въпрос за окачване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
въпрос за окачване
Здравейте
Навил съм да сменя окачването (предни/задни амортисьори ), защото е на 11 год. Нито тече, нито нищо, но така съм се навил.
Та.. Е46 170кс бенз. 2001 преди фейса, седан.
Колебая се м/у Закс и Монро като марки и едно не ми става ясно.
Принципно искам да взема малко по-стегнато окачване, от това на стандартна кола.
Това, за което се говори м-техник само от бмв ли се прави или го има от производители като закс, монро и други?
Мога ли да сложа амортисьори за е46м3 или за е46 със спортно окачване без да подменям друго - пружини, шарнири,
носачи, щанги и т.н. ?
Мога ли първо да сменя задните (отново по-стегнато/спортно) и след време предните или е хубаво и 4-те ?
Пружини засега няма да сменям.
като модели ми предложиха следното:
спортно окачване
556 873 sachs предни
556 884 sachs задни
стандартно окачване
556 868 sachs предни
556 882 sachs задни
Разликата в 4-те е 200лв някъде.
Благодаря предварително !
Навил съм да сменя окачването (предни/задни амортисьори ), защото е на 11 год. Нито тече, нито нищо, но така съм се навил.
Та.. Е46 170кс бенз. 2001 преди фейса, седан.
Колебая се м/у Закс и Монро като марки и едно не ми става ясно.
Принципно искам да взема малко по-стегнато окачване, от това на стандартна кола.
Това, за което се говори м-техник само от бмв ли се прави или го има от производители като закс, монро и други?
Мога ли да сложа амортисьори за е46м3 или за е46 със спортно окачване без да подменям друго - пружини, шарнири,
носачи, щанги и т.н. ?
Мога ли първо да сменя задните (отново по-стегнато/спортно) и след време предните или е хубаво и 4-те ?
Пружини засега няма да сменям.
като модели ми предложиха следното:
спортно окачване
556 873 sachs предни
556 884 sachs задни
стандартно окачване
556 868 sachs предни
556 882 sachs задни
Разликата в 4-те е 200лв някъде.
Благодаря предварително !
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: въпрос за окачване
ако сменяш окачването за спортно добре, ако го правиш профилактично е безсмислено, явно искаш спортно такова, но принципно за да имаш пълен ефект трябва да смениш и пружините, отделно за М окачването носачите бяха други
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Като за начало БМВ амортисьор няма.По мое наблюдение е46 масово(да не кажа всички) ,са със SACHS амортисьори.От м3 не можеш да сложиш,защото най-малко шенкела е друг.Ако искаш М-тех амортисьор,той е по-твърд,но и малко по-къс следователно стойката ще е друга.
- kok4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
- Мечтае да кара: MMMMMMM
iv4o9999 » ако го правиш профилактично е безсмислено
Просто си мисля, че на 10-12 години, няма как да имат същите свойства
както като нови или здрави такива. Отделно няколко пъти ми се е случвало
при по-висока скорост да духне леко вятър/камион и ме насочиха, че силно
е възможно от задните аморт. да бъде.
Ако взема на закс предни+задни спорт около 650-700л в. само аморт.
стандартните около 400-450 комплект за 4-те.
Та се чудя сега дали да си викна два задни аморт /спортни/ пък след време
и предни от същата марка /закс съм си харесал/ или въобще някакви други
или просто да подменя със стокови/оригинални.
На последно място пружините.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
nikolae написа:Просто си мисля, че на 10-12 години, няма как да имат същите свойства
разбира се че нямат, но тя и цялата кола не е със същите свойства, за окачването по тези пътища направо се чудя как не ти е потекъл нито един амортисьор. Като цяло си зависи от предпочитанията за возия, със стоково окачване на компакт, което е малко по-твърдо принципно, 17 джанти 225/45 гуми, по паветата и кръпките колата усеща всяка фуга, което не е особено комфортно, но пък не се оплаквам от камъни в бъбреците и на скорост над 160 не мърда.
Навярно ще си взема просто нови стандартни. Каквито и да са ще возят по-хубаво от сегашните.
пп има ли регулируемо окачване ?
да коригира твърдостта а не височината
пп има ли регулируемо окачване ?
да коригира твърдостта а не височината
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
nikolae написа:да коригира твърдостта а не височината
-жълтото Кони
- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
Аз на 330 ката съм с зелени пружини не знам точно за какво служат но скоро сменях задни аморт. и ми казаха,че нямало значение какви са аморт. и да кажа ,че отзад е бая спортно
иначе заложих на Монрое

Батман написа:nikolae написа:да коригира твърдостта а не височината
-жълтото Кони
Все пак имай предвид, че се регулирането е нещо от сорта на: от твърдо до ужасно твърдо

Иначе сменяй и четирите ако искаш да има ефект като поведение на пътя, особено ако е нещо по-твърдо от оригиналните
И ако може най-добре с пружините
днешните резултати
забелязах, че предните пружини имат 3 червени чертички, а задните сини...
Чак чудно за ориг. амортисьор поне на мене ми е много чудно.
И аз си мислих, че регулирането е от твърдо до много твърдо а не мекичко, средничко и т.н.
забелязах, че предните пружини имат 3 червени чертички, а задните сини...
Чак чудно за ориг. амортисьор поне на мене ми е много чудно.
И аз си мислих, че регулирането е от твърдо до много твърдо а не мекичко, средничко и т.н.
Никой не спомена газовите Каяба (kub). Отскоро карам с тях и ми се струват по-твърди от фабричните, но и по-комфортни от спортните такива. Взех ги по препоръка на двама майстори... Удачен вариант ако искаш нещо по-стегнато, но не си убеден в спортното окачване. Успех
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
revell написа:Никой не спомена газовите Каяба (kub). Отскоро карам с тях и ми се струват по-твърди от фабричните, но и по-комфортни от спортните такива. Взех ги по препоръка на двама майстори... Удачен вариант ако искаш нещо по-стегнато, но не си убеден в спортното окачване. Успех
С въпросните Каяба-екселДжи съм отзад и возят прилично, доста по стегнато от оригиналните (SportSuspensionSettings), но са доста по "меки" от спортните!
...да използвам темата на колегата за един въпрос.
Купих си 4 амортисьора TA tehnik , и въпроса ми е може ли да ги сложа на оригиналните пружини. Колата е е46 седан.
Купих си 4 амортисьора TA tehnik , и въпроса ми е може ли да ги сложа на оригиналните пружини. Колата е е46 седан.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Батман написа:revell написа:Никой не спомена газовите Каяба (kub). Отскоро карам с тях и ми се струват по-твърди от фабричните, но и по-комфортни от спортните такива. Взех ги по препоръка на двама майстори... Удачен вариант ако искаш нещо по-стегнато, но не си убеден в спортното окачване. Успех
С въпросните Каяба-екселДжи съм отзад и возят прилично, доста по стегнато от оригиналните (SportSuspensionSettings), но са доста по "меки" от спортните!
Каяба мисля че предлагаха за отзад gas-adjust( или там както се пише), които мисля че са регулируеми.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2