Хидравлична помпа вие отново
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323Ci
Хидравлична помпа вие отново
Здравейте колеги ,
стана ми като навик вече да сменям хидравлични помпи и да вият и те, след поредния опит помпата спря да вие за 2 месеца.
И ето че вчера пак почна да вие помпата с което вече станах психически нестабилен.
Въпроса ми е дали да пробвам да сменя пак маслото и с какво масло да го сменя, и има ли вероятност проблема да е някаде в маркучите и помпата да остава без масло ?.
Или да я закарам на някой читав майстор в Пловдив / препоръчайте/
Благодаря отново !
стана ми като навик вече да сменям хидравлични помпи и да вият и те, след поредния опит помпата спря да вие за 2 месеца.
И ето че вчера пак почна да вие помпата с което вече станах психически нестабилен.
Въпроса ми е дали да пробвам да сменя пак маслото и с какво масло да го сменя, и има ли вероятност проблема да е някаде в маркучите и помпата да остава без масло ?.
Или да я закарам на някой читав майстор в Пловдив / препоръчайте/
Благодаря отново !
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Re: Хидравлична помпа вие отново
Виждам, че си писал Пловдив, ама истината е в София в ТУ. Мисля при първа възможност да ги посетя хората. Те са си инженери, не са квартални майстори. Само добри отзиви съм чувал.
- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговора колега, но бях сега при един сервиз който е само за рейки и помпи и човека супер интелигентно ми обясни, че има 3 варянта
1- Да вие от помпата - Мери се налягането и ако е под 80 бара е от нея
2- да се е нарушила вътрешноста на маркучите за високо налягане и да вие от тях.
3- да навлиза от някаде въздух в системата и от там да се получава виенето на помпата.
В понеделник/вторник ще го посетя и ще пиша дали имам решение на проблема !
2- да се е нарушила вътрешноста на маркучите за високо налягане и да вие от тях.
3- да навлиза от някаде въздух в системата и от там да се получава виенето на помпата.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
sh1n3 написа:...
Колега, какво стана, има ли някакво развитие с помпата?
- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
Ами вчера взех хидравличен маркуч за високото налягане, но за съжаление не се промени. Сега евентуално пак ще сменям помпа което вече ме побърква честно!
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Колега през същите мъки минах и аз,но с е39 (хидравличната система е същата на м52),смених 2 рейки и 3 помпи и не се оправи,накрая всички маркучи чисто нови+казанче,промивка на системата,но и новата помпа разбирасе се беше износила и отидох при жан в младост и той реши проблема с негова помпа рециклирана за 150лв
Съветът ми е да смениш маркучите,казанчето с нови след като си промил цялата система и да мислиш за друга помпа чак след това 

/// 6>4

- CTORH
- младши ентусиаст
-
Е добре, защо постоянно сменяш тея помпи?
Тея работи проверихте ли ги и ако сте ги проверили в помпата ли е излезнало, че е проблема? То не може така до безкрай да се сменят помпи.
sh1n3 написа:... бях сега при един сервиз който е само за рейки и помпи и човека супер интелигентно ми обясни, че има 3 варянта
...
Тея работи проверихте ли ги и ако сте ги проверили в помпата ли е излезнало, че е проблема? То не може така до безкрай да се сменят помпи.

- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
Ами поради причината че, човека който каза пробвай да смениш маркуча е в отпуск сега каза, ако не се оправи тогава ще замерваме помпи и прочие. Но смятам че колегата правилно е направил че е сменил абсолютно всичко. Защото като има нещо нередно то може да бъзика и другите компоненти на системата.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Когато моята помпа започна да вие направо си взех втора употреба и си я сложих. Да чукам на дърво, до сега не съм имал проблеми с "новата".
- CTORH
- младши ентусиаст
-
E чак и маркуча да го сменям с нов малко прекалено ми идва, имайки предвид, че тоя маркуч нов струва 400лв.
Но след като попаднах на това видео се убедих, че наистина и казанчето трябва да се смени. Преди си мислех, че това, че имало филтърче в казанчето са глупости, мислех, че е просто някаква цедка, но явно си е точно филтърче и като всеки филтър си иска подмяна. А промивката е ясна, аз и есента като си сменях хидравличното масло направих промивка и то доста добра, а и самото казанче го киснах в коресилин, но помпата си вие. Та може би и тя е за смяна.
Ако я сменям мисля да сложа LF-30, уж я дават по-мощна и по-здрава, но ще трябва да си купя и маркуча за виското налягане.
Доколкото разбрах от видеото захващането на помпите към двигателя е еднакво, но нека все пак, ако някой я е правил тая смяна да каже дали всичко си е плъг-енд-плей (изключая маркуча)? 

Ако я сменям мисля да сложа LF-30, уж я дават по-мощна и по-здрава, но ще трябва да си купя и маркуча за виското налягане.

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
аз отидох в една фирма и ми направиха маркуча за високо налягане за 26лв,говоря за правилните накрайници,маркуч и изработването
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
колеги някакво развитие по темата .че и мен ме мъчи същата работа.... в началото на лятото скъсах оста на оригиналната ЛФ20 и сложих ЛФ30 за късмет кучето не къса оста при толкова бой но взе да вие от 1-2 седмици (маслото е ново) Интересното е като е студена колата няма проблеми.... но загрее ли маслото и се почва яко виене дори като работи на оборот от време на време се усещат едни вибраций от мотора и най вероятно е от нея , че чак и оборотите падат та и гасне понякога
предполагам някой клапан в самата помпа е заминал и се чудя дали може да им се прави профилактика или да не се занимавам и да си търся друга втора употреба....

http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 
2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колеги моята помпа прави това вашата има ли го това явление ?
http://vbox7.com/play:63949f67a4
и волана ми е по тежък..... а е сменено маслото с оригинално на бмв декстрон 2 ли беше забравих.. казанчето е сменяно.. теч няма ..само един маркуч който влиза в радиатора сълзи но не мисля,че там се губи толкова налягане...
П.П вашите помпи имат ли такъв ход на пред на зад ?
и волана ми е по тежък..... а е сменено маслото с оригинално на бмв декстрон 2 ли беше забравих.. казанчето е сменяно.. теч няма ..само един маркуч който влиза в радиатора сълзи но не мисля,че там се губи толкова налягане...
- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
BMW_DRIVER написа:колеги някакво развитие по темата .че и мен ме мъчи същата работа.... в началото на лятото скъсах оста на оригиналната ЛФ20 и сложих ЛФ30 за късмет кучето не къса оста при толкова бой но взе да вие от 1-2 седмици (маслото е ново) Интересното е като е студена колата няма проблеми.... но загрее ли маслото и се почва яко виене дори като работи на оборот от време на време се усещат едни вибраций от мотора и най вероятно е от нея , че чак и оборотите падат та и гасне понякогапредполагам някой клапан в самата помпа е заминал и се чудя дали може да им се прави профилактика или да не се занимавам и да си търся друга втора употреба....
Ами най вероятно при теб проблема е в помпата, поради причината че най-вероятно бъбрековидния ринг вътре си е направил легла и вие. Най добре отиди при някой да я свали, разглоби и погледне. Съответно ще имаш решение дали нова помпа или подлежи на ремонт.
hacker4eto1 написа:Колеги моята помпа прави това вашата има ли го това явление ?
Колега този луфт не е нормален, гарантирам че има проблем. Смятам, че така може да стане беля да счупи ролката/ помпа / и да изхвърли ремъка, а от там.....
- retrolove123
- Потребител
-
- Кара: Bmw 323ci e46
- Мечтае да кара: Bmw M5
Колеги има ли някакво развитие по темата ?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2