Първоначални консумативи за смяна
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- VoiD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136 к.с
Първоначални консумативи за смяна
Здравейте,
Утре си купувам е46 320d 2001 и тъй като ми е първия дизел до момента искам да ме посъветвате дали има някакви по-различни консумативи от бензина, които са задължителните за смяна при покупка и да ме посъветвате за марка съответно. Знам че има един филтър за подмяна за подкартерните газове (пуши малко при палене и предполагат, че е от това но след 2км спира пушенето). Благодаря предварително.
Утре си купувам е46 320d 2001 и тъй като ми е първия дизел до момента искам да ме посъветвате дали има някакви по-различни консумативи от бензина, които са задължителните за смяна при покупка и да ме посъветвате за марка съответно. Знам че има един филтър за подмяна за подкартерните газове (пуши малко при палене и предполагат, че е от това но след 2км спира пушенето). Благодаря предварително.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Първоначални консумативи за смяна
филтъра за картерни газове както си споменал, стандартно обслужване - масло Мотул бих ти препоръчал 5W30, филтри въздух купе, гориво, като за горивото е под седалката, провери си пистовия ремък, обтяжните ролки и демферната шайба, има опция и тези компоненти да са за смяна но трябва да прецениш според състоянието.
предполагам че щом ще я купуваш вече е минала диагностика и всичко на тема турбо, дюзи, дебитомер е в отлична форма
предполагам че щом ще я купуваш вече е минала диагностика и всичко на тема турбо, дюзи, дебитомер е в отлична форма
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Re: Първоначални консумативи за смяна
VoiD написа:Здравейте,
Това което смених на мойта като първоначален старт в общото ни съжителство е

1. Масло БМВ LL04 5W30;
2. Горивен, маслен и въздушен филтер;
3. Филтер картерни газове;
4. Филтер купе;
5. Ремъци за климатроника и този на водната помпа, динамото и т.н.;
Това са основните неща. Останалите са според конкретното сътояние на колата- ролки, демферна шайба, дискове и накладки, антифриз, спирачна течност, фреон на климатроника и т.н.

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

3 мнения
• Страница 1 от 1