Проблем с DICE + IPOD
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с DICE + IPOD
Здравейте, колеги!
Знам, че има много теми относно DICE, но така и не намерих решение във форума на този проблем, а познавам още 1 човек, който страда от същият проблем. Та, купих си DICE за 500 лв, IPOD за 300 и ми ги свързаха да пеят в колата за 100, ако не се лъжа. Златна работа, но щеше да е още по-златна, ако поне работеха както трябва. Първо, качеството на музиката е отвратително - когато има бас, колоните пръцкат яко. През цялото време се чува някво пращене, което ако беше приятно бихте го нарекли "уайт нойс", но уви по-скоро е "блек нойс". Когато се кача в колата, очаквам музиката да тръгне сама, както при аудио диск или радио, но уви това не се случва. Всъщност случва се но през 50% от времето, а през останалите 50% трябва да изкарам IPOD-а от кабелчето, да натисна копчето "Play" на IPOD-a и пак да го вкарам. За капак на всичко не мога да си сменям песните нито от волана, нито от никъде другаде, освен от IPOD-a, който е в жабката. Както и да е, това не е чак толкова голям проблем, за разлика от качеството на музиката, което за мен, а и предполагам за вас е повече от важно. Та, надявам се някой, който знае как се инсталира DICE + IPOD да ми помогне. Всъщност цялата система е свързвана от един човек във форума, които така или иначе няма да спомена, въпреки, че ме хваща доста яд да дам 1000 лв за музика и накрая някой, който уж може да свързва IPODи да ми орезели цялата работа, под предтекста, че може да ги свързва. Да ама не, защото пострада не само моето е46 преди фейса (без чейнджър), а пострада и едно друго, което е е46 след фейса (с чейнджър). И 2те коли страдат от един и същ проблем - отвратително качество на музика за 1000 лв. Това е не е реално, но се случва, предполагам, защото DICE-a и IPOD-a не са свързани както трябва. Има един такъв вариант, че от тея псевдо-свързвания на модерна технология, може да е пострадал самият DICE и повече да не стане DICE от него, но все пак, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем или знае как да ми помогне, нека ми пише. Ще бъда ужасно благодарен, защото много си харесвам колата и това, което ми трябва е само една музика, която се опитвам да си набавя от много години! Благодаря Ви
Знам, че има много теми относно DICE, но така и не намерих решение във форума на този проблем, а познавам още 1 човек, който страда от същият проблем. Та, купих си DICE за 500 лв, IPOD за 300 и ми ги свързаха да пеят в колата за 100, ако не се лъжа. Златна работа, но щеше да е още по-златна, ако поне работеха както трябва. Първо, качеството на музиката е отвратително - когато има бас, колоните пръцкат яко. През цялото време се чува някво пращене, което ако беше приятно бихте го нарекли "уайт нойс", но уви по-скоро е "блек нойс". Когато се кача в колата, очаквам музиката да тръгне сама, както при аудио диск или радио, но уви това не се случва. Всъщност случва се но през 50% от времето, а през останалите 50% трябва да изкарам IPOD-а от кабелчето, да натисна копчето "Play" на IPOD-a и пак да го вкарам. За капак на всичко не мога да си сменям песните нито от волана, нито от никъде другаде, освен от IPOD-a, който е в жабката. Както и да е, това не е чак толкова голям проблем, за разлика от качеството на музиката, което за мен, а и предполагам за вас е повече от важно. Та, надявам се някой, който знае как се инсталира DICE + IPOD да ми помогне. Всъщност цялата система е свързвана от един човек във форума, които така или иначе няма да спомена, въпреки, че ме хваща доста яд да дам 1000 лв за музика и накрая някой, който уж може да свързва IPODи да ми орезели цялата работа, под предтекста, че може да ги свързва. Да ама не, защото пострада не само моето е46 преди фейса (без чейнджър), а пострада и едно друго, което е е46 след фейса (с чейнджър). И 2те коли страдат от един и същ проблем - отвратително качество на музика за 1000 лв. Това е не е реално, но се случва, предполагам, защото DICE-a и IPOD-a не са свързани както трябва. Има един такъв вариант, че от тея псевдо-свързвания на модерна технология, може да е пострадал самият DICE и повече да не стане DICE от него, но все пак, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем или знае как да ми помогне, нека ми пише. Ще бъда ужасно благодарен, защото много си харесвам колата и това, което ми трябва е само една музика, която се опитвам да си набавя от много години! Благодаря Ви

