Проблем с компютъра или чипа за запалване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: м-ка

Проблем с компютъра или чипа за запалване

Мнение от DAF » 21 Авг 2013, 10:52

Здравейте, сложих си двигател от е46 - 3 литровия мотор 231 коня който е, в началото колата ми гаснеше докато не загрее и майстора каза че има грешки за чистене в компютъра. Известно време след това се качих и не можах да запаля, обесниха ми че или чипа не прави връзка с компютъра, или компютъра си е забравил кодовете или са се натрупали много грешки и той е отказал да работи. Моля, ако някой знае човек който може да дойде на място, за връзване на тест (диагностичната) букса, (защото не ми е вързана), за запалване на колата и евелтуално ако има грешки да се изчистят, да даде телефон или да ми се обади 0886 910 977 Митко. Компютъра е simens ако това има някакво значение.

п.с. Бензиновата помпа е проверена, по компютъра няма нищо изгоряло, бушоните са наред и чипа е здрав. Ако нещо не съм написал както трябва, моля да ме извините, защото не разбирам много от тези неща.
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Re: Проблем с компютъра или чипа за запалване

Мнение от SHTILL » 21 Авг 2013, 18:54

Сподер мен датчик някой се шегува, няма как EWS-а да почне да отказва постепенно. Майстора ли ти продаде въпросния мотор?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DAF » 26 Авг 2013, 13:23

Не той го монтира :)
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 26 Авг 2013, 14:52

SHTILL написа:Сподер мен датчик някой се шегува, няма как EWS-а да почне да отказва постепенно. Майстора ли ти продаде въпросния мотор?

Повярвай ми има как. И на мен ми се случи подобно нещо. Няма да ти казвам че сменихме с моайсторчето ми почти всичко по запалителната с-ма. И двамата си мислехме че или ще работи или не, и го изключвахме от играта. А то накрая се оказа точно EWS-а, та при Пепи от Дару с големия талон и след три дни дойде кодиран и т.н. Закачихме го и всичко си тръгна. И още нещо, мислех си че ще е някаква невероятна сума, но се оказа 180лв с клубното намаление и си идва кодиран и няма нужда от последващи интервенции.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SHTILL » 27 Авг 2013, 1:01

Kris написа:
SHTILL написа:Сподер мен датчик някой се шегува, няма как EWS-а да почне да отказва постепенно. Майстора ли ти продаде въпросния мотор?

Повярвай ми има как. И на мен ми се случи подобно нещо. Няма да ти казвам че сменихме с моайсторчето ми почти всичко по запалителната с-ма. И двамата си мислехме че или ще работи или не, и го изключвахме от играта. А то накрая се оказа точно EWS-а, та при Пепи от Дару с големия талон и след три дни дойде кодиран и т.н. Закачихме го и всичко си тръгна. И още нещо, мислех си че ще е някаква невероятна сума, но се оказа 180лв с клубното намаление и си идва кодиран и няма нужда от последващи интервенции.

В такъв случай някой отварял ли е прецалан EWS, ако да- знае ли се кае дефектира от платката? Може да е нещо евтино :dunno:
Някъде четох за колега, дето си взел EWS4, а бил с EWS3 и оттам филм с кодирания и разправий. Дано тук всичко е нормално (ако се стигне до тук въобще)!
И все пак 180 лева за секюрити систъма на любимата ни кола са нормални :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 27 Авг 2013, 12:54

SHTILL написа:
Kris написа:

В такъв случай някой отварял ли е прецалан EWS, ако да- знае ли се кае дефектира от платката? Може да е нещо евтино :dunno:
Някъде четох за колега, дето си взел EWS4, а бил с EWS3 и оттам филм с кодирания и разправий. Дано тук всичко е нормално (ако се стигне до тук въобще)!
И все пак 180 лева за секюрити систъма на любимата ни кола са нормални :driving:

