Малко въпросчета относно Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 323ciA
Мечтае да кара: BMW E92 M3

Малко въпросчета относно Е46

Мнение от cecko93 » 19 Мар 2013, 16:14

Здравейте! Преди да попитам, видях, че има тема за въпроси и съвети относно Е46, но тъй като въпроса ми е по-специфичен, реших да пусна нова тема. Обмислям да си взема въпросното BMW с М54В22 мотор, почти съм сигурен, че искам автомат. Да, наясно съм, че не става за дрифт, но на мен не ми трябва за това. Пък и не мисля, че това би ми попречило да си го пързалям от време на време по кръстовищата, знаете как е :) Питането ми е за двата режима на скоростната кутия(S и M). Интересува ме в ръчен режим от висока към ниска предавка пуска ли междинна газ за изравняване на оборотите както е при по-новите модели? В същия режим, да кажем, примерно съм на 3-та, натискам педала до долу(може с кикдаун или без, както ви по-харесва), ще ми свали ли до 2-ра(или 1-ва, в зависимост от скоростта), или ще продължи ускорението на 3-та все едно съм с ръчка? За зимата - ако му цъкна 2-ра, за да предотвратя превъртане, ще тръгне ли на нея или ще стартира от 1-ва и ще заключи автомата до избраната предавка?(както е на старите автоматици) И последно - в режим S се движа с 50 км/ч в града и връщам газта - колата как ще постъпи: ще освободи от скорост както би направила на D, или ще остане на скорост и ще ги реди една след друга докато спра?(Като автобусите в градския транспорт) Моля да коменират само хора, които карат стептроника или такива, които имат преки впечатления.

Благодаря предварително за времето ви и отново се извинявам, че пускам отделна тема.

Поздрави
Цветослав

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Малко въпросчета относно Е46

Мнение от Dimitroff » 20 Мар 2013, 10:30

Два пъти изчетох темата ти... и на всички твой въпроси има написани отговори във форума - използвай търсачката!

П.с. Тази тема е само за автоматиците:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%B2%D0%B5

Назад към E46