Шумни скорости
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530XI
- Мечтае да кара: M5 f10
Шумни скорости
Здравейте, от скоро ми направи впечатление,че като си сменям скоростите се чува доста звучно.. влизат без проблеми и не усещам нищо на лоста , водих я при майстора ми да я види и не откри нищо нередно.. и този шум се чува дори ако колата е изгасена и на място.. дори като изкл от скорост..
Не ми се вижа редно да е така

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Шумни скорости
Еми смени маслото като за начало. Ако продължи да шуми значи има лагери за смяна.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Мойта първа предавка рано сутрин - когато беше доста студено - влизаше като на стар Москвич дванайстак.
Масло има и добавка във вид на тубичка пръснах през пробката пролетта и все така трудно влиза първа при студено време сутрин под 5 градуса.
Вече си мисля твърдо че съединителя е за смяна. Пробуксуват задните колела при всяко спокойно тръгване на чист асвалт и чисто нови гуми купени април.

Масло има и добавка във вид на тубичка пръснах през пробката пролетта и все така трудно влиза първа при студено време сутрин под 5 градуса.

Вече си мисля твърдо че съединителя е за смяна. Пробуксуват задните колела при всяко спокойно тръгване на чист асвалт и чисто нови гуми купени април.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
Миналото лято смехин маслото на скоростите , карето тампоните на скоростите и висящия лагер.. 

- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
Дори само кат натисна съединителя по някой път докрай и се чува , 100% не е редно да е така
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
И моята ми се струва че много щрака като сменям предавките, но както колегата казва, не се усеща нищо нередно. според мен са фиксаторите на кутията. те не позволяват на предавката да се изключи по време на движение. няма да ги сменям защото работят добре. не съм сигурен, че смяната на масло ще промени нещо, защото не са от горната страна под скоростният лост.
ако не бяха градусите щях да си помисля за синхронизатора на предавката. само при студено време ли ти прави така? има вариант да се е променило положението на скоростната кутия, тоест да е увиснала малко и за това да не ти влиза първа. като вариант за проблема оставям и съединителя щом си сменил маслото.
Демирев написа:Мойта първа предавка рано сутрин - когато беше доста студено - влизаше като на стар Москвич дванайстак.![]()
ако не бяха градусите щях да си помисля за синхронизатора на предавката. само при студено време ли ти прави така? има вариант да се е променило положението на скоростната кутия, тоест да е увиснала малко и за това да не ти влиза първа. като вариант за проблема оставям и съединителя щом си сменил маслото.

- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
Между др. ми направи впечатление , че скоростният ми лост не е така твърд като преди ,направо си играе
Нз дали има общо това

- maxima
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: комби
Колега провери си висящия лагер.
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
Смених го миналото лято 

Achkata_ci написа:Смених го миналото лято
и аз усетих,че при смяна на предавките се чува едно тупкане!!!колата в момента е на сервиз за пълно обслужване,че ми е нова за мен и ако го оправят това ще пиша от какво е!!!

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
Не съм..