То и моя беше EWS3 оригинално, а новия дойде EWS4 и нямам проблем. Просто ОЕМ се продават само 4-ки ( вече), но пък кодирани за твоята кола.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Авг 2013, 14:25

SHTILL написа:
Kris написа:

въобще не е проблем кодирането на евс, дори и от морга верно нов е 180 от дару кар, но от морга е 50лв и пак може да се кодира по колата и да работи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SHTILL » 27 Авг 2013, 14:33

То е ясно, че самото кодиране не е проблем. Въпроса е от ДаруКар да не оплескат нещата и колегата да тича като луд насам- натам :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Авг 2013, 23:03

SHTILL написа:То е ясно, че самото кодиране не е проблем. Въпроса е от ДаруКар да не оплескат нещата и колегата да тича като луд насам- натам :dunno:

точно преди две години в Студентски град пред зимния дворец бяха разбили една кола и и гепили евс-а, момичето си беше поръчало чисто нов евс- от дару кар и след слагане на колата няма палене и от там на там се бяхме изредили всички при тази кола от форума.
Просто в Дару кар и бяха сбъркали чек сумата и не бяха въвели ISN кода.
При връзка с Дару карци и беше обяснено, че колата трябва да отиде при тях и след заплащане ще и се направи при положение, че и бяха казали взимаш го слагаш го на буксата и палиш.
Вече има доста хора които ги правят на половин цена от дару кар и където и да било така, че според мен е излишно набиването там.
А иначе не е ясно че само кодирането не е проблем защото да вземеш евс от морга от друга кола и да го направиш на твоята кола да пали повярвай ми там не играе скенера, диса или каквито е да било програми от тези които са във форума, нещата се правят само с програматор. И не случайно тази услуга и ключарската си имат цена защото има винаги риск да омаже нещо и после като сметнеш само ако колата е била с четири ключа по 150-200 лв при колега или по 340 лв в Дару кар и ще ти се завие главата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SHTILL » 03 Сеп 2013, 13:59

oci написа:
SHTILL написа:То е ясно, че самото кодиране не е проблем. Въпроса е от ДаруКар да не оплескат нещата и колегата да тича като луд насам- натам :dunno:

точно преди две години в Студентски град пред зимния дворец бяха разбили една кола и и гепили евс-а, момичето си беше поръчало чисто нов евс- от дару кар и след слагане на колата няма палене и от там на там се бяхме изредили всички при тази кола от форума.
Просто в Дару кар и бяха сбъркали чек сумата и не бяха въвели ISN кода.
При връзка с Дару карци и беше обяснено, че колата трябва да отиде при тях и след заплащане ще и се направи при положение, че и бяха казали взимаш го слагаш го на буксата и палиш.
Вече има доста хора които ги правят на половин цена от дару кар и където и да било така, че според мен е излишно набиването там.
А иначе не е ясно че само кодирането не е проблем защото да вземеш евс от морга от друга кола и да го направиш на твоята кола да пали повярвай ми там не играе скенера, диса или каквито е да било програми от тези които са във форума, нещата се правят само с програматор. И не случайно тази услуга и ключарската си имат цена защото има винаги риск да омаже нещо и после като сметнеш само ако колата е била с четири ключа по 150-200 лв при колега или по 340 лв в Дару кар и ще ти се завие главата.

За ЕВСа и аз се убедих, пък и ти ми каза- само програматор. :mhihi:
А иначе мисълта ми беше, че примерно ти и още няколко колеги от форума сте в час с нещата и при всички положения можете да ги кодирате на съвсем нормални цени. :smoke:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DAF » 08 Сеп 2013, 23:07

Няколко човека ми казаха едно и също, че компютъра си е забравил кодовете, но никой не се наема да върже тая пуста диагностична тест букса. Ако някой знае човек, който да може да я върже моля да пише..

Последно избутване DAF от 08 Сеп 2013, 23:07
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

Назад към E46