Монтаж/Демонтаж на дюзи - усилие
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Монтаж/Демонтаж на дюзи - усилие
Здравейте колеги,
От както съм взел колата имам теч от дюзите, който естествено е супер дразнещ. Първо пробвах да мина метър
като смених маркучите за обратната нафта, но не забелязъх никаква промяна(все още има локвички нафта около дюзите). Вчера отидох до Дару кар и си взех номер 14 и номер 23 от следната схема:

Като номер 23 е най-обикновен(на пръв поглед) О-пръстен. Докато номер 14 е сравнително дебела медна дифтунга.
Както може би се досещате вече ще си ги сменям сам, затова основния ми въпрос е след като сменя и сложа обратно дюзите колко да ги стягам? Защото предполагам дюзата натиска дифтунга в леглото на главата, смачква я и по този начин уплътнява. Аз знам(от опит
) че най-лесния начин дифтунга да изпуска е неправилно стягане - твърде много или твърде малко. Затова искам да попитам ако някой може да помогне с технически данни с колко точно Нм се натягат дюзите при монтаж? Аз имам хубав динамометричен клюз и мисля да заложа на него, но не знам какво усилие ще ми е необходимо?
Предварително благодаря на всички отзовали се
Поздрави,
Христо
ПП Дифтунгите + О-пръстените струваха 85лв и някакви стотинки
ПП2 Колата е 330д(M57)
От както съм взел колата имам теч от дюзите, който естествено е супер дразнещ. Първо пробвах да мина метър

Като номер 23 е най-обикновен(на пръв поглед) О-пръстен. Докато номер 14 е сравнително дебела медна дифтунга.
Както може би се досещате вече ще си ги сменям сам, затова основния ми въпрос е след като сменя и сложа обратно дюзите колко да ги стягам? Защото предполагам дюзата натиска дифтунга в леглото на главата, смачква я и по този начин уплътнява. Аз знам(от опит

Предварително благодаря на всички отзовали се

Поздрави,
Христо
ПП Дифтунгите + О-пръстените струваха 85лв и някакви стотинки

ПП2 Колата е 330д(M57)
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Re: Монтаж/Демонтаж на дюзи - усилие
със здраве, колега 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Според мен проблема ти е в гумените о-пръстенчета от номер 18 от схемата. Няма смисъл да сменяш медните дифтунги, те уплътняват да не изпуска компресия.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
SHTILL написа:със здраве, колега
Много мерси колега

BaHka написа:

- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Голям зор видях като махах моите дюзи.. препоръчвам ти преди монтаж да ги намажеш с графитна смазка. Това за в бъдеще ще те улесни при демонтаж.
Послепис.
Ти знаеш ли в какъв филм се захващаш? Много внимавай при свалянето на колектора да не падне някое от оплътненията в интейка че няма вадене. Внимавай като махаш колектора да не забравиш да откачиш мапа. Също си изолирай тъпия егеер че ще видиш на какво ти мяза колектора от него. Дюзите ако не са махани никога филма още повече става сложен. Има специални топузи за вадене на дюзи. Дано не ти се налага. Така и така пръскаш провери си и накалните свещи ако не си. При изгоряла не показва на таблото. И даааа.. внимавай при вадене или слагане на колектора да не извадиш тръбичката за щеката на маслото от отвора му че да не бършеш после 5 кила чернилка
Послепис.
Ти знаеш ли в какъв филм се захващаш? Много внимавай при свалянето на колектора да не падне някое от оплътненията в интейка че няма вадене. Внимавай като махаш колектора да не забравиш да откачиш мапа. Също си изолирай тъпия егеер че ще видиш на какво ти мяза колектора от него. Дюзите ако не са махани никога филма още повече става сложен. Има специални топузи за вадене на дюзи. Дано не ти се налага. Така и така пръскаш провери си и накалните свещи ако не си. При изгоряла не показва на таблото. И даааа.. внимавай при вадене или слагане на колектора да не извадиш тръбичката за щеката на маслото от отвора му че да не бършеш после 5 кила чернилка

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега,
При мен ремонта мина без големи драми. Дюзите си излезнаха с малко завъртане и почукване. При мен при сглабянето едно камъче падна във вече сложения колектор
та го вадехме с магнит. Иначе уплътненията на колектора бяха на нищо та смених и тях. От тогава минах 1000км и вече няма локвички и съответно отвратителния мирис на нафта в купето след сръчкване.
За егр-а... Мислих много и вчера го изолирах. Моя според мен със сигурност не е работил. Буталцето няма мърдане в нито една посока(с напъване на преса даже... камо ли с пикливия вакум
). Странното беше че дори с така блокирало буталце, като засмуча въздух от пробката на клапана изпускаше - следователно е изпускало и от вакума на цялата ми система. Та сложих и на маркучето едно болтче и на самия егр една метална пластина да ми е мирна главата 
При мен ремонта мина без големи драми. Дюзите си излезнаха с малко завъртане и почукване. При мен при сглабянето едно камъче падна във вече сложения колектор

За егр-а... Мислих много и вчера го изолирах. Моя според мен със сигурност не е работил. Буталцето няма мърдане в нито една посока(с напъване на преса даже... камо ли с пикливия вакум

- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Карай си и си свиркай тогава 

7 мнения
• Страница 1 от 1