M52B20TU температура на охлад. течност
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
M52B20TU температура на охлад. течност
Опитвам се да намеря из нета една информация, за да видя дали при мен са нормални нещата. По спомен от дискутираното тук, за 4 цил. вите бензин температурата беше около 102 градуса нормалната. За 6 цил. беше около 98. Толкова помня, че съм я мерил и при мен преди...
M52B20TU (двоен ванос 2.0) ми държи около 101 градуса примерно при движение със 100км/ч. При работа на място или пък ако започна да я ръчкам - сваля няколко градуса. Мисля си, че виското може би не работи като хората(в диапазона на оборотите). . Нормална ли е тази температура(101 градуса) според вас или да търся проблем... Който има такава да каже.
Скоро сменях антифриз и това ме накара да пусна 7 тест от скритото меню. Обезвъздушена е както трябва. Поне от пробката до разширителя като отвъртях и тръгна вода(паркирана ъпхил и с парното на 4). Не съм я обезвъздушавал аз...
M52B20TU (двоен ванос 2.0) ми държи около 101 градуса примерно при движение със 100км/ч. При работа на място или пък ако започна да я ръчкам - сваля няколко градуса. Мисля си, че виското може би не работи като хората(в диапазона на оборотите). . Нормална ли е тази температура(101 градуса) според вас или да търся проблем... Който има такава да каже.
Скоро сменях антифриз и това ме накара да пусна 7 тест от скритото меню. Обезвъздушена е както трябва. Поне от пробката до разширителя като отвъртях и тръгна вода(паркирана ъпхил и с парното на 4). Не съм я обезвъздушавал аз...
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: M52B20TU температура на охлад. течност
Ето я темата от Е39 viewtopic.php?f=35&t=332512
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, може да си спокоен- ето какви са възгледите на BMW по въпроса.

- AlexR
- Потребител
-
- Кара: e46 328Ci
Аз съм с двигател м52б28ту повече от 96 градуса не съм я виждал да вдига в града, извън държи около 93 градуса!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
автоматик или ръчка си?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
сега проверих по номер 11517805811 - на m52tu термостата отваря на 97 градуса(поне за моята кола), което ще рече, че ако при теб е същия, трябва и при теб да е толкова температурата минимум. Въпросът е, защо при нормален круиз със 100км/ч при мен вдига 101-102 градуса...? На място си ги държи 99-100. Като пържа пада и под 99... много странна работа. Чистих радиатора от боклуци, антифриза си е точно дозиран, обезвъздушена е. Еба ли му майката... Виското ли да е? Сега на дневен ред мисля да видя дали тъпия датчик за температурата не дава отклонение... Но кое да меря? Директно температурата в разширителя ли?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Два вида са термостатите EU 95оС и 97оС US,но температурата варира от много фактори и затова в нормалния диапазон стрелката седи в средата!Ако мръдне оттам,тогава се филмирайте! 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
dr.peshev написа:Два вида са термостатите EU 95оС и 97оС US,но температурата варира от много фактори и затова в нормалния диапазон стрелката седи в средата!Ако мръдне оттам,тогава се филмирайте!
тогава няма ли да е късно да се филмираме:)
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
sub_eleven написа:dr.peshev написа:Два вида са термостатите EU 95оС и 97оС US,но температурата варира от много фактори и затова в нормалния диапазон стрелката седи в средата!Ако мръдне оттам,тогава се филмирайте!

- sub_eleven
- ентусиаст
-
dr.peshev написа:sub_eleven написа:dr.peshev написа:Два вида са термостатите EU 95оС и 97оС US,но температурата варира от много фактори и затова в нормалния диапазон стрелката седи в средата!Ако мръдне оттам,тогава се филмирайте!
,е има няколко секунди време между средата и червения сектор,но това е ако умре помпата или скъса ремъка!Термостатите по принцип умират в отворено положение(омекват им пружините или се чупят пластмасовите крачета, държащи пружината) и по-често гледаме филма как при спускане стрелката отива към синия сектор!
съгласен съм с казаното, но аз не приемам моето отклонение от номиналното така просто без причина и то кажи речи сме още зима.... Не се знае като се затопли времето, тогава само на ел. перка ли ще карам:)
я кажи къде предлагаш да измеря температурата на охладителната за сравнение? За най-достоверно...
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Има едно старо правило,но мисля че при теб няма проблем!
Ако на място качва температура, а при изръчкване сваля,значи дебита на водната помпа ти е малък!
Ако на място качва температура, а при изръчкване сваля,значи дебита на водната помпа ти е малък!

- sub_eleven
- ентусиаст
-
dr.peshev написа:Има едно старо правило,но мисля че при теб няма проблем!
може би накрая да свикна с мисълта, че няма проблем колата и да не го чепкам тоя въпрос повече..... На място не качва нищо да я иба.
Водната помпа не съм я сменял, нищо чудно да е от пластмасовите перки...
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Вземи сложи една Хепу с олекотени метални ламели,да ти е мирна главата,че твойта няма много живи набори и спи спокойно! 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
dr.peshev написа:Вземи сложи една Хепу с олекотени метални ламели,да ти е мирна главата,че твойта няма много живи набори и спи спокойно!
поръчах я

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2