Проблем при палене след по дълъг престой или сутрин на м52

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 328I
Мечтае да кара: E90 330I

Проблем при палене след по дълъг престой или сутрин на м52

Мнение от d_s_d2005 » 17 Мар 2013, 23:09

Здравей те колеги
Моля за идеи относно следният проблем. При сутрешно палене на автомобила мотора тресе много за около 15-20 секунди. От време на време при потегляне няма и мощност. Какво съм направил до момента:
1. Закачане с инпа няма кодове всички параметри нормални.
2. Замерване компресия 13.5-14.0
3. Сваляне на дюзите и почистване във ваничка с ултразвук
4. Сменени запалителни свещи
До момента няма никаква разлика.
Като изключим този проблем автомобила е ок. При загрял мотор работи и пали безупречно.
Не знам как да замеря налягането на бензина в реиката.
Последна промяна d_s_d2005 на 27 Мар 2013, 21:30, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем при палене след по дълъг престой или сутрин на м

Мнение от Kris » 17 Мар 2013, 23:19

Клапана за картетните газове как е? Може да смуче въздух от там или от някой от маркучите и като пизагрее от топлината да уплътнява и фа не прави проблем.

Sent from my Sony Xperia S using Tapatalk 2

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 17 Мар 2013, 23:38

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d_s_d2005 » 17 Мар 2013, 23:43

Ами смених го още при покупката както и всички филтри масла водна помпа носачи кормилна рейка външни ремъци и др.
Даже като свалях дюзите смених и о-пръстените, и уплътненията на регулатора на реила.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 18 Мар 2013, 11:20

d_s_d2005 написа:Здравей те колеги
Моля за идеи относно следният проблем. При сутрешно палене на автомобила мотора тресе много за около 15-20 секунди. От време на време при потегляне няма и мощност. Какво съм направил до момента:
1. Закачане с инпа няма кодове всички параметри нормални.
2. Замерване компресия 13.5-14.0
3. Сваляне на дюзите и почистване във ваничка с ултразвук
4. Сменени запалителни свещи
До момента няма никаква разлика.
Като изключим този проблем автомобила е ок. При загрял мотор работи и пали безупречно.
Не знам как да замеря налягането на бензина в реиката.

Колега, сигурен си, че датчика за температурата на антифриза показва правилни стойности, ако не, може да го погледнеш още веднъж
Що се отнася до мерене на налягането на бензина в рейката има един начин- с манометър и най-вероятно ще ти трябва и приставка, която се слага на вентила на бензиновата рейка и към нея се включва манометъра. Ако налягането е високо имаш две възможности- дефектирал клапан-регулатор или запушен, поради някаква причина, възвратен горивопровод. Имах подобен случай, като възвратният горивопровод на една Е34-ка беше прегънат в часта му в резервоара, поради неправилното му закрепване при смяна на бензинова помпа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 18 Мар 2013, 21:51

zvetiko написа:Колега, сигурен си, че датчика за температурата на антифриза показва правилни стойности - при мене е ок
Що се отнася до мерене на налягането на бензина в рейката има един начин- с манометър и най-вероятно ще ти трябва и приставка, която се слага на вентила на бензиновата рейка и към нея се включва манометъра. Ако налягането е високо имаш две възможности- дефектирал клапан-регулатор или запушен, поради някаква причина, възвратен горивопровод. Имах подобен случай, като възвратният горивопровод на една Е34-ка беше прегънат в часта му в резервоара, поради неправилното му закрепване при смяна на бензинова помпа -това обаче ще го пробвам !

Иначе колегата според мене си има мисфайъри като нас :-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 18 Мар 2013, 22:44

А дебитомера как е?! :smoke:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d_s_d2005 » 19 Мар 2013, 9:09

Колеги нямам никакви грешки и всички данни са в норми дебитомер температурни датчици.
Вчера сложих добавка на про тек.
Днес запали много по добре пъти по добре минал съм около 40км в града.
Насочвам се към дюзи но няма от къде да взема други за да пробвам.
в Петък ще меря налягане на гориво така съм решил.
При смяна на свещите съм огледал легла бубини /знам къде и пробиват преди да дадат фира/ лули. Всичко е ок.
Факт след добавката че е по добре ме насочва към дюзи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 19 Мар 2013, 9:40

d_s_d2005 написа:Колеги нямам никакви грешки и всички данни са в норми дебитомер

Гледаш ли му живи данни на дебитомера. Аз правех грешката да правя диагностика на място и грешки нямаше, но се оказа че в движение при ускорение завишава неколкократно нормите за количество подаден въздух.
Пиша всичко това защото до колкото съм запознат дебитомера записва грешка ако не работи, но ако бърка сместа грешки не се записват.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 19 Мар 2013, 18:35

