Проблеми при 316ти Компакт - мнения ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Dakelinhio
- Потребител
-
- Кара: e46
Проблеми при 316ти Компакт - мнения ?
Здравейте ,
Първо искам да кажа , че колата съм я купил преди около 2 месеца. На смяна на маслото техника бе сложил 5W30 - Comma(мисля . че такова беше) . Досега предимно го карах градско и нямаше проблеми . Сега миналата събота като тръгнах за морето се появиха 2 проблема. По важният - долял съм 2 литра масло!!! Като последния път нямаха 5W30 и долях 5W40 - около 500гр това проблем ли е ? За самото изгаряне гледам всяка сутрин няма нито локва под колата , нито пуши и не се вижда къде отива това масло
Другият проблем след като съм на повече от 130 почва да свети жълтата лампа мисля за ламбда сондата - на 3тото светене и мощността започва да се губи и направо угасвам - като я изключа и после запаля е ок за около 20тина минутки. Както влезнах в София снощи и лампата изгасна и нямаше проблеми - направи ми впечетление че на празен ход при светната лампа сама дига оборотите до около 1500 и ги връща и после пак все едно подавам газ . Ще се радвам много на информация от ваша страна. Проблема е че след морето съм окъсял с парите и след 15тина дена ще мога да я заведа на майстор. Предварително да кажа , че не съм много запознат с автомобилите и се надявам да няма остри коментари от колеги - просто не си разбирам
Много благодаря предварително на всички отзовали се с малко информация.
Първо искам да кажа , че колата съм я купил преди около 2 месеца. На смяна на маслото техника бе сложил 5W30 - Comma(мисля . че такова беше) . Досега предимно го карах градско и нямаше проблеми . Сега миналата събота като тръгнах за морето се появиха 2 проблема. По важният - долял съм 2 литра масло!!! Като последния път нямаха 5W30 и долях 5W40 - около 500гр това проблем ли е ? За самото изгаряне гледам всяка сутрин няма нито локва под колата , нито пуши и не се вижда къде отива това масло

- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблеми при 316ти Компакт - мнения ?
За изчезването на маслото е много вероятно, че се губи от о-пръстените на вакум помпата, която се намира точно зад мотора има писано в няколко теми за този проблем,просто трябва да потърсиш в търсачката.
Проблема със светенето на жълтата лампичка,(която изобразява двигател) може да е свързан както написа с ламбда сондата.Не знам само от колко време ти свети тази индикация,но имай в предвид, че този двигател е много капризен към горивото и при некачествено гориво дори има вариант да започне да се бърка и електрониката на двигателя и тогава е кофти (знам от личен опит).Това че си сложил 5w40 няма проблем,но за този мотор е препоръчително само 0w30 и 5w30.
Проблема със светенето на жълтата лампичка,(която изобразява двигател) може да е свързан както написа с ламбда сондата.Не знам само от колко време ти свети тази индикация,но имай в предвид, че този двигател е много капризен към горивото и при некачествено гориво дори има вариант да започне да се бърка и електрониката на двигателя и тогава е кофти (знам от личен опит).Това че си сложил 5w40 няма проблем,но за този мотор е препоръчително само 0w30 и 5w30.
- Dakelinhio
- Потребител
-
Мерси колега. За горивото до Бургас сложих на Петрол а на връщане на ОМВ и ефекта бе същия. По принцип светва само на извънградско. В града не дава никакви проблеми. Когато я регистрирах в кат на двигателя където е номера имаше като малко омаслено и го търках за да се четат цифрите. Тогава не ми се видя нещи сериозно като я гледах , но явно уви .
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Със сигурност го изхвърля от някъде маслото, огледай хубаво от къде е. Не е проблем че си долял 5w40.
След като ти светне жълтата лампа колата минава в авариен режим, затова колата гасне след време. На старата
ми колк е36 316i имах подобен проблем и се оказаха датчик на коляяновия вал и скъсано маркуче при бензиновата помпа
. Губеше мощност( нестигаше гориво, защото си го въртеше я резервоара), а по някое време си дигаше оборотите до 1500-2000. Най - добре е като намериш възможност при чичо доктор. Има доста колеи от форума със сервиз, които биха ти помогнали на разумна цена.
След като ти светне жълтата лампа колата минава в авариен режим, затова колата гасне след време. На старата
ми колк е36 316i имах подобен проблем и се оказаха датчик на коляяновия вал и скъсано маркуче при бензиновата помпа
. Губеше мощност( нестигаше гориво, защото си го въртеше я резервоара), а по някое време си дигаше оборотите до 1500-2000. Най - добре е като намериш възможност при чичо доктор. Има доста колеи от форума със сервиз, които биха ти помогнали на разумна цена.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
диагностика преди всичко, за да разбереш къде е проблема с чека
- dackooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 53
По проблема ти не мога да ти дам отговор.Но имам съмнения относно маслото COMMA, тази пролет сложих такова масло на другата ми кола ( не е BMW) и след пробег от 1000км. маслото просто взе да се изпарява от мотора а колата си е знам имам е от 5 год. не бара масло изобщо ,покарах още малко и смених маслото.
След като казваш че не пуши или ти тече масло от мотора ,вземи смени маслото явно има неква фалшива партида.
След като казваш че не пуши или ти тече масло от мотора ,вземи смени маслото явно има неква фалшива партида.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
taba4ko написа::OT: аз се запознах случайно докато бях на почивка миналата година с човек, който ми сподели, че колата му губила масло (в случея 10в40) но само на определена фирма производител. до 3-4 хиляди километра маслото си седи и след това почва да се губи. наливал и по литър и нещо докато му дойдело времето за смяна. колата е изрядна и няма проблеми. като и сипел масло на който и да е друг производител пак 10в40, толкова и източва при достигането на пробега за смяна на маслото. не си спомням коя беше марката на въпросното масло, но стори ми се странно и си помислих че ме будалка. явно не е само той така.
Същатата работа с масло Mobil 1 5W/40 почна да изчезва на 5 000 го смених сложих испански репсол 5W/40 и работата заспа

- Dakelinhio
- Потребител
-
Ще пиша пак като се открие проблема. Мерси на всички за мненията 

- Dakelinhio
- Потребител
-
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Колега, като за начало си провери хидравличната течност да не ти е заминала рейката! Проследи на горе и виж от къде идва това омасляване. Гарнитури, картер, семеринга на пропката може да е !!! Пиши ако има развитие по въпроса.
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Колега провери си двата соленоида често се получава теч от тях:

Виж и тази тема:
viewtopic.php?p=3287984
Вакум помпата също протича на този мотор, колегата azarovlado вече ти спомена за нея.

Виж и тази тема:
viewtopic.php?p=3287984
Вакум помпата също протича на този мотор, колегата azarovlado вече ти спомена за нея.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
12 мнения
• Страница 1 от 1