Как да преценя дали тампоните на стаб. щанга за заминали
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Как да преценя дали тампоните на стаб. щанга за заминали
Проблема е че имам едно много слабо потропване като карам по неравности. По колата са сменени доста неща, носачите са рециклирани, биалетките са сменени.Бях на реглаж, където щяха да разберат ако има нещо по накрайниците.
Остава нещо да не са читави въпросните тампони, струват ми се много меки, но не знам дали са за смяна. Остана ли нещо друго от което може да потропва леко по неравности?
Остава нещо да не са читави въпросните тампони, струват ми се много меки, но не знам дали са за смяна. Остана ли нещо друго от което може да потропва леко по неравности?
- peshobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M1
Re: Как да преценя дали тампоните на стаб. щанга за заминали
Вдигаш на крик клатиш щангата ако има луфт значи са за смяна.
Точно още десетина неща могат да потропват . Амортисъори ,тампони на амортисъорите, рейка ,носачи,шарнири...
Закарай колата на някой доверен сервиз и ще се реши проблема .
Закарай колата на някой доверен сервиз и ще се реши проблема .
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не знам защо масово хората мислят, че на реглаж работниците виждат какво е състоянието на ходовата част. Реглажът е едно, диагностиката е нещо съвсем различно. Така че отиди да ти прегледат всичко по предницата. Иначе тия тампони по принцип се вижда като са заминали. Не са и скъпи, така че нищо не пречи да си ги смениш. Но тропането действително може да идва от много други места.
Ясно, ще отида да я прегледат изцяло. Нещо обаче тия тампони ми се струват съмнително меки и ще ги сменя за всеки случай.
Колега ,ако са меки тампоните ,това не бива да те притеснява
Признака за износени тампони е ако има луфт/хлопат/ в щангата /тръбата/ .
Един съвет : преди години ,когато карахме ладите , при износени тампони на стабилизиращата щанга набивахме дървени летвички между тампона и щангата с цел да уплътни . Със сигурност звучи смешно тази манипулация на БМВ .
Обаче щом си ги заплюл тези тампони , свали кората под мотора ,за да имаш пространство за действие, набий нещо ,което да уплътни луфта между щангата и тампона-те . Например дръвче,клечка,летвичка и т.н.
Покарай няколко километра -тестово и виж дали има разлика .
Знам ,че съвета ми е примитивен ,но работи !
Признака за износени тампони е ако има луфт/хлопат/ в щангата /тръбата/ .
Един съвет : преди години ,когато карахме ладите , при износени тампони на стабилизиращата щанга набивахме дървени летвички между тампона и щангата с цел да уплътни . Със сигурност звучи смешно тази манипулация на БМВ .
Обаче щом си ги заплюл тези тампони , свали кората под мотора ,за да имаш пространство за действие, набий нещо ,което да уплътни луфта между щангата и тампона-те . Например дръвче,клечка,летвичка и т.н.
Покарай няколко километра -тестово и виж дали има разлика .
Знам ,че съвета ми е примитивен ,но работи !
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Колега и при мен има едно тропане от десния край.Оказа се,че лагера който е отгоре на стержена на амортисьора е разбит и самия амортисьор е изтървал.Сменихме ги и на 80% тропането изчезна,защото преди се чуваше доста а сега намаля значително,но пак се чува при някой неравности,предимно по малки дупки.Чува се нещо като хлопане и сякаш хлопа цялата предница.Утре ще ходя да търсим от какво може да е това хлопане.
The Power of Dreams!
При мен се оказа, че проблема е от шарнирите на единия носач. Остана да ги сменя и дано всичко е наред след това.
8 мнения
• Страница 1 от 1