Проблем с консумация на ток при заключена кола

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Проблем с консумация на ток при заключена кола

Мнение от HeBePeH » 30 Мар 2013, 18:24

Здравейте , проблема е описан в заглавието на темата .
Скоро взех е46та и малко след това започна да ми прави този проблем , поразпитах и прочетох няколко теми и всичко водеше до таралежа-ежа :lol: . Акумулатора е нов , ходих да го мерят след като вече беше паднал и запали само с кабели , няма проблеми и при жичкаджия също ходих за утечки някъде , но за момента нямаше никакви и момчето нямаше как да ми помогне . След това се разбрах с колега от форума , който отремонтира проблемните таралежи на климатрониците . Дърпаше ток или тогава поне аз разбирах , като не я карах през уикендите.След ремонта му трябваше ден два да нея карам за да разберем дали е от него . Така се случи , че имах цяла седмица работа с другата кола и 6 дни не карах е46та , перфектния тест цяла седмица не беше пипана и запали от първия път . Всичко беше супер докато снощи на тръгване от работата колата нямаше ток да запали , имаше ток да отворя с централното но не и да запали :shock: :evil: .
Консумацията трябва да е била доста силна и постоянна понеже сутринта нямаше никакви ядове и си я карах .
Някакви предположения какво друго освен ш*бания таралеж дърпа ток при не работеща кола .
По колата всичко си е стоково няма отделни сд-та или други , освен парктроник
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Re: Проблем с консумация на ток при заключена кола

Мнение от stenli_bmv » 30 Мар 2013, 19:25

Колега я сподели марката на акумулаторът :) И ако можеш след като го заредиш на другата сутрин с мултицет го замери да видим какво ще покаже.При нов акумулатор трябва да е 12,9-13.00v.Може да си купил акумулатор който е стоял доста време на склад и от това сега да не държи ток :bchug: Имам доста случаи такива :D

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар

Мнение от HeBePeH » 31 Мар 2013, 13:19

Bosch S5 Silver Plus e акумулатора.
Преди да оправим таралежа ,като беше паднал и след подаване на ток я карах към половин час и го замерихме , човека с акумулаторите каза че всичко си е нормално.
Малко предистория
Държа да отбележа , че като взех колата 2 седмици нямах проблеми след това сложих газ и след 2 дни започнаха мъките .
При първото падане на акумулатора измерихме компа на газта дали не е пуснат на постоянна консумация , но не бяхме я изкачакали да се приспи и на другия ден я закарах в сервиза да го навържат наново . И на следващия уикенд пак беше паднал закараха я отново при газаджийте и казаха че проблема не е от тях . След това вече я закарах да отремонтират и таралежа и 2 седмици нямаше никакви ядове до петък .
Може и случайност да е , но два дни преди да падне наново акумулатора , беше свален да запалим една друга кола и след това върнат на мойта , но клемите са си стегнати първо тях проверих.
.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 31 Мар 2013, 14:58

За да игнорираш таралежа, когато спреш колата, премахни предпазителя и така ще знаеш, че проблема не е в него или пък ще се окаже в него.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар

Мнение от HeBePeH » 31 Мар 2013, 15:03

кой предпазител и къде се намира
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 31 Мар 2013, 18:05

JTD написа:За да игнорираш таралежа, когато спреш колата, премахни предпазителя и така ще знаеш, че проблема не е в него или пък ще се окаже в него.

:yes:
или направо му откачи буксата и карай така няколко дни без таралеж ако не падне акумолатора пак значи проблема е в него.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 31 Мар 2013, 18:34

HeBePeH написа:Bosch S5 Silver Plus e акумулатора.
Преди да оправим таралежа ,като беше паднал и след подаване на ток я карах към половин час и го замерихме , човека с акумулаторите каза че всичко си е нормално.
Малко предистория
Държа да отбележа , че като взех колата 2 седмици нямах проблеми след това сложих газ и след 2 дни започнаха мъките .
При първото падане на акумулатора измерихме компа на газта дали не е пуснат на постоянна консумация , но не бяхме я изкачакали да се приспи и на другия ден я закарах в сервиза да го навържат наново . И на следващия уикенд пак беше паднал закараха я отново при газаджийте и казаха че проблема не е от тях . След това вече я закарах да отремонтират и таралежа и 2 седмици нямаше никакви ядове до петък .
Може и случайност да е , но два дни преди да падне наново акумулатора , беше свален да запалим една друга кола и след това върнат на мойта , но клемите са си стегнати първо тях проверих.