Re: Проблем с DICE + IPOD
Аз имах DICE преди 4-5 години (трябва да проверя из темите преди колко беше
), но нито един от проблемите за които споменаваш не съм срещал при мен. Единствено понякога забиваше и се налагаше да го разкачвам от захранването, но това се е случвало веднъж на няколко месеца постоянно слушане. Спомням си, че имаше някакви джъмпери с които се нагласяше нещо ... обаче ... това са ми спомените. Прегледай всичко от начало до край, връзки, настройки - всичко. Най-много съм учуден от лошото качество на звука, пращене и т.н. 

В интерес на истината, доста съм чел и преди и след да си го сложа. Бях супер ентусиазиран и от няколко китайски аудио решения се спрях на "ДАЙС", който дори предполагам, че не е китайски. Уж никой не се е оплаквал дори, а аз съм тотално разочарован. Стигнах до извода, че просто тая машинка не е свързана както трябва. Няма какво друго да е, но просто не разбирам от жички, и ако тръгна да викам неволята ще ми отнеме доста време за да се справя сам. Качеството на музиката е поне 2/3 пъти по-гадно от това на най-гадното радио, което можете да хванете в кола. Не знам как ще прозвучи, но нямам нищо против с някой колега да се пробваме да оправим нещата на по 1, 2 или повече бири, без значение в коя точка на страната ще е. След евентуален успех или провал бих споделил тук опита си, за да може и други колеги да черпят полезна информация по въпроса 

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
И аз се бях засили към разни там Дайсове, Громове и тн, но в крайна сметка си взех това и нямам никакви ядове засега
http://www.erisin.com/erisin-es1046b-7-hd-car-dvd-player-gps-ipod-tv-bmw-3-e46-m3_p430.html
пс. Успех на колегата, да си оправи джаджата и да се радва на хубава музика

http://www.erisin.com/erisin-es1046b-7-hd-car-dvd-player-gps-ipod-tv-bmw-3-e46-m3_p430.html
пс. Успех на колегата, да си оправи джаджата и да се радва на хубава музика

Да, това също е едно добро решение, дори може би най-доброто и най-функционалото, но имайки предвид колко пари съм налял в тази кола, просто отпада като вариант, а и + това не държа да имам навигация, защото в България няма къде да се изгубя, не ми трябва интернет, който ще хващам от близкото кафе и не на последно място, харесва ми визията без голям дисплей, изглежда някак си приемливо и оригинално, а не афтър-маркет.
В този ред на мисли, определно "ДАЙС" беше най-лошият избор, който можеше да направя, но човек се учи от грешките си, а и + това не смятам, че самият "ДАЙС" е грешно решение, а самото свързане. Знам, че във форума има много сръчни хора, които могат да ми помогнат, така че ги призовавам да се отзоват. Няма да говоря така за тях, както за човека, който уж ми свърза техниката, защото едва ли ще са баннати от форума, като него, ако ми пишат от собственият си профил.
Между другото все още не мога да повярвам, че има е46ци, които четът МП3! 

колега свържи се с някой от твоя град, който е имал такова устройство или поне малко е в час с тези неща. Разгледайте всичко и сигурно ще откриете проблема. DICE би трябвало да има звук еднакъв с този на CD. Сигурен съм, че след това и през ум няма да ти мине да пускаш подобни теми тук
6 мнения
• Страница 1 от 1