отказ на работа на автопилот

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325i e 46
Мечтае да кара: M3

отказ на работа на автопилот

Мнение от te4o90 » 05 Апр 2013, 15:02

някои може да ми кажи защто като натисна бутона да пусна автопилота не работи не се вкл.
светят ми лампите на таблото за ASC ABS и рачната тожа е след удар смених датчика които ми казаха че прави проблем но пак светат и след смяната на датчика отказа и автопилота :(
Последна промяна te4o90 на 08 Апр 2013, 22:53, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: отказ на работа на автопилот

Мнение от iv4o9999 » 05 Апр 2013, 20:13

е дай малко инфо де, от кога така, има ли нещо което се е случило и от тогава да не работи, работил ли е някой, въпроса ти подобен на този: защо не ми работи телевизора. отговор: защото се е повредил :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 06 Апр 2013, 0:01

te4o90 написа:някои може да ми кажи защто като натисна бутона да пусна автопилота не работи не се вкл.

Първо се включва с бутона, а активирането му става с копчето "+". :yes:
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 06 Апр 2013, 14:50

Ако имаш проблем с АБС/АСЦ/ДСЦ може да не можеш да включиш автото. Свети ли лампа за проблем? И въобще като натиснеш I светва ли индикацията на таблото (зеления километраж) ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Апр 2013, 0:52

te4o90 написа:някои може да ми кажи защто като натисна бутона да пусна автопилота не работи не се вкл.

Ако никога не ти е светвала зелената лампа може волана да е сложен само за украса и да не е вързан мултифункцията, работи ли ти управлението на музиката и светят ли бутоните :?: Ако светва зелената лампа за автопилота, но не тръгва т.е не подържа скорост най-често проблема е в някоя от машинките на съединителя или на спирачката, но ще ти трябва диагностика да установиш коя е точно.

Потребител
Аватар

Мнение от te4o90 » 08 Апр 2013, 19:28

ами преди месец се бласнах ама не сам засегнал двигателя само ходовата част ... даже зелената лампа на таблото ен свети скоро отказа светат ми лампите за ASC ABS и рачната ми свети а сам сменил датчика които ми казаха че не работи :( :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 09 Апр 2013, 17:18

te4o90 написа:ами преди месец се бласнах ама не сам засегнал двигателя само ходовата част ... даже зелената лампа на таблото ен свети скоро отказа светат ми лампите за ASC ABS и рачната ми свети а сам сменил датчика които ми казаха че не работи :( :(

e тогава със сигурност ти трябва диагностика да се види защо не работи абс-а и след това да се види автопилота но явно проблема е общ , провери си първо всички бушони за да не свети зелената лампа или ти е изгорял бушон или пък е прекъсната връзката между волана и ДДЕ-то.

Потребител
Аватар

Мнение от te4o90 » 09 Апр 2013, 17:22

сега бях при маистора кабела ми за АSC I ABS които смених не бил сащия утре ще сложим новия и ми каза че за това ми отказва и автопилота дано се оправи.....

Назад към E46