Колега точно от тези Bosch S5 наскоро на един приятел за 3-4дена му пада.После за седмица на паркинг с откачени клеми пак падна :idea: акумулатора е на 1г.

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар

Мнение от HeBePeH » 31 Мар 2013, 21:36

Този е на около 5-6 месеца , някакъв дефект в партидата ли да има ,мога да пробвам с акумулатора от другата кола .
Но иначе 6 дни без каране нямаше проблем с него .
.

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 330 д
Детайли за колата: много глезотиики

Мнение от transmaks » 01 Апр 2013, 9:30

здрасти моита е със същите симптоми само дето моя акумулатор не е бош а варта,но нали ако е таралежа трябва да се чува едно бръмчене от него а и кои бушон е за него :?:
качеството определя разликата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 01 Апр 2013, 12:57

Аз имах същия проблем - падаше ми акумулатора и се оказа, че е перката за охлаждане. Нещо в управлението й се беше прецакало и се включваше 15тина мин след като съм изгасил колата и работеше докато не падне акумулатора. Разбрах го, защото хора от блока ми казаха, че перката е работела много време (докато ме гледаха как ми даваха ток). Също така перката ми излезна на диагностика. Единствения начин да спра перката да работи беше като откача акумулатора за 10тина сек и пак го закача (тогава не знаех кой е бушона на перката :) )

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар

Мнение от HeBePeH » 01 Апр 2013, 13:48

transmaks написа:здрасти моита е със същите симптоми само дето моя акумулатор не е бош а варта,но нали ако е таралежа трябва да се чува едно бръмчене от него а и кои бушон е за него :?:

Да разбирам , че не си я оправил още така ли .
При мен като беше паднал последния път при опит да запаля се чуваше гадното бръмчене , но нали е отремонтиран .
Това с перката е интересно , ще и пуснем една диагностика тези дни , а и мисля да сложа друг акумулатор , нов на 1 месец
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 01 Апр 2013, 22:12

HeBePeH написа:
transmaks написа:здрасти моита е със същите симптоми само дето моя акумулатор не е бош а варта,но нали ако е таралежа трябва да се чува едно бръмчене от него а и кои бушон е за него :?:

Да разбирам , че не си я оправил още така ли .
При мен като беше паднал последния път при опит да запаля се чуваше гадното бръмчене , но нали е отремонтиран .
Това с перката е интересно , ще и пуснем една диагностика тези дни , а и мисля да сложа друг акумулатор , нов на 1 месец

Отремонтиран е, но как :?: презапоиха ли го или ти смениха транзисторите, и как е направен божа работа аз лично като ги правя таралежити си давам гаранция и точно такива съм правил с консумация от тях и не е имало проблем, по-добре ходи при колегата, който ти го е правил да го провери пак, или му откачи буксата или бушона и карай без него няколко дни ако не пада акумулатора проблема е ясен.

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар

Мнение от HeBePeH » 02 Апр 2013, 11:52

Имаше една студено спойка или връзка ( не знам как точно им е наименованието ) и колега я презапои .
Правел е доста таралежи , става дума за NAPSTER , мисля че проблема е нещо друго , трябва и с него да се чуя тези дни. Но ще го пробвам това с буксата на таралежа , те не бяха ли две
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 02 Апр 2013, 13:38

Една е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 02 Апр 2013, 15:13

HeBePeH написа:Имаше една студено спойка или връзка ( не знам как точно им е наименованието ) и колега я презапои .
Правел е доста таралежи , става дума за NAPSTER , мисля че проблема е нещо друго , трябва и с него да се чуя тези дни. Но ще го пробвам това с буксата на таралежа , те не бяха ли две

Има ли консумация от таралежа със презапояване не става всеки път.

Назад към E46