Моля за помощ-странен пушек

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 318 i-2004г.

Моля за помощ-странен пушек

Мнение от jean11 » 18 Май 2013, 18:23

Дано получа някакъв разумен съвет или мнение,само на вас колеги се надявам :bowdown:
Става въпрос за следното:баварчето -фейслифтово 143кс, бензин, стои в гараж и поради факта ,че имам служебна го ползвам рядко.Не,че не ми се кара и не ми е кеф-напротив,влюбен съм в колицата,но нали се сещате :D .Та вече няколко пъти ми се случва като я запаля и подпушва в моторното.Първият път се изплзших много-викам си ГОРЯ :banghead: .Изгасям и вдигам капака ,ама пушекът се разнесъл.Днес пак така,но не изгасих мотора и вдигнаха капака-то какво да разбера от тези кори,но определено от към мотора пуши.Изгасих и пак запалих -няма и помен от дим.И минах 300км и няма проблем.И всеки път е така -само първият път пуши и то след като не съм я палил 4-5 дни...Какво ли може да е?Не мога да определя по миризмата,ако е кабели щеше да изгори до сега,апо таблото нищо не показва проблем.Нямам катализатор ,нещо колекторите да не са?Уф,аман вече...

Потребител
Аватар

Re: Моля за помощ-странен пушек

Мнение от jean11 » 20 Май 2013, 16:30

Хм,явно няма интерес и не получавам ссъвет.Тази сутрин видях със сигурност ,че е от колекторите...ама как и защо така -не знам.То чак се позапушва и в купето ,а пък и да гледаш ,че изпод капака ти излизат пушеци на талази като от комин на ТЕЦ,не е приятна.Тръпна да не се запаля или пък още по-зле да ме види някой съсед и да каже:ебахти и скапаното БМВ :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 20 Май 2013, 20:07

Колега,погледни си гарнитурата на капака на клапаните или уплътнителния пръстен на вакуум помпата отзад на двигателя,под легена с филтъра за купето.Това са двете места от където ако имаш теч на масло,то попада върху колекторните тръби и дими!

Потребител
Аватар

Мнение от jean11 » 20 Май 2013, 23:13

Такъв съвет получих и на лични...БЛАГОДАРЯ,ще се насоча към тази вакум помпа.

Назад към E46