СПЕШНО !Моля за помощ !

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

СПЕШНО !Моля за помощ !

Мнение от djon » 06 Апр 2013, 16:26

Здравейте Приятели ! От скоро съм в този форум ,но почти всичко съм изчел на тема БМВ особенно, след като преди 2 месеца купих такова/320д-2004г.автоматик/.Проблемът е следният:колата не дърпа както трябва/бая се замисля/ ,и някой път вдига обороти до към 4000-4300 като бръмчи и бавно ускорява и чак тогава се изтрелва . Има моменти ,когато колата върви идеално ,но в по-вечето пъти се забавя ,а на един не много голям баир по магистралата стигаше до 130км. и се чува бръмчене на двигателя ,а едва набъбваше скоростта до към 140км.След това по надолнището стигнах 160км/ч и сякаш дотук беше, започна пак бавно да пълзи скоростта нагоре и имах чувството че краят ще е на 180км.
От всичко изчетено се замислям да не е дебитомер :( !
Искам да помоля някой Колега ,който е от Варна и има възможност да направим тест със замяна на тая част/естествено ще почерпя :bchug: / или да ми препоръчате някой спец от града,защото там където ходих не откриха нищо !

може да ми пишете на Л.С. или в темата !

Благодаря на всички предварително !
Последна промяна djon на 08 Апр 2013, 23:26, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 TOURING 3.0D

Re: Моля за помощ !

Мнение от Tsaneff » 06 Апр 2013, 17:43

Колега, имах абсолютно същия проблем с една е34 тдс. Така и не разбрах от какво е, защото я купиха. Все пак не беше фатално, защото не го правеше винаги. Момента, в който започваше да се чуди, с времето се научих, отпусках педала на газта така, че да забие муцуната, след това подавах пак газ и тръгваше. Интересно ми е при теб има ли ефект това? Ще следя темата с интерес :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от djon » 06 Апр 2013, 19:25

Точно така правя и аз,но това ме дразни.А и установих ,че като загрее проблема се задълбочава :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 06 Апр 2013, 19:47

djon написа:Точно така правя и аз,но това ме дразни.А и установих ,че като загрее проблема се задълбочава :dunno:

Колега за да нетърсиш друг дебитомер,изключи твоя от буксата и покарай ако е от него колата ще отлети и няма да има прекъсвания и т.н. успех :) Другото, което ще те посъветва всеки друг ,тук, направи качествена диагностика с човек който е в час за да може да видите и живите данни на колата по време на движеие :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от djon » 06 Апр 2013, 23:15

Мисля ,че в единия сервиз разкачиха дебитомера и резултат за подобрение ми споменаха ,че няма ...,а и доколкото четох във форума това не давало резултат....и какво правим !?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Апр 2013, 11:41

Ако дебитомера ти е заминал - при откачане трябва да има голяма разлика. Мани ги тия работи с откачане в сервиз и само гледане - не става така.

И мини на една диагностика като хората и кажи какви грешки излизат.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 07 Апр 2013, 21:24

Вижте и катализаторите в какво състояние са, ако има.
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от djon » 08 Апр 2013, 14:47

Здравейте ! Сега се връщам от сервиз ,но за жалост програмата им за диагностика /DIS/ се бе скапала,но момчетата разкачиха буксата на дебитомера и се качих да пробвам и за ужас колата направо не вървеше , след това пробваха вакум клапана на турбото и казаха че нещо не им харесва та вързаха вакума директно на турбото , закачиха буксата на дебитомера ,но колата нямаше промяна/или една идея ми се стори ,че по дърпа/ . След ,като въстановиха всичко махнаха вакум маркуча на ЕГР-а и го затапиха с една съчма.Качих се за тест и чудо ...,колата тръгна да върви значително по-добре/даже много по-добре/ , но знам че това не е предела :!:
Оставиха ми изолиран ЕГР и казаха да отида ,когато имат работеща програма за тест.Не знам добре ли е да се кара така и какво да правя за нататък :help:

Благодаря на всички,които искат да помогнат !!!

Потребител
Аватар

Мнение от djon » 08 Апр 2013, 23:23

И двата катализатора ги няма,премахнати са и вихровите клапи,направена е диагностика на турбото и интеркулера и са сменени всички вакум маркучи,,,,кажете още какво да направя !? Не отчита грешки в компа ...,да не излезе скоростна кутия :cry: :cry: :cry:

Потребител
Аватар

Re: СПЕШНО !Моля за помощ !

Мнение от djon » 09 Апр 2013, 22:19

Колеги,какво става !? Нали това е форум да си помагаме!?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 10 Апр 2013, 8:09

Може да се кара без ЕГР, има теми прочети ги. :) Няма страшно!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Потребител
Аватар

Мнение от djon » 12 Апр 2013, 10:42

Разбрах,изчетох почти целият форум,но проблема не е решен на 100% :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 12 Апр 2013, 14:26

направи един ресет на скоростната кутия щом мислиш, че е от нея - да видиш дали има ефект. (потърси във форума как става)

аз на твое място бих намерил човек(говорим за човек, не сервиз), който е наясно с нещата и има софтуер, да я закачи и да видите какво точно се случва с живите данни по време на движение, когато се изявява проблема. Това е начина - всичко друго е празни приказки и догадки. Може да направите и един профилактичен ъпдейт на софтуера, така или иначе идеите си ги изчерпал.

За мен е нещо свързано с турбото, след като от веднъж се изтрелва. А между другото нали е обслужена колата, филтър на картерните също си сменил предполагам?

Не може да няма светило от форума за гр. Варна. Потърси.

Потребител
Аватар

Мнение от stanislav_109 » 12 Апр 2013, 20:35

здравеи аз имам също 320 D автомат 2004 год купих я преди 3 месеца и имах абсолютно същия проблем още като я взех оказа се че имам разменени вакум маркучи на ЕГР - клапана но за всеки случаи ми го почистиха и колата тръгна без забелешки
За да ресетнеш скоростната кутия даи колата на контакт и натисни педала на гаста до долу за 30 секунди и после я запали

Потребител
Аватар

Мнение от djon » 12 Апр 2013, 22:51

stanislav_109 написа:здравеи аз имам също 320 D автомат 2004 год купих я преди 3 месеца и имах абсолютно същия проблем още като я взех оказа се че имам разменени вакум маркучи на ЕГР - клапана но за всеки случаи ми го почистиха и колата тръгна без забелешки
За да ресетнеш скоростната кутия даи колата на контакт и натисни педала на гаста до долу за 30 секунди и после я запали

Здравей ! ЕГР клапана ми го изолираха и колата тръгна много по-добре,но не и на 100%. Турбото ,бе дадено на преглед и профилактика и се оказа в перфектно състояние.Бяха сменени всички вакум маркучи по т.пътищата и почистен интер кулера,нямам катализатори ,премахнати вихрови клапи и още безброй работи и куп разходи :cry: .
Кажи ми ,какво имаш впредвид ,че имаш разменени вакум маркучи на ЕГР !? ...не ми стана ясно

ПОЗДРАВИ !!!

Следваща

Назад към E46