Нова кола, нови въпроси

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Нова кола, нови въпроси

Мнение от zmall_ » 19 Авг 2013, 10:13

Здравейте колеги, от известно време гледам BMW 320d 150 к.с. и в момента го чакам да бъде докаран от Германия. Разликата от очакванията ми е че е компакта. Въпросите ми са:

1. Гледам клипчета насам натам как не им се отдава паленето зимно време, палят с големи мъки - така ли е наистина или тези които са ги публикували им има нещо на колите (говорим за същата кола със същия мотор)

2. В обявата пишеше че е "кола за непушачи" и пише че има навигация, но не е някъде горе, дали случайно не е скрита на мястото на пепелника, щом е за непушачи предполагам че няма пепелник.

3. Тъи като като пристигне една от първите ми работи ще е да и направя пълно обслужване можете ли да ми препоръчате сервиз - не държа да е най-евтиния, но искам да знам че като си взема колата скоро няма да се върна за същия проблем.

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Re: Нова кола, нови въпроси

Мнение от Runnaway » 19 Авг 2013, 10:24

zmall_ написа:Здравейте колеги, от известно време гледам BMW 320d 150 к.с. и в момента го чакам да бъде докаран от Германия. Разликата от очакванията ми е че е компакта. Въпросите ми са:

1. Гледам клипчета насам натам как не им се отдава паленето зимно време, палят с големи мъки - така ли е наистина или тези които са ги публикували им има нещо на колите (говорим за същата кола със същия мотор)

2. В обявата пишеше че е "кола за непушачи" и пише че има навигация, но не е някъде горе, дали случайно не е скрита на мястото на пепелника, щом е за непушачи предполагам че няма пепелник.

3. Тъи като като пристигне една от първите ми работи ще е да и направя пълно обслужване можете ли да ми препоръчате сервиз - не държа да е най-евтиния, но искам да знам че като си взема колата скоро няма да се върна за същия проблем.

Колега, вземи си колата, разгледай си я и тогава задавай въпросите. Не се заяждам с теб, но това за навигацията е пакета "непушач" направо ме разби.

Относно сервизите, тук можеш да намериш своя сервиз: viewforum.php?f=63
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 19 Авг 2013, 10:38

аз карам същия компакт, за паленето зимата това са пълни глупости, при изправно подгряване и мотор колата пали без проблем от първия път при -20 тествано лично. Има едни навигации която е вградена над пепелника под ъгъл на конзолата мен лично не ми допада, определено не е оригинално или поне не седи така.
Относно сервиз, всеки може да ти каже най-добрия майстор е моя, въпроса е ти на кого имаш доверие

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Авг 2013, 10:47

zmall_ написа:Здравейте колеги, от известно време гледам BMW 320d 150 к.с. и в момента го чакам да бъде докаран от Германия. Разликата от очакванията ми е че е компакта. Въпросите ми са:

Колега, едва ли от BMW са създали двигател, който умишлено да пали трудно през зимата- има някаква причина за това.
Може колата да няма никакъв проблем, така, че освен стандартното сменяне на масла, филтри, антифриз, ролки, ремъци и водна помпа, да не се наложи да правиш нищо друго. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 19 Авг 2013, 10:48

Не е задължително навигацията да е с 32" екран, на компакта доста често монтират най-най-най-малката навигация:

Изображение

:mrgreen:

"....щом е за непушачи предполагам че няма пепелник."
Пепелник има, но е от обикновена пластмаса, не от бакелит или подобна каквато се използва за направата на пепелници.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

Потребител
Аватар

Мнение от zmall_ » 19 Авг 2013, 15:14

Колеги благодаря за отговорите, аз не казвам че от BMW са създали кола която умишлено да не пали през зимата, но както вече прочетох във форума че тези с 136 к.с дават проблем с common rail помпата, така можеше и тези да дават проблем - но отново благодаря за успокоението.
Принципно сега слизам от Алфа Ромео 156 1.9 JTD 115 к.с. - ако някои е карал такава кола или поне кола с този мотор знае как пали. 2011 г. когато зимата си беше истинска, сутрин в 7:30 палеше от първия път. Причината да седна сега на BMW е да проверя дали не са по здрави във времето.
Относно колега Runnaway - на някои модели на Fiat фабрично се предлага колата да е без пепелник и на негово място има поставка за чаша, за това се замислих че и тук може да има нещо такова само, че тук да са вкарали навигацията на мястото на пепелника.
Така го пишеше в обявата, а аз съм се качвал веднъж на E46 и то не беше компакта.
Относно сервизите, за да се доверя на някои трябва да имам мнения за човека, когато отидох да гледам алфата поразпитах няколко познати и ме пратиха при човек които не взима много евтино, но каквото е казал - това е направил и за 1 и също нещо не съм се връщал.
Колата принципно е прегледана, но като пристигне и я подкарам една от първите ми задачи ще е да я закарам на преглед, за това ми трябва читав сервиз с човек които знае какво прави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 20 Авг 2013, 1:17

Колега, на абсолютно всички ДВГ-та работата им е да палят когато трябва. Въпрос е вече на изправността на возилото.
136 коня 320д е с гориво- нагнетателна помпа, не е common rail. Дават проблем в електрониката на помпата, нищо фрапиращо- един транзистор. Тая зима съм палил на 3 свещи. :dummy: Винаги с едно потгряване и палене от раз. При фейсовите- 150 к.с. е същата работа- палят си като всяка една нормална кола.
И да- колата може да е без пепелници- водят се екстра "пушач" и се заплащат допълнително при попука на нов автомобил от официален дилър. Не знам обаче какво има на мястото им.
п.с. карам старата сергия 136 к.с
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар

Мнение от Runnaway » 20 Авг 2013, 9:40

zmall_ написа:Колеги благодаря за отговорите, аз не казвам че от BMW са създали кола която умишлено да не пали през зимата, но както вече прочетох във форума че тези с 136 к.с дават проблем с common rail помпата, така можеше и тези да дават проблем - но отново благодаря за успокоението.
Принципно сега слизам от Алфа Ромео 156 1.9 JTD 115 к.с. - ако някои е карал такава кола или поне кола с този мотор знае как пали. 2011 г. когато зимата си беше истинска, сутрин в 7:30 палеше от първия път. Причината да седна сега на BMW е да проверя дали не са по здрави във времето.
Относно колега Runnaway - на някои модели на Fiat фабрично се предлага колата да е без пепелник и на негово място има поставка за чаша, за това се замислих че и тук може да има нещо такова само, че тук да са вкарали навигацията на мястото на пепелника.

Колега, може би некоректно е било преведено "Non-smoker package" или просто, че колата е карана от непушач. При нашите коли (Е46) "екстрата" се води "Smokers Package" #0441, която и аз имам на моето купе. Когато няма "Smokers Package" има такава пластмаса, в която не може да се пуши вместо пепелник:

Изображение

Относно окачването - карал съм Алфа 156 и това е колата с най-кьопавото окачване. Цените на резервните части на Алфата са дори по-високи от тези на Е46-ците. Това ще е първото нещо, което ще забележиш.

Успех с новата кола! :)
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Потребител
Аватар

Мнение от zmall_ » 20 Авг 2013, 12:24

Поне ме успокои и за още едно нещо, мислех че като няма пепелник няма и запалка, демек няма да има къде да си зареждам телефона - ама видях че има.
Другото което се сетих е че по нататък може да реша да сложа седалки с подгряване (тя е с най-обикновенни) от някоя друга E46, дали трябва да се прокарват и кабели за седалките и за копчетата или ги има.
Имам познат с Мерцедес C 220 от малко по старите, между 1997 и 2000 г. (не знам точно коя) и той каза, че ако реши да си добави някоя такава екстра, само слага седалките примерно и кабела е някъде отдолу под мокета. Дали и при BMW-то е така, колата е март 2002 г. ако има значение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Мнение от Edifice » 20 Авг 2013, 12:27

Колега аз съм с 320d 150кс карам я близо година на 1 подгревна свещ и зимата не съм имал никъкви проблеми.
Тези които си ги гледал 100% са били с проблем.
Погледни в раздела сервизи там има мнения за всеки един, така аз избрах и съм много доволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325DА touring

Мнение от kkrumov » 20 Авг 2013, 14:31

Здравей, колега,

предишната ми кола и на мен беше Алфа 156, но бензин. Майсторът при който я карах се намира в Орландовци и е Човекът за Алфа Ромео. Сега имам Е46 и я карам в Надежда 4, където съм страшно доволен от момчетата. Работят на нормални цени, имат страшно добро отношение към клиента и винаги са ми обръщали внимание, дори да съм без запазен час. Ако те интересува- ще ти пратя на лично, как се казва сервиза и контакти на собственика.

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар

Мнение от Runnaway » 20 Авг 2013, 15:15

kkrumov написа:Здравей, колега,

предишната ми кола и на мен беше Алфа 156, но бензин. Майсторът при който я карах се намира в Орландовци и е Човекът за Алфа Ромео. Сега имам Е46 и я карам в Надежда 4, където съм страшно доволен от момчетата. Работят на нормални цени, имат страшно добро отношение към клиента и винаги са ми обръщали внимание, дори да съм без запазен час. Ако те интересува- ще ти пратя на лично, как се казва сервиза и контакти на собственика.

Говориш за Вентура Гараж, нали? Едни от малкото, които наистина разбират от Алфа Ромео.

Алфа 156 бензин - НИКОГА ПОВЕЧЕ! 8 свещи за 4 цилиндъра срещу 6 за 6 цилиндъра на бензиновите баварци, детски болестви на окачването и дебитомера плюс адски неприятни фарове - доста се зацапват и матират, което води до 0 просвет. Някои Алфи наистина имат уникални седалки, което спрямо нормалния салон на Е46 си е предимство.

Относно окабеляването - не всяка кола има прекарани кабели за парктроник, подгрев и т.н. Това може да бъде проверено по последните 7 символа на ВИН-а.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Потребител
Аватар

Мнение от zmall_ » 20 Авг 2013, 15:40

Мисля че говореше за Бобо от extreme service, а и бензиновите наистина не са толкова добри мотори, но трябва да се признае че вадят уникален звук. Но спецялно 1.9 JTD 115 к.с. е много корав мотор, common rail е и още от 1500 оборота има сила да дръпне качествено. Незнам дали и при BMW - то ще е така, но мисля че и то беше common rail и би трябвало да го може.
Къде мога да проверя ВИН-а, че съм се ровил по сайтове ама нищо не излиза.

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Авг 2013, 15:43

Освен, че няма пепелник, няма и запалка, а има една пластмасова капачка на буксата :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от zmall_ » 20 Авг 2013, 15:52

Е поне има букса, взимам от някоя друга запалката и я свързвам

Следваща

Назад към E46