BMW scan 1,4 full Презапояване pin за Ike за е46 в Пловдив?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e46 320d
Мечтае да кара: само BMW

BMW scan 1,4 full Презапояване pin за Ike за е46 в Пловдив?

Мнение от dinogi20 » 06 Апр 2013, 23:14

Здр, Колеги закупих си Bmw scanner 1.4 ot sklad66. Обясниха ми, че ако искам да кодирам IKE контролера на e46 трябва да се презапоят пиновете понеже така в момента немогадаси активирам On bord compслед като монтирах гонга.
ПРикачвам снимка сразяснението от склад-а, но нещо немога да разбера за какъв генератор се говори ето я снимката -->
е46І-IKE.JPG

А това е снимка на обд буксата на скенера и немога да разбера понеже тя е 16пинове кое къде да се презапой естествено не от мен а електротехник -->
2013-04-06-110.jpg

2013-04-06-111.jpg

Ако някой колега ми обесни за дамогадаобесня какво искамда се направи по скенера човека, който ше ми го запоява!
От първата снимка на буксите black andWhite немогада разбера , на какво съотвества там е покана букса с 26 пина ? Или ако кажете, че със скенера и грамотен електротехник ще разбере какво искам да мога да правя с него и ще го презапои е перфектно. Въпроса е дали след това ще могат дасе изпълняваткоманди в други контролери и прочетох че пин7 и 8 се свързват с жичка ето така за опцийте в EWS-a относно това свързване нямам коментар и аз мога да го направя но няма да рискувам за да не стопя платката -->
е46І-IKE.JPG

Ако има колега от Пловдив, който го е правил и не мисля, че ако го е правил и преди би отнело повече от 5 мин да ми пише Л.С с контакти да се разберем кога и къде да отида за да направим манипулацията с пиновете.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: BMW scan 1,4 full Презапояване pin за Ike за е46 в Пловд

Мнение от oci » 07 Апр 2013, 10:50

Колега ти си в голяма заблуда нищо не трябва да запояваш скенера си работи така както са ти го дали, щом искаш да активираш борд компютъра просто влизаш със скенера в таблото и после в coding, там слагаш отметка на борд компютър и записваш промените.
Тези снимки със схемите които си постнал, първата е с буксите на таблото за захранване на самото табло, а втората е за евс-а, но те не ти вършат работа.
Аз работя със същия скенер от Склада и няма проблем кодира всичко без проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 08 Апр 2013, 0:42

А провери ли това, което ти казах, дали на 1 пин на буксата на ключа за мигачите има кабелче? :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от itftaekwondo » 02 Мар 2016, 20:01

Здравейте, колеги. Гледам, че темата е малко стара и се извинявам, ако не е тук мястото., ама аз имам такъв проблем, че нямам кабелчето .. гледам по снимки , че трябва да бъде жълт с червено. Тук https://www.bmwgm5.com/bmwgm5/E46_IKE_Connections.htm до колкото разбрах кабелчето трябва да отиде в 13-ти пин на бялата букса.. пусках кабел опитвах се, мъчих се и не става .. Борда ми е отключен, защото при +3 градуса започва да ми показва температурата .. Гонг нямам, ако е от значение .. моля ви за помощ, какво трябва да направя ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 08 Мар 2016, 10:33

От къде го пускаш кабела?
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

Потребител
Аватар

Мнение от itftaekwondo » 21 Мар 2016, 23:17

От лостчето с БК ?