да кара: BMW M6
Re: шум в двигателя
Какво по-точно е тракането и при какви обстоятелства се появява? Усилва ли се звука и честотата на тракане когато подаваш газ ?

- igracha60
- Потребител
-
GDobrev написа:Какво по-точно е тракането и при какви обстоятелства се появява? Усилва ли се звука и честотата на тракане когато подаваш газ ?
Тракането е все едно колата е дизел и при подаване на газ тракането се усилва, иначе го има и на ниски, и на високи обороти.
- GDobrev
- Потребител
-
- Кара: BMW E63 645ci
- Мечтае да кара: BMW M6
Хм.. значи не е това което си представях. При мен проблема с тракането се оказа от биелен лагер, но се чуваше само от средни към високи обороти. Ако твоето тракане е подобно на това http://www.youtube.com/watch?v=yodGiTFq2pI най-вероятно са повдигачите както е написано и в клипчето. Ако можеш пусни и ти едно клипче с твоето тракане. По принцип това дето го правим сега си е малко гадаене
най-добре е да разпиташ и да намериш майстор който разбира повече от сегашния ти.

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
колега махни ремъците и виж всичко на ръка дали се върти както трябва мазноо без сякакви проблеми.. погледни водната помпа.. и аз имам проблем скоро ще пусна клип при мен хидравличната помпа като я движа на ръка на пред на зад трака ....... днес утре ще кача клипа..
- cave troll
-
-
- Кара: Е46 330xd
- Мечтае да кара: E92 M3
- Детайли за колата: Икономична
- igracha60
- Потребител
-
GDobrev написа:Хм.. значи не е това което си представях. При мен проблема с тракането се оказа от биелен лагер, но се чуваше само от средни към високи обороти. Ако твоето тракане е подобно на това http://www.youtube.com/watch?v=yodGiTFq2pI най-вероятно са повдигачите както е написано и в клипчето. Ако можеш пусни и ти едно клипче с твоето тракане. По принцип това дето го правим сега си е малко гадаененай-добре е да разпиташ и да намериш майстор който разбира повече от сегашния ти.
Клипче няма да мога да кача защото го закарах на някви ''по-добри'' майстори пък да видим.
hacker4eto1 написа:колега махни ремъците и виж всичко на ръка дали се върти както трябва мазноо без сякакви проблеми.. погледни водната помпа.. и аз имам проблем скоро ще пусна клип при мен хидравличната помпа като я движа на ръка на пред на зад трака ....... днес утре ще кача клипа..
Откачихме всичките ремъци и запалих ама тракането остана без промяна.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
колега какъв ти е двигателя? М43 1.9 или Н-ка 2.0? ако е двулитровият, мисля че имаш ванус на него и може тракането да е от там.

- igracha60
- Потребител
-
taba4ko написа:колега какъв ти е двигателя? М43 1.9 или Н-ка 2.0? ако е двулитровият, мисля че имаш ванус на него и може тракането да е от там.
М43 1,9 е
- cave troll
-
-
- Кара: Е46 330xd
- Мечтае да кара: E92 M3
- Детайли за колата: Икономична
както работи мотора откачваш кабела на свеща на 1 цилиндър и гледаш дали ще изчезне чукането
после връщаш кабела на свеща
така и с 2 - 3 - 4 цилиндър
ако изчезне шума при някои цилиндър значи е биелен лагер
ако не - продължаваш да търсиш
после връщаш кабела на свеща
така и с 2 - 3 - 4 цилиндър
ако изчезне шума при някои цилиндър значи е биелен лагер
ако не - продължаваш да търсиш

- igracha60
- Потребител
-
Проблема е решен, оказаха се балансиращите валове,но все пак благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат.
11 мнения
• Страница 1 от 1