Охлаждане на таблото Е46!!! без ауто на климатроника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Охлаждане на таблото Е46!!! без ауто на климатроника
За Е46!!!
Ясно че като се натисне бутон ауто на климатроника и вее и фучи отвсякъде чак мислите не може да си чуеш.
Има ли възможност да настроя с по-слаба струя студен въздух да духа на челното стъкло на по-тих режим?
Ясно че като се натисне бутон ауто на климатроника и вее и фучи отвсякъде чак мислите не може да си чуеш.
Има ли възможност да настроя с по-слаба струя студен въздух да духа на челното стъкло на по-тих режим?
Последна промяна Демирев на 31 Юли 2013, 12:02, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Охлаждане на таблото без ауто на климатроника...?
Колега според мен мисля ,че нарочно е направено така,за да може по-бързо да се оправи прозореца ти.. моето размишление е такова. друг е въпроса ако има скрита опция за това,но според мен не може и мен ме дразни за това го спирам веднага като се оправи 

- Демирев
- ентусиаст
-
Да де ама мен днес ме влуди супер нагорещеното табло - пускам климатроника на 16 градуса и духа зверски студ към тялото от духалките над сд плеъра. Ама от таблото грее пещ и резултатът от бичещия климатроник на 16 градуса и предпоследна степен духане е че в колата е вместо 44 градуса при влизане - 32-33 градуса заради шибаното зверски нагрято табло! И в движение се нагрява адски много!
Дивашка тъпотия е да има бутон за духане студено само към краката - а само към челното стъкло и таблото да няма бутон!!!
Дивашка тъпотия е да има бутон за духане студено само към краката - а само към челното стъкло и таблото да няма бутон!!!

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Демирев написа:Дивашка тъпотия е да има бутон за духане студено само към краката - а само към челното стъкло и таблото да няма бутон!!!
Що простотия има в немската глава има да се чудиш

Това при кое управление е, че нещо не мога да загрея как така няма бутон за нагоре. Аз включвам към краката и стъклото едновременно, ако жегата не е голяма и само към стъклото, когато се изисква повече хладно като днес например. Средният бутон за духалките напред никога не го използвам, освен ако не ми се ходи в болница
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Има си бутон да духа нагоре колега.Натискаш ги и си регулираш вентилатора на по слабо-какво толкова сложно има?

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
© написа:Това при кое управление е, че нещо не мога да загрея как така няма бутон за нагоре. Аз включвам към краката и стъклото едновременно, ако жегата не е голяма и само към стъклото, когато се изисква повече хладно като днес например. Средният бутон за духалките напред никога не го използвам, освен ако не ми се ходи в болница
В тоя ред на мисли нормално ли е в режим ауто да ми духа само през духалките пред мене?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
dido0o``` написа:© написа:Това при кое управление е, че нещо не мога да загрея как така няма бутон за нагоре. Аз включвам към краката и стъклото едновременно, ако жегата не е голяма и само към стъклото, когато се изисква повече хладно като днес например. Средният бутон за духалките напред никога не го използвам, освен ако не ми се ходи в болница
В тоя ред на мисли нормално ли е в режим ауто да ми духа само през духалките пред мене?
Без да си натиснал левите бутони за долна, средна и горна линия?
Не ти работят моторчета, ако е така. Аз съм обратното, на ауто без никакви натиснати леви бутони, средата ми не духа. Иначе като задам пренудително на левите бутони, духа от всякъде.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
С една дума провери си на диагностика дали ти работят клапите и моторчетата.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
dido0o``` написа:© написа:Това при кое управление е, че нещо не мога да загрея как така няма бутон за нагоре. Аз включвам към краката и стъклото едновременно, ако жегата не е голяма и само към стъклото, когато се изисква повече хладно като днес например. Средният бутон за духалките напред никога не го използвам, освен ако не ми се ходи в болница
Нормалное. На мойта Е60 също е така както и на всяко друго БМВ. Идеята е, че за да се разхлаждаш трябва да духа директно в тебе. На Е60 си показва на дисплея от къде духа и с каква сила. Нормално преди още да е достигната желаната температура духа най много от средните духалки и малко от тези в краката. На предното стъкло никога не духа. С увеличаване на температурата от врътките намалява духането от средните по малко и се увеличава на краката

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
NikVanov написа:С една дума провери си на диагностика дали ти работят клапите и моторчетата.
Там е работата, че нищо не излиза на диагностика за тези клапи и моторчета. С колегата Орлин, я тествахме системата и нищо. Прекодирахме управлението на климатроника, после разменихме с неговото управление и пак така. Или някаква гняс има на клапите и нещо ги подпира или моторчетата са заминали, като естественно не излизат на диагностика.

Аз съм намерил временно решение, климатроника на ауто и бутоните за долна, средна и горна линия са ми включени, винаги.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
vavilon написа:NikVanov написа:С една дума провери си на диагностика дали ти работят клапите и моторчетата.
Там е работата, че нищо не излиза на диагностика за тези клапи и моторчета. С колегата Орлин, я тествахме системата и нищо. Прекодирахме управлението на климатроника, после разменихме с неговото управление и пак така. Или някаква гняс има на клапите и нещо ги подпира или моторчетата са заминали, като естественно не излизат на диагностика.![]()
Аз съм намерил временно решение, климатроника на ауто и бутоните за долна, средна и горна линия са ми включени, винаги.
Клапите излизат на диагностика и се тестват лесно, а и щом като зададеш от всякъде да духа принудително и духа значи клапите ти работят. По скоро имаш нещо софтуерно. Оци ги чатка и би трябвало да го хване проблема

- Демирев
- ентусиаст
-
Май проблемът с липсата на студен въздух към челното стъкло и таблото е от твърде стария филтър за купето? Този до чистачките.
Чувам че този дългия филтър 50-60 см. е тройно по-скъп от въздушния за Е 46 бензин?
Чувам че този дългия филтър 50-60 см. е тройно по-скъп от въздушния за Е 46 бензин?
Демирев написа:Май проблемът с липсата на студен въздух към челното стъкло и таблото е от твърде стария филтър за купето? Този до чистачките.
Студен въздух си има навсякъде.
А това с таблото, където е напечено и отначало му трябва време да го охлади е нормално.
Но след 3-4-5 минути започва да си духа ледено от всички духалки както си му трябва.
И относно въпросна на колегата по-горе - абсолютно е нормално на "АУТО" режим на климата да духа само през предните духалки. Така са всички коли. Не го мятайте колегата в някакви филми със счупени моторчета на клапите или разни такива неща.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Охлаждане на таблото Е46!!! без ауто на климатроника
Стигнахме до там да пускаме тема в технически , как да си натиснем копчето на климатика 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2