Загуба на антифриз

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325DА touring

Загуба на антифриз

Мнение от kkrumov » 09 Юли 2013, 19:48

Здравейте, колеги!

Днес ми светна лампата за антифриза и трябваше да долея около литър и малко вода, за да се вдигне пръчката. Малко предистория- през май месец (малко след като станах собственик на моето БМВ) на път от Бургас към София ми светна отново лампата на около 60 км от София. Оказа се, че ми се счупила главата на горната пластмасова пробка и изхвърля антифриз. Прибрах се до първата бензиностанция и долях около 1 литър и половина вода. През целия път температурата на двигателя не мръдна от перфектната среда. След около седмица забелязах, че има някакъв теч под колата и я закарах да проверят от къде е, но след като разглобиха половината предница не се видя никъде нити капка. Колата стоя един ден в този сервиз без да потече, карах я и отново се върнах да проверят, но отново нямаше нищо. От тогава няма и видими течове по колата, но днес отновво трябваше да доливам вода. Имате ли някакви идеи, какво мобе да се случва. Питам тук, защото ми е неудобно да отида в сервиза и да им кажа, че губи антифриз, като предходния път и аз гледах и не видях наистина никъде нищо да тече.
Колата БМВ 320 Д е46 2002 г.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Загуба на антифриз

Мнение от Kris » 09 Юли 2013, 22:35

Ако има теч от пропки, маркучи и т.н. ще си проличи дори и да се е изпарил антифриза оставя следи и ще разберете от къде е бил теча. Имай предвид че сигурно е малка цепка или пукнатинка щом е минало толко време.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kkrumov » 10 Юли 2013, 9:33

Благодаря за отговора. А има ли къде да се губи антифриза по системата, ако приемем, че не изтича?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 10 Юли 2013, 10:16

Има, но досега щеше да си разбрал...При теб явно изтича навън. Сваляйте корите на канал, палиш, заставаш под колата и чакаш, както е казал колегата горе ще има следи от къде тече. Ако не тече на запалена, като загрее гасиш и пак чакаш и дебнеш. Антифриза трябва да ти е червен. Гледай казанчето, термостата, виж около охладителя на който стои малкият термостат. Успех!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kkrumov » 10 Юли 2013, 10:19

Вече я минах тази процедура със свалянето на корите и проверката, но явно се налага отново да се повтори. Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 10 Юли 2013, 11:40

И при мен така изчезва и да ви кажа е ебаси загадката от съма си време. Междудругото при мен е син антифриза. Защо е проблем?

Потребител
Аватар
Кара: '01 330d

Мнение от LoadBoy » 10 Юли 2013, 12:15

при мен освен от термостата на EGR-a се оказа,че губи по-малко течност и от ето този щуцер:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35 - номер 9 от диаграмата

пробвах да го уплътнявам със силикони ала бала,но явно с времето самата контактна повърхност се извривява и изпуска.пробвай да го смениш,30тина лева е.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 10 Юли 2013, 12:34

Проблем е ако антифриза е син и не е бмв антифриз(бмв антифриза е с качествата на червения,но е син)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 10 Юли 2013, 15:08

LoadBoy написа:при мен освен от термостата на EGR-a се оказа,че губи по-малко течност и от ето този щуцер:

пробвах да го уплътнявам със силикони ала бала,но явно с времето самата контактна повърхност се извривява и изпуска.пробвай да го смениш,30тина лева е.

Е това не е ли трипътниа дето всички сменяме наред?

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i 00'
Мечтае да кара: M5

Мнение от Rubik777 » 10 Юли 2013, 15:49

И при мен ги има точно същите симптоми. 2 пъти в годината доливам по литър-литър и нещо антифриз. Имам теч под колата, освен това от парното понякога мирише на антифриз. Не може да се разбере от къде е . Вече си карам с туба антифриз в колата и ако се наложи си доливам. Като е толкова рядко не е кой знае каква беда, но пак е неприятно.

Потребител
Аватар
Кара: '01 330d

Мнение от LoadBoy » 10 Юли 2013, 17:10

mistyrain написа:
LoadBoy написа:при мен освен от термостата на EGR-a се оказа,че губи по-малко течност и от ето този щуцер:

Е това не е ли трипътниа дето всички сменяме наред?

амииии....може и това да е :yes:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Юли 2013, 22:13

Гледай да търсиш теча на студена кола - на топъл мотор водата/антифриза много бързо се изпарява и може да не го видиш, особено ако търсиш известно време.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 10 Юли 2013, 22:16

Незнал дали се прави при антифриза, но при климатиците се прави следната процедура. Вкарва се оцветител в системата, караш един ден и после на тъмно с UV лампа и си светка там където има теч.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Юли 2013, 22:19

Същия оцветител може да се сложи и в антифриза и така ще се види къде тече.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 11 Юли 2013, 6:38

mistyrain написа:И при мен така изчезва и да ви кажа е ебаси загадката от съма си време. Междудругото при мен е син антифриза. Защо е проблем?

И при мен антифриза е син и си доливам син,защото и при мен губи и неможем да разберем от къде.За около 500км доливам 300 грама.Сълзаше от разни места (всеки път различни),оправяхме ги и пак си губи.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
The Power of Dreams!

Следваща

Назад към E46