Не ми свети инспекцията

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Не ми свети инспекцията

Мнение от bmw_320d_150 » 16 Авг 2013, 10:55

Здравейте колеги,забелязах,че като паля колата и не ми свети изобщо инспекцията а на баща ми си свети при даване на контакт.Става въпрос за 320 д 150 коня.Ако някой има идея на какво може да се дължи ще съм благодарен да чуя мнението му.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Не ми свети инспекцията

Мнение от zvetiko » 16 Авг 2013, 12:33

bmw_320d_150 написа:Здравейте колеги,забелязах,че като паля колата и не ми свети изобщо инспекцията а на баща ми си свети при даване на контакт.Става въпрос за 320 д 150 коня.Ако някой има идея на какво може да се дължи ще съм благодарен да чуя мнението му.

Така ти е кодирана колата- някои искат да се вижда, други ги дразни. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 16 Авг 2013, 12:48

На кой символ му виката "инспекция". Питам,защото и аз карам такава кола и ми стана интересно дали на мен не/ми свети?!?
http://www.bimmerfest.com/forums/attachment.php?attachmentid=1641
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_320d_150 » 16 Авг 2013, 13:11

dash.jpg
Ето на това колега и благодаря за бързия отговор на колегата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 16 Авг 2013, 16:42

И на мен не ми свети. :dunno:
The Power of Dreams!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 16 Авг 2013, 16:53

при дизелите като палиш не свети

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_320d_150 » 16 Авг 2013, 17:28

iv4o9999 написа:при дизелите като палиш не свети

На баща ми е също дизел и свети и като даде на контакт и като запали и после изгасва.Моята изобщо не свети все едно я няма.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46

Мнение от BAGRETO » 16 Авг 2013, 19:41

Мисля че на тези които бяха ЕВРО-2 лампата не свети при подаване на контакт ,а при ЕВРО-3 свети при подаване на контакт и загасва след запалване.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_320d_150 » 17 Авг 2013, 20:09

BAGRETO написа:Мисля че на тези които бяха ЕВРО-2 лампата не свети при подаване на контакт ,а при ЕВРО-3 свети при подаване на контакт и загасва след запалване.

Може,не знам а е щом не е дефект не е толкова важно.Аз си помислих да не би някой нещо да е пипал и да я е изолирал и за това да не свето но щом при някои не свети значи няма проблем.А моята е Евро 3 между другото.Поздрави на всички

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 22 Авг 2013, 10:38

bmw_320d_150 написа:
BAGRETO написа:Мисля че на тези които бяха ЕВРО-2 лампата не свети при подаване на контакт ,а при ЕВРО-3 свети при подаване на контакт и загасва след запалване.

Може,не знам а е щом не е дефект не е толкова важно.Аз си помислих да не би някой нещо да е пипал и да я е изолирал и за това да не свето но щом при някои не свети значи няма проблем.А моята е Евро 3 между другото.Поздрави на всички

колега колата ти наистина е евро3 но когато се кодира на евро2, лампапа не свети защото чек функцията е изключена (не фунционира) и тази операция не се изпълнява когато се даде на контакт. ако колата ти е кодирана на евро2 тя няма да ти сигнализира ако нещо не и харесва. такова минаване от евро3 на евро2 е свързано с махането на катализаторите и ламдсондите които са след тях. обикновено без катализатор, лампата която при теб не свети, светва за проблем в лабдите след катализатора заради по-високото ниво на изгорели газове, идващо от двигателя. при евро2 стандарт не се взимат под внимание тези сонди, но и чек функциятя не работи. да не би колата ти да няма катализатор? не знам какъв е шанса да е изгоряла самата лампичка и изобщо дали това е възможно да стане.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 22 Авг 2013, 10:54

и моята евро3 лампата не свети на контакт, отделно няма за какво да се минава на евро 2 дизела няма ламбди сонди, като направиш чека на таблото от скритото меню лампата си свети, и може да се оачква да светне при проблем с ДДЕ-то в противен случай не. Знам че може да се активира да свети при контакт но това е допълнително. карай колата е ОК

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_320d_150 » 22 Авг 2013, 20:24

taba4ko написа:
bmw_320d_150 написа:

колега колата ти наистина е евро3 но когато се кодира на евро2, лампапа не свети защото чек функцията е изключена (не фунционира) и тази операция не се изпълнява когато се даде на контакт. ако колата ти е кодирана на евро2 тя няма да ти сигнализира ако нещо не и харесва. такова минаване от евро3 на евро2 е свързано с махането на катализаторите и ламдсондите които са след тях. обикновено без катализатор, лампата която при теб не свети, светва за проблем в лабдите след катализатора заради по-високото ниво на изгорели газове, идващо от двигателя. при евро2 стандарт не се взимат под внимание тези сонди, но и чек функциятя не работи. да не би колата ти да няма катализатор? не знам какъв е шанса да е изгоряла самата лампичка и изобщо дали това е възможно да стане.

Сега вече ми се вързаха нещата.Няма никакви катализатори.От долу е само тръба и само задното гърне го имам.Ясно,значи това е било.Благодаря за компетентните отговори.Успех на всички.

Потребител
Аватар
Кара: 316i Е46 седан
Мечтае да кара: магарешка каручка

Мнение от dzhibarov » 23 Авг 2013, 16:01

Отговора обикновено е много по-прост. Натикано тиксо, за да не се вижда че има проблеми.

Назад към E46