Хидравлична помпа вие отново

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323Ci

Хидравлична помпа вие отново

Мнение от sh1n3 » 12 Юли 2013, 12:25

Здравейте колеги ,

стана ми като навик вече да сменям хидравлични помпи и да вият и те, след поредния опит помпата спря да вие за 2 месеца.

И ето че вчера пак почна да вие помпата с което вече станах психически нестабилен.

Въпроса ми е дали да пробвам да сменя пак маслото и с какво масло да го сменя, и има ли вероятност проблема да е някаде в маркучите и помпата да остава без масло ?.

Или да я закарам на някой читав майстор в Пловдив / препоръчайте/

Благодаря отново !

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Re: Хидравлична помпа вие отново

Мнение от raduslaf » 12 Юли 2013, 14:32

Виждам, че си писал Пловдив, ама истината е в София в ТУ. Мисля при първа възможност да ги посетя хората. Те са си инженери, не са квартални майстори. Само добри отзиви съм чувал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sh1n3 » 12 Юли 2013, 15:54

Благодаря за отговора колега, но бях сега при един сервиз който е само за рейки и помпи и човека супер интелигентно ми обясни, че има 3 варянта

1- Да вие от помпата - Мери се налягането и ако е под 80 бара е от нея

2- да се е нарушила вътрешноста на маркучите за високо налягане и да вие от тях.

3- да навлиза от някаде въздух в системата и от там да се получава виенето на помпата.

В понеделник/вторник ще го посетя и ще пиша дали имам решение на проблема !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 06 Авг 2013, 14:31

sh1n3 написа:...
В понеделник/вторник ще го посетя и ще пиша дали имам решение на проблема !

Колега, какво стана, има ли някакво развитие с помпата?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sh1n3 » 07 Авг 2013, 9:41

Ами вчера взех хидравличен маркуч за високото налягане, но за съжаление не се промени. Сега евентуално пак ще сменям помпа което вече ме побърква честно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 07 Авг 2013, 9:52

Колега през същите мъки минах и аз,но с е39 (хидравличната система е същата на м52),смених 2 рейки и 3 помпи и не се оправи,накрая всички маркучи чисто нови+казанче,промивка на системата,но и новата помпа разбирасе се беше износила и отидох при жан в младост и той реши проблема с негова помпа рециклирана за 150лв :kuku: Съветът ми е да смениш маркучите,казанчето с нови след като си промил цялата система и да мислиш за друга помпа чак след това :yes:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 07 Авг 2013, 9:54

Е добре, защо постоянно сменяш тея помпи?

sh1n3 написа:... бях сега при един сервиз който е само за рейки и помпи и човека супер интелигентно ми обясни, че има 3 варянта

1- Да вие от помпата - Мери се налягането и ако е под 80 бара е от нея

2- да се е нарушила вътрешноста на маркучите за високо налягане и да вие от тях.

3- да навлиза от някаде въздух в системата и от там да се получава виенето на помпата.

...

Тея работи проверихте ли ги и ако сте ги проверили в помпата ли е излезнало, че е проблема? То не може така до безкрай да се сменят помпи. :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sh1n3 » 07 Авг 2013, 9:59

Ами поради причината че, човека който каза пробвай да смениш маркуча е в отпуск сега каза, ако не се оправи тогава ще замерваме помпи и прочие. Но смятам че колегата правилно е направил че е сменил абсолютно всичко. Защото като има нещо нередно то може да бъзика и другите компоненти на системата.

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 07 Авг 2013, 11:04

Когато моята помпа започна да вие направо си взех втора употреба и си я сложих. Да чукам на дърво, до сега не съм имал проблеми с "новата".
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 07 Авг 2013, 11:44

E чак и маркуча да го сменям с нов малко прекалено ми идва, имайки предвид, че тоя маркуч нов струва 400лв. :kuku: Но след като попаднах на това видео се убедих, че наистина и казанчето трябва да се смени. Преди си мислех, че това, че имало филтърче в казанчето са глупости, мислех, че е просто някаква цедка, но явно си е точно филтърче и като всеки филтър си иска подмяна. А промивката е ясна, аз и есента като си сменях хидравличното масло направих промивка и то доста добра, а и самото казанче го киснах в коресилин, но помпата си вие. Та може би и тя е за смяна.
Ако я сменям мисля да сложа LF-30, уж я дават по-мощна и по-здрава, но ще трябва да си купя и маркуча за виското налягане. :| Доколкото разбрах от видеото захващането на помпите към двигателя е еднакво, но нека все пак, ако някой я е правил тая смяна да каже дали всичко си е плъг-енд-плей (изключая маркуча)? :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 07 Авг 2013, 17:27

аз отидох в една фирма и ми направиха маркуча за високо налягане за 26лв,говоря за правилните накрайници,маркуч и изработването
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci & E30 327Ti
Мечтае да кара: която вкачи

Мнение от BMW_DRIVER » 13 Сеп 2013, 0:22

колеги някакво развитие по темата .че и мен ме мъчи същата работа.... в началото на лятото скъсах оста на оригиналната ЛФ20 и сложих ЛФ30 за късмет кучето не къса оста при толкова бой но взе да вие от 1-2 седмици (маслото е ново) Интересното е като е студена колата няма проблеми.... но загрее ли маслото и се почва яко виене дори като работи на оборот от време на време се усещат едни вибраций от мотора и най вероятно е от нея , че чак и оборотите падат та и гасне понякога :banghead: предполагам някой клапан в самата помпа е заминал и се чудя дали може да им се прави профилактика или да не се занимавам и да си търся друга втора употреба....
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо :D

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 13 Сеп 2013, 7:54

Колеги моята помпа прави това вашата има ли го това явление ?
http://vbox7.com/play:63949f67a4
и волана ми е по тежък..... а е сменено маслото с оригинално на бмв декстрон 2 ли беше забравих.. казанчето е сменяно.. теч няма ..само един маркуч който влиза в радиатора сълзи но не мисля,че там се губи толкова налягане...
П.П вашите помпи имат ли такъв ход на пред на зад ?
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sh1n3 » 13 Сеп 2013, 10:54

BMW_DRIVER написа:колеги някакво развитие по темата .че и мен ме мъчи същата работа.... в началото на лятото скъсах оста на оригиналната ЛФ20 и сложих ЛФ30 за късмет кучето не къса оста при толкова бой но взе да вие от 1-2 седмици (маслото е ново) Интересното е като е студена колата няма проблеми.... но загрее ли маслото и се почва яко виене дори като работи на оборот от време на време се усещат едни вибраций от мотора и най вероятно е от нея , че чак и оборотите падат та и гасне понякога :banghead: предполагам някой клапан в самата помпа е заминал и се чудя дали може да им се прави профилактика или да не се занимавам и да си търся друга втора употреба....

Ами най вероятно при теб проблема е в помпата, поради причината че най-вероятно бъбрековидния ринг вътре си е направил легла и вие. Най добре отиди при някой да я свали, разглоби и погледне. Съответно ще имаш решение дали нова помпа или подлежи на ремонт.

hacker4eto1 написа:Колеги моята помпа прави това вашата има ли го това явление ?
http://vbox7.com/play:63949f67a4
и волана ми е по тежък..... а е сменено маслото с оригинално на бмв декстрон 2 ли беше забравих.. казанчето е сменяно.. теч няма ..само един маркуч който влиза в радиатора сълзи но не мисля,че там се губи толкова налягане...
П.П вашите помпи имат ли такъв ход на пред на зад ?

Колега този луфт не е нормален, гарантирам че има проблем. Смятам, че така може да стане беля да счупи ролката/ помпа / и да изхвърли ремъка, а от там.....

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 323ci e46
Мечтае да кара: Bmw M5

Мнение от retrolove123 » 14 Авг 2014, 14:55

Колеги има ли някакво развитие по темата ?

Следваща

Назад към E46