Rosendo написа:
d_s_d2005 написа:...Пиша всичко това защото до колкото съм запознат дебитомера записва грешка ако не работи, но ако бърка сместа грешки не се записват.
Поздрави

Колега, напълно си прав. Това, че не излиза грешка на някой датчик при диагностика не означа ва, че е наред. За това попитах дали стойностите на датчика за температура са реалните.

Насочвам се към дюзи но няма от къде да взема други за да пробвам.

Колега, дюзите нали бяха почистени в ултразвукова вана.

Що се отнася до бобините, дали работят правилно може да се разбере , като се гледа в реално време запалването в цилиндрите с осцилоскоп .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 19 Мар 2013, 19:41

Защо не почнете от елементарните неща,а се вкарвате сами във филми?! :kuku:
Пак питам-дебитомера как е?! - тества се с работещ такъв или като се откачи буксата и колата влезе в сервизен режим(ще запише грешка)
Мотора на 328 е М52 ,а не М54 ?! и не търсете Missfire, ако го има има и записана грешка , за разлика от дебитомера! :mhihi:
Ако случайно не е дебитомер,в което се съмнявам , ще дам 2-ри жокер !
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d_s_d2005 » 19 Мар 2013, 23:53

Здравейте колеги днес преди около час си оправих колата беше голямо лутане но не това е важно.
1. Искам да се извиня за глупостта която съм написал, и която колегата др.Пешев е видял тава дума за м52 а не за м54 :dummy:
2. Но това не значи че с диагностиката не сме влизали правилно. Живите данни бяха ок. Всяка сутрин рано с компа в колата и включвай гледай и какво ли не. Един съсед ме попита ти тва с коп. ли го палиш :oops:
3. Второ виновника е горивна помпа и то малкото парченце от счупената цедка на бензиновата помпа което бе попаднало при ротора дето засмуква бензина на снимките ще видите.
4. Не издържах до петък това ме подлудяваше. Тогава трябваше да мера налягане на бензина.
5. Иначе да си призная след направената профилактика на дюзите има макар и малка разлика особено след поставянето на добавката.

И все пак едно голямо благодаря за насоките който ми дадохте и коментарите който оставихте тук.

Колегите могат да заключат темата мисля че я приключихме.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 20 Мар 2013, 9:59

Колега много ме съмнява това да реши проблема.За да си сигурен че помпата ти работи нормално влез и виж 6-то меню и ако има6 към 20л. гориво,то трябва да е само в дясната страна или така-000200. стойностите в ляво трябва да са само 000.Аз си смених оригиналната помпа защото не искаше да прехвърля нормално горивото от едната страна в другата след като остане към 7-8л.бензин.Сложих нова помпа уж siemens VDO оригинална и след месец работа пак не искаше да прехвърля горивото. На извънградско ми записваше грешки от рода на недостиг гориво бланка 1 и бланка 2. Сега си карам със старата ми помпа и колата си върви добре и не записва грешки само сутрин някои път пали и гасне веднага на вторият път вси4ко е ОК.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d_s_d2005 » 20 Мар 2013, 16:04

Днес запали доста добре едно много леко притрисане в началото докато запали но го отдавам на помпата чакам утре ще ми дойде новата да я сложа и да се успокоя иначе няма прекъсване тръшкане пукане и тресене за около 20-30 сек. Няма забиване при потегляне и броене на цилиндри след като запали. :lol:
Като махнах парчето и я пуснах без да затварям всичко странни звуци издава. :paranoid: Но запали почти веднага. Като качи бензин вече ок. Днес като ходих на обяд без никакъв проблем запали. Доволен съм.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 20 Мар 2013, 16:48

Очевидно в резервоарите се крият доста тайни. ;) Колега, радвам се, че си оправил колата си. :yes:

Следваща

Назад